Разбраха се! Румъния взима от САЩ ракетни комплекси за 4 млрд.

Холандия пък купува 70 ракети от Вашингтон
Обновена: 12 юли 2017 09:28 | 12 юли 2017 07:46,
460
Разбраха се! Румъния взима от САЩ ракетни комплекси за 4 млрд.
Снимка: Reuters, архив

САЩ решиха да доставят зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът" на Румъния и авиационни ракети "Хелфайър" на Холандия, съобщи правителствена агенция към американското министерството на отбраната, цитирана от ТАСС.

Според Пентагона договора с Букурещ възлиза на 3,9 милиарда долара, а с Амстердам - на 34 милиона долара.
На Румъния се предвижда да бъдат доставени 7 зенитно-ракетни комплекса "Пейтриът", включващи 56 ракети от една модификация и 168 - от друга.

Холандия купува още 70 ракети "Хелфайър" към вече поръчани 180.

Според министерството на отбраната, новият договор с Румъния ще укрепи външната политика и националната сигурност на САЩ, тъй като ще увеличи сигурността на съюзник в НАТО, който е бил и продължава да е фактор за политическа стабилност и икономически напредък в Европа. Тази сделка ще отговори на нуждите на Румъния в сферата на самоотбраната, както и на целите на НАТО, без да промени равновесието на силите в района, подчерта Пентагонът.

Разрешение от Държавния департамент за осъществяване на продажбите, каквото се изисква по закон, е получено. Правителството е уведомило официално Конгреса и сега законодателите имат 30 дни да проучат новите контракти и евентуално да ги блокират. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
2
 
2
 
! Отговори
1111 преди 6 години
До 416 Е ти какво искаш,Румъния да се снабди с най-модерната американска техника ли ?
380
5
 
8
 
! Отговори
Дойде време да преди 6 години
Завиждам на румънците! Не вярвах че е възможно но хората вървят напред
379
7
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Има ли знаещи които да отговорят - според мен "Пейтриът" са много стара система ?С нея не можеш да уцелиш самолет , дори с размерите на украинския *Мрия* ?
378
2
 
10
 
! Отговори
Супер преди 6 години
Браво на САЩ, доказаха се още веднъж че зад всичко просто стои бат $. От тук заплаха, вземи тези кораби, от там заплаха, вземи тези бомби и накрая военния комплекс бълва за милиарди и тъпите държави копуват. сАЩ са прости факири да си продават оръжията защото виждаш ли големия руски вълк ще ви изяде. Бравоооо, много добър ход САЩ, бравооо
377
7
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
прочетох само няколко коментара, но ако им вярвам по пътищата щях да виждам само мАсквичи и лади.
376
6
 
13
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Руска заплаха, руска заплаха, видехте ли ся за какво се използва руското плашило :) За продажба на старо желязо.От кого се пазят мамалиагирите?Верно ли си въобръзяват че 100 ракети им стигат срещу руснаците.
375
13
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Като удавят някой рузки пилот-*** в Черно море, ще мълчите като наакани.
374
4
 
12
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Може да не ви се вярва, но Румъния е най-православната държава.Най-голям процент от населението изповява Православието, сравнено с всички пстанали православни държави.
373
9
 
10
 
! Отговори
Батко преди 6 години
Добре, че не ги предложиха на нас. Ракетите патриот са много добри, видяхме ги в Ирак. Ракетите скъд минаваха между тях без проблем, даже едни американски военни го отнесаха на вечеря.
372
7
 
0
 
! Отговори
АМАН от наркомани преди 6 години
Риска от ядрена война в региона нараства 700 000 пъти подава древната ядрена охрана на региона ..КАкто виждате черни терористи следят ракетите петриот обемно площно проникващо.ПИтайт е наркоманите от МОСкв а и Вашингтон ЯЛТА И ПОДстам дали разрешават подобни размествания на тежки вкл ядрени термоядрени ракети ..
371
5
 
6
 
! Отговори
Хи-хи -хи преди 6 години
Удри Баце с стари куабойски ракети по Руската мечка нежен целулит по румънски и сухо четкане пентагонално на голо и с тел .
370
3
 
4
 
! Отговори
Боюк Серсем 406 преди 6 години
Ако това говори ти нещо..ракетите са от 1981г. на склад модели от Втората Световна Война , разработени от израел,където всеки ден падат по 199 ракети.
369
2
 
2
 
! Отговори
404 ehee преди 6 години
.....абе нее много за говорене ама първо ракетите не са от 1981 и второто са модели разработени от израел ,ако това говори ти нещо..
368
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румъния се обзаведе, а ние кога?
367
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4млд Румъния ,5 млд *** жалки подобия на хора купуват застарялото желязо от Пентагона с ракети произведени 1981г ще борят руските Град Игла Satan 2 и Калибр Американци си продават оръжията на Араби и словоч в Европа ,а последната върви към капана на войната вкарана вътре от САЩ .Пушечно месо сте вие в една голяма игра на богаташи ама съвсем скоро ще го осъзнаете.
366
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** трябва да свикват, че цивилизованите държави ще вземат мерки за пресичането и на най-малките възможности за руска агресия. Руската *** трябва да бъде оградена от ракетен щит, за да не си и помисля за ракеъно-ядрени шантажи.
365
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ решиха да доставят-какъв висш акт на благоволение!Все едно не им влизат 4 млрд. в джоба или пък щото е можело да решат и да не доставят!
364
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 400Няма американифили освен тези от Българското Тръмп общество. А те до един са и по съвместителство и русофили-Борислав Цеков, Митьо Гестапото, Светлана Шаренкова, Иван Гарелов и др. А кплкото до българофобията- от Съединението до днес русофилите всекидневно показвате омразата си към България и българите.
363
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чета ви коментаритеи се убеждавам че АМРИКАНОФИЛ=БЪЛГАРОФОБ , предател за центове...
362
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ли ще ни таксуват нас американските господари .... е със заем разбира сее , то САЩ от това печели - печатане на пари и правене на оръжие