Единодушно от ЕС: Санкциите срещу Русия продължават!

Москва се възмути, не била част от конфликта в Украйна
23 юни 2017 08:04,
141
Единодушно от ЕС: Санкциите срещу Русия продължават!
Снимка: Reuters, архив

Участниците в срещата на върха на ЕС се обявиха единодушно за продължаване на икономическите санкции срещу Русия. Това заяви пред журналисти снощи в Брюксел германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ТАСС.

"Ние с Еманюел Макрон съобщихме за хода на минския процес и работата в нормандския формат", каза тя. "Тук, за съжаление, сме принудени да констатираме, че не се наблюдава голям напредък. Примирието постоянно се нарушава и затова липсва достатъчна основа за продължаване на политическия процес", каза Меркел.

"При тези обстоятелства всички единодушно казаха, че е нужно санкциите да бъдат продължени", заяви германският канцлер. По думите й, на срещата на върха на ЕС Германия и Франция са получили "подкрепа, що се отнася до продължаването на минския процес".

Председателят на комисията по външни работи на руската Дума Леонид Слуцки окачестви продължаването от ЕС на санкциите заради неизпълнение на Минските споразумения като абсурдно.

"Формулировката (на председателя на Европейския съвет Доналд) Туск за недостатъчно изпълнение на Минските споразумения е абсурдна и предизвиква единствено недоумение", заяви Слуцки пред журналисти.
По думите му Русия се е "уморила да повтаря", че не е страна нито по Минските споразумения, нито в конфликта в Украйна.

САЩ заявиха, че са обезпокоени от случаи на насилие, извършено от сепаратистите срещу наблюдатели в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт заяви, че на 20 юни представители на специална мониторингова мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) са били тормозени, заплашвани и по тях е било стреляно. През април американски лекар, прикрепен към наблюдателите, е загинал, след като камионът му попаднал на експлозив.

"Тези случаи са част от по-широка кампания да се попречи на международната общност да види какво се случва в Източна Украйна", каза Науърт. "Призоваваме Русия да използва влиянието си, за да се сложи край на тази кампания на сплашване и да зачита ангажимента си за предоставяне на свободен, пълен и безопасен достъп на наблюдателите от ОССЕ."

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
6
 
! Отговори
NORD STREAM YES преди 6 години
ЮЖЕН ПОТОК - НЕ
50
5
 
12
 
! Отговори
истината 2 преди 6 години
Какво не ви харесва да сте васали на страната терорист и агресор САЩ ли ох колко сте горди само.....мижитурки.
49
2
 
10
 
! Отговори
Ол мен преди 6 години
Я а къде е лудия маджарин Орбан,нали беше против санкции за Русия?Само една голяма уста.
48
6
 
18
 
! Отговори
СМЯХ преди 6 години
Какви санкции бе,това е Русия,по курортите на Турция не може да се разминеш от Руснаци а ни я и без санкции и в ЕС едвам свързваме двата края.
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаврата край няма
46
9
 
10
 
! Отговори
КРИМ, РУСИЯ преди 6 години
ЗАВИНАГИ. А санкции? Какви санкции? ЗА БЪЛГАРИЯ няма ЮЖЕН ПОТОК, а за ГЕМАНИЯ вече СЕВЕРЕН ПОТОК 2. САНКЦИИТЕ СА СРЕЩУ НАС...
45
11
 
8
 
! Отговори
истината преди 6 години
До :) :)Не официално повечето страни са против тези незаконни и и.диотски санкции,но натиска от САЩ е огромен,такава е съдбата на васалите в ЕС.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До факт И ботокс!
43
4
 
11
 
! Отговори
факт преди 6 години
Снимката горе замества всякакви коментари,спокойствие и сила.
42
3
 
6
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
чак пък такова ефинодушие, като едно време изборите в Бг, 99,6 % за партията...
41
8
 
8
 
! Отговори
ЗА 1 ПРОБИТ $ преди 6 години
продадоха душите си и БЪЛГАРИЯ на олигарсите от САЩ и ЕС
40
11
 
4
 
! Отговори
САЩ, НАТО и ЕС ВРАГ преди 6 години
на БЪЛГАРИ И РУСИ
39
9
 
5
 
! Отговори
САЩ, НАТО и ЕС са ВР преди 6 години
на БЪЛГАРИ и РУСИ
38
10
 
10
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Евро-атлантическата солидарност се превърна в евро-атлантически слугинаж!Ползите за САЩ-вредите за ЕС.То ако ставаше дума само за руския скандал-не е толкоз голям проблем,ама нещата са много по-зле.На практика Европа жертва бъдещето си за да спаси Америка....
37
8
 
15
 
! Отговори
FAKE news преди 6 години
Жалък ционистки цирк!
36
5
 
14
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До БПФ- ами щом санкциите само укрепват икономиката на любимата ти рассия-какъв е проблемът??? Радвай се... Ама то вие кремълските фенове с кой знае какъв ум никога не сте се отличавали...
35
8
 
8
 
! Отговори
РУСИЯ Е ВЕЛИКА преди 6 години
ЩЕ СЕ ОПРАВИ. Сакциите само отвориха очите на повече хора да разберат, че САЩ и ЕС са им ВРАГОВЕ. Каквито са и на БЪЛГАРИЯ! САЩ, НАТО и ЕС са ВРАГОВЕ за българите
34
5
 
4
 
! Отговори
хаха преди 6 години
До Русия е изостаналати пък щото си много напредналллл....хахахаха
33
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименДали от България ще бъде откъсната 1/3(може и повече) въобще не зависи нито от хората живеещи там,нито от българската държава,нито от ЕС и НАТО!Всичко се решава от Турция и това дали е в неин интерес да го прави.Засега не е.Обаче ако бъде създадена Кюрдска държава с части от Турция,обезщетението на 100% ще е част от България.Американците дават индикации,че нямат против,а и руснаците се очертава да се съгласят(ако не се накърнява техния интерес).Така че....
32
5
 
7
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 6 години
Русия е икономически като Нигерия, само че със сняг!