Ексхумират тленните останки на Салвадор Дали

Правят ДНК тест –жена твърди, че той е баща й
20 юли 2017 09:52, Елка Василева
4
Ексхумират тленните останки на Салвадор Дали
Пилар Абел. Снимка: Reuters

Тленните останки на художника Салвадор Дали (1904-1989) ще бъдат ексхумирани днес заради съдебно дело за установяване на бащинство, съобщиха представители на кметството на испанския град Фигерас, цитирани от ТАСС.

Решението беше одобрено от съда във връзка с необходимостта от "получаване на проби от останките, които ще определят дали той е биологичният баща на жена", която "заведе дело, за да я признаят за дъщеря на художника".

Става въпрос за Пилар Абел от град Жирона, която твърди, че Салвадор Дали е неин баща. Тя е родена на 1 февруари 1956 г.

От 2007 г. се опитва да получи признание за родствената си връзка с художника.

По думите на жената майка й имала тайна връзка с него.

Салвадор Дали е роден на 11 май 1904 г. Той е един от най-известните представители на сюрреализма и е създал стотици художествени произведения. Съпругата му Елена Дяконова (1894-1982), по-известна като Гала, е родена в руския град Казан. Двойката няма деца. Художникът умира на 23 януари 1989 г. във Фигерас. Останките му се намират в Театъра-музей "Дали" в града, където е представена по-голямата част от работата му. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Салвадор Дали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
хклулуи преди 6 години
До cxbfffdДобре де живеем в 21 век, защо е нужно да се ексхумира целия ковчег, да се направи сонда за ексумация, бам-бам с една технологична джаджа може да се бръкне на 2 метра под земята и да се вземат проби. Ние в човешкото тяло от петата ти влизат и до мозъка може да стигнат докторите, а за ексхумация още с багери се занимават.
3
1
 
0
 
! Отговори
cxbfffd преди 6 години
Добре де живеем в 21 век, защо е нужно да се ексхумира целия ковчег, да се направи сонда за ексумация, бам-бам с една технологична джаджа може да се бръкне на 2 метра под земята и да се вземат проби. Ние в човешкото тяло от петата ти влизат и до мозъка може да стигнат докторите, а за ексхумация още с багери се занимават.
2
3
 
10
 
! Отговори
хм преди 6 години
Много съмнителни тази да има гените на великия харизматичен художник.
1
1
 
22
 
! Отговори
Решила преди 6 години
е да сложи ръка на доста картини и съответно на големи пари, но дали ще и стане играта е друг въпрос.