Севернокорейци в Русия – да печелят за родината, за Ким

Работниците взимали малка част, останалото отивало за режима
17 юли 2017 11:52, Петя Славова
34
Севернокорейци в Русия – да печелят за родината, за Ким
Снимка: архив, Reuters

Режимът в Пхенян е изпратил десетки хиляди севернокорейци в Руската федерация, за да печелят пари за родината си, пише германският ежедневник Die Welt, като се позовава на медийни доклади.

Съгласно разпространената информация, базирана на доклади на южнокорейски организации за защита на човешките права, в Руската федерация работят между 30 хил. и 50 хил. граждани на Северна Корея, които имат статут буквално на роби.

Условията в родината им обаче са толкова отчайващи, че те дори са били принудени да плащат подкупи, за да бъдат изпратени да работят в Русия, съобщава "Фокус".

От спечелените пари севернокорейските работници запазват само една малка част – повечето от заработените средства отиват за режима на Ким Чен Ун, показва тревожното разследване.

Според доклада на правозащитниците, властите в Северна Корея взимат до 80 на сто от заплатите, които печелят заетите в горското стопанство, и до 30 на сто от трудовите възнаграждения на строителните работници.

Но не само – работниците са задължавани да плащат сами и настаняването си и да отделят средства за т.нар. Фонд за лоялност.


34
Още по темата: Ким Чен УнРусияПхенян
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В Русия и трудещите се руснаци са роби на путиновата олигархия
Преди 2 седмици бях в Гжелск (подмосковието). Не можете да си представите каква експлоатация е там.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Работех в Либия, по-скоро не работех. Технически надзор, ставаш рано - 9 ч., после 14 ч. на плажа с млада филипинка. Заплатата по документ - 3 000 $, аз получавах 700 $,не се оплаквах. Но всяка сутрин проверявах асфалта на обекта - от лабораторията. Ходихме с младите филипинки до Лептис Магна, стар римски град - тротоарът не бе мръднал 3 000 години. Всяка година 2000 пенсионери и пенсионерки си чупят краката по тротоарите в еврогейска С–офия.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
е каква е тая глупава статия , как може да се пишат такива глупости , утишле в русия да работят за лидера си , ако става въпрос за някакъв данък и вие да ми пишете че са роби е съвсем друг въпрос , то и при нас има данъци , ако не ги платиш нап те преследва като гладно куче , даже и си узакониха рекета
28
1
 
3
 
! Отговори
xъммм преди 5 дни
Драга ***, моля не давайте идеи на българските работодатели, че вече се виждам препродаден на ушанките и заменен от по-евтини роби.
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ОТ ГУРБЕТЧИЯТА

повечето от заработените средства отиват за режима на Ким Чен Ун, показва тревожното разследване.


А ОЩЕ ПО-ТРЕВОЖНОТО Е ,ЧЕ РУСИЯ ЕКСПЛОАТИРА РАБОТНИЦИ ОТ ЕМБАРГОВА ТОТАЛИТАРНА СТРАНА ! АКО ИМА НЕЩО ХУБАВО В НОВИНАТА , ТОВА Е , ЧЕ ЩОМ РУСИЯ ИЗПОЛЗВА МНОГО ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗНАЧИ РУСИЯ Е ДОСТАТЪЧНО БЕДНА И МИЗЕРНА СТРАНА ПОЧТИ НА НИВОТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ !
ЗАЩО ГЕРМАНИЯ НЕ ВЗИМА РАБОТНИЦИ ОТ СТРАНИ КЪМ КОИТО ИМА МЕЖДУНАРОДНИ САНКЦИИ ?!
26
0
 
4
 
! Отговори
Живяла тогава преди 5 дни
Имах познати,които работеха в Либия.Имаха заплата 300 долара,от тях в България можеха да донесат 150,другите 150 бяха длъжни да похарчат в Либия. В България им взимаха доларите и им даваха левове в съотношение 1:1.Девет години работиха за панелен апартамент 80 кв.м.
25
0
 
6
 
! Отговори
Питам преди 5 дни
Че при нас не бише ли същото?
24
3
 
4
 
! Отговори
E2017 E1707 и др Е.. преди 5 дни
Тая новинатска храна за троли е опасна за здравето!
Съдържа много халюциногенни съставки и води до пристрастяване!

Употребявайте само при липса на мозък!
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Какво пък толкова? Един диитатор дал под наем роби ка друг дикатор
22
5
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 дни
Във външно политически план, другаря Ким Чен Ун, май поддържа тесни връзки само с товарищ путин. По всичко личи, че Грухчо е решил да види как се развива олигархичния капитализъм в раССия, за да може после да го приложи и в СК. Като близък приятел и съратник, товарищ путин може да му препоръча и някоя офшорка, където заедно да скътат авоарите си в долари и евра .... !!!
21
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"От спечелените пари севернокорейските работници запазват само една малка част"
По времето на "развитият социализъм" у нас не беше ли същото?
Даваха се пари, дупе.а се, само и само да се уредат за Либия!
Получаваш една четвърт от заплатата, другото за партията, бачкаш три години, докараш два куфара парцали и си спестил за ...Лада!
Не се смейте на корейците, навсякъде комунизма е с едно и също ОТВРАТИТЕЛНО лице!
20
8
 
7
 
! Отговори
Една баба каза... преди 5 дни
Абе кой ги пише тия слухове бе? Па и кой им вярва?

както винаги източника е неизвестен!
19
3
 
3
 
! Отговори
Трол Горянин преди 5 дни
Чак невинно царско семейство- прочети малко и се образовай. Било е същото каквото е днес в Северна Кореа външна изолация , съсипана икономика и няколко загубени войни.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Пенчо
Пенчо батенка леко си се объркал. Царското семейство е разстреляно в Екатеринбург на 17.07.1918 г. така че тази година стават 99 г. от екзекуцията.
17
18
 
5
 
! Отговори
Пенчо преди 5 дни
България може да се учи от Северна Корея.За разлика от нас,българите;севернокорейците имат ред,военна сила,трудова ръка,добри отношения с Русия. Тук,ние,"великите" българи,които живеем като БЪЛХАрници,нямаме нито раждаемост,нито войници и военна мощ,нито производство,нито добър трудов пазар,развалихме си отношенията си с Русия.

Искам да напомня на Днес.Бг,че днес се навършват 100 години от убийството на невинното царско императорско руско семейство-цар Николай Втори и семейството му.
16
7
 
22
 
! Отговори
Joko преди 5 дни
...да печелят за родината, ..... Позната история от близкото комунистическо минало. БГ специалитите и работещите в чужбина получаваха до 1/3 от договорираната заплата. Останалото заграбваха комунягите.
15
15
 
14
 
! Отговори
ДО 13 преди 5 дни
ЕМИ КВО ПРАИШ ОЩЕ ТУКА? АЙДЕ! ЧЕМОДАН ВОКЗАЛ МАСКВА - ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ - ПХЕНЯН!
14
9
 
6
 
! Отговори
WtF преди 5 дни
Ако в ЮКорея е 'hell korea' то какво е в северна Корея тогава hell ****** ли , много дезинформация в този интернет , и чии *** рускините търсят в ЮКорея като имат име na евтини ПУ т да си стоят в Сибир .....
13
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
В Северна Корея са по-добре от България !
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Освен таблети ,Приморието е заринато с плодове и зеченчуци от С. Корея . И нещо завравихте ,пещерите . Да не би да не живеят вече в пещерите ? Жалки сте !