Европа с нов лов на вещици в името на киберсигурността?

Външните министри на ЕС са леко наивни, смята експерт
Обновена: 22 юни 2017 17:29 | 22 юни 2017 16:52, Екип на Bloomberg
3
Европа с нов лов на вещици в името на киберсигурността?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Разговорите на външните министри на ЕС и решенията им във вразка с борбата с кибератаките са изключително симпатични по европейски, леко наивни. Искат да покажат по един приемлив начин, че ЕС е твърдо решен да спре опитите чрез кибератаки да се осъществява намеса в политически действия, като изборите във Франция, ситуацията в Холандия. Не трябва да забравяме и най-важните избори за Европа - тези в Германия. Това каза експертът по киберсигурност Ясен Танев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Ако, обаче, Европа не се саморегулира и не въведе стандарти за защита на данните в държавния сектор, а политическите партии не започнах да се отнасят отговорно към информацията, която обменят по електронен път, няма кой да ги защити".

"Трудно би могло да се идентифицира кой точно е автор на една кибератака и налагането на наказания, освен ако няма ясна, влязла в сила присъда, би било лов на вещици, към което никой в Европа не иска да се върне".

Докъде е стигнала Европа в областта на общата регулаторна рамка за киберсигурност?

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разговорите са точни и целенасочени!-Трябва да се узакони отпускането -съответно усвояването от когото трябва- на "едни средства".Номерата със свинския и птичия грип свършиха,кокошките вече са щастливи,краставиците-прави,доматите-кръгли,бедствията вече не са интересни,климата се оправи,боята на китайските играчки е блезопасна,на мода са бежанците и киберпрестъпленията.В ЕС работят манталитетно завършени "старшини" под лозунга "Не е важно как го правиш,важното е да въртиш далаверите и печелиш!"
2
0
 
0
 
! Отговори
PD преди 6 години
Министерството по дезинформация, има нужда от правно основание, да прикрива действията си списвайки ги, на който си иска. А иначе ситуацията, напълно ги устройва. Милиони,щатни и не служители, от муха, слон правят.
1
0
 
0
 
! Отговори
Ivtcho преди 6 години
Моля, оправете си правописната грешка във "вразка".