Севернокорейци в Русия – да печелят за родината, за Ким

Работниците взимали малка част, останалото отивало за режима
17 юли 2017 11:52, Петя Славова
34
Севернокорейци в Русия – да печелят за родината, за Ким
Снимка: архив, Reuters

Режимът в Пхенян е изпратил десетки хиляди севернокорейци в Руската федерация, за да печелят пари за родината си, пише германският ежедневник Die Welt, като се позовава на медийни доклади.

Съгласно разпространената информация, базирана на доклади на южнокорейски организации за защита на човешките права, в Руската федерация работят между 30 хил. и 50 хил. граждани на Северна Корея, които имат статут буквално на роби.

Условията в родината им обаче са толкова отчайващи, че те дори са били принудени да плащат подкупи, за да бъдат изпратени да работят в Русия, съобщава "Фокус".

От спечелените пари севернокорейските работници запазват само една малка част – повечето от заработените средства отиват за режима на Ким Чен Ун, показва тревожното разследване.

Според доклада на правозащитниците, властите в Северна Корея взимат до 80 на сто от заплатите, които печелят заетите в горското стопанство, и до 30 на сто от трудовите възнаграждения на строителните работници.

Но не само – работниците са задължавани да плащат сами и настаняването си и да отделят средства за т.нар. Фонд за лоялност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Ким Чен УнРусияПхенян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия и трудещите се руснаци са роби на путиновата олигархия Преди 2 седмици бях в Гжелск (подмосковието). Не можете да си представите каква експлоатация е там.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е каква е тая глупава статия , как може да се пишат такива глупости , утишле в русия да работят за лидера си , ако става въпрос за някакъв данък и вие да ми пишете че са роби е съвсем друг въпрос , то и при нас има данъци , ако не ги платиш нап те преследва като гладно куче , даже и си узакониха рекета
22
1
 
3
 
! Отговори
xъммм преди 6 години
Драга редакция, моля не давайте идеи на българските работодатели, че вече се виждам препродаден на ушанките и заменен от по-евтини роби.
21
0
 
4
 
! Отговори
Живяла тогава преди 6 години
Имах познати,които работеха в Либия.Имаха заплата 300 долара,от тях в България можеха да донесат 150,другите 150 бяха длъжни да похарчат в Либия. В България им взимаха доларите и им даваха левове в съотношение 1:1.Девет години работиха за панелен апартамент 80 кв.м.
20
0
 
6
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Че при нас не бише ли същото?
19
3
 
4
 
! Отговори
E2017 E1707 и др Е.. преди 6 години
Тая новинатска храна за *** е опасна за здравето!Съдържа много халюциногенни съставки и води до пристрастяване!Употребявайте само при липса на мозък!
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво пък толкова? Един диитатор дал под наем роби ка друг дикатор
17
5
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Във външно политически план, другаря Ким Чен Ун, май поддържа тесни връзки само с товарищ путин. По всичко личи, че Грухчо е решил да види как се развива олигархичния капитализъм в раССия, за да може после да го приложи и в СК. Като близък приятел и съратник, товарищ путин може да му препоръча и някоя офшорка, където заедно да скътат авоарите си в долари и евра .... !!!
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От спечелените пари севернокорейските работници запазват само една малка част" По времето на "развитият социализъм" у нас не беше ли същото? Даваха се пари, дупе.а се, само и само да се уредат за Либия!Получаваш една четвърт от заплатата, другото за партията, бачкаш три години, докараш два куфара парцали и си спестил за ...Лада!Не се смейте на корейците, навсякъде комунизма е с едно и също ОТВРАТИТЕЛНО лице!
15
8
 
7
 
! Отговори
Една баба каза... преди 6 години
Абе кой ги пише тия слухове бе? Па и кой им вярва?както винаги източника е неизвестен!
14
3
 
3
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
Чак невинно царско семейство- прочети малко и се образовай. Било е същото каквото е днес в Северна Кореа външна изолация , съсипана икономика и няколко загубени войни.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенчоПенчо батенка леко си се объркал. Царското семейство е разстреляно в Екатеринбург на 17.07.1918 г. така че тази година стават 99 г. от екзекуцията.
12
7
 
22
 
! Отговори
Joko преди 6 години
...да печелят за родината, ..... Позната история от близкото комунистическо минало. БГ специалитите и работещите в чужбина получаваха до 1/3 от договорираната заплата. Останалото заграбваха ***.
11
15
 
14
 
! Отговори
ДО 13 преди 6 години
ЕМИ КВО ПРАИШ ОЩЕ ТУКА? АЙДЕ! ЧЕМОДАН ВОКЗАЛ МАСКВА - ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ - ПХЕНЯН!
10
9
 
6
 
! Отговори
WtF преди 6 години
Ако в ЮКорея е 'hell korea' то какво е в северна Корея тогава hell ****** ли , много дезинформация в този интернет , и чии *** рускините търсят в ЮКорея като имат име na евтини ПУ т да си стоят в Сибир .....
9
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Северна Корея са по-добре от България !
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен таблети ,Приморието е заринато с плодове и зеченчуци от С. Корея . И нещо завравихте ,пещерите . Да не би да не живеят вече в пещерите ? Жалки сте !
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До защоЗащото и *** е отишла да позаработи нещо на в Ню Йорк - явно от солидарност!
6
13
 
24
 
! Отговори
Прогрес преди 6 години
А сега взимате кредити, които да изплащат и децата ви. За тесни тухларки и ряздрънкани 15 годишни аудита. И пак сте васали на турците. Борисов, Кунева, Ниново, Симеонов, Костов и прочие си пердашат круизите.
5
7
 
13
 
! Отговори
Коминтерн преди 6 години
Така ,така ! С комунизъм на хоризонта !