Турция по-сигурна от Германия. Според Турция

Берлин: Парите и туристите към Анкара може да секнат!
21 юли 2017 18:27,
75
Турция по-сигурна от Германия. Според Турция
Снимка: Reuters, архив

Турският премиер Бинали Йълдъръм днес отхвърли критики на германските власти, които според него целят да предизвикат колебания сред инвеститорите, като добави, че Турция е толкова сигурна, колкото и Германия, предаде "Ройтерс".

Коментарите на Йълдъръм пред журналисти след петъчната молитва идват, след като Берлин предупреди гражданите си, че пътуването и работата в Турция носят рискове за сигурността.

Турският премиер каза, че Турция иска Германия да вземе мерки срещу бойците от забранената Кюрдска работническа партия (ПКК) и мрежата на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, когото турското правителство обвинява за осуетения опит за преврат преди година.

В същото време Берлин протестира заради отрязания достъп до базата "Инджирлик" и заради задържането на голям брой германски граждани за предполагаеми връзки с Гюлен. От бундесрепубликата намекнаха, че потокът на туристи и инвестиции в южната ни съседка може да секне.

Същевременно "Ройтерс" съобщи, че Анкара е представила на германските власти списък с над 680 компании, заподозрени, че подкрепят тероризма.

Агенцията се позовава на източник от службите за сигурност.

Бройката е близо 10 пъти по-голяма от първоначално съобщената от германски медии. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
9
 
8
 
! Отговори
Türk преди 6 години
До 64Ататюрк ще е вечен! А този е прелетна птица, като му дойде края ще бъде един от всички останали.
58
2
 
7
 
! Отговори
100%TURK преди 6 години
До съвременния "турчин".Е от такива "турци" гледаме да опазим турската държава в момента .Такива като тебе , дето си мечтаят да цепят и парцелират , са най голямото зло за всяка една страна , стремяща се към обединение и единство. И не си мисли ,че си професор по грамотност. Коефициента на грамотност е еднопосочен фактор. Така че и най неграмотния според твоите критерии , може да се окаже много по грамотен от тебе . *** сред някое индиянско племе , и ще се превърнеш в най неграмотния.
57
4
 
8
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До 63Съгласен съм Ататюрк може да е само forever, но Ердоган е sonsuza
56
1
 
15
 
! Отговори
lYl преди 6 години
"Ако Ататюрк беше жив, щеше да ви подгони до Измир!"Девлет Бахчели...за Кълъчтароглу и тайфата му!
55
1
 
10
 
! Отговори
Изостанал българин преди 6 години
До СЪВРЕМЕНЕН ТУРЧИННикъФ турчин не си, а най обикновен *** :)
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма други фанатици освен кемалистите които да ги е срам от собствената си история
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ква е тази договорка?? Рускотурската война продължава месеци и то на няколко фронта. ***
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 52Не се страхувай, приятелю! Турци и българи сме живяли заедно и в мир векове на ред. В заветите на Левски е писано турци и българи да живеем заедно и в мир в чиста и свята република. Сигурен съм, че българските турци са лоялни на България и я обичат! Убеден съм!
51
3
 
9
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
400000 храбри турци са се били на фронта 400000 герои са си дали живота за родината 400000 а не някакъв си МКА който след войната през 1936 година продаде Турция на чуждите интереси. Учи история а не кемалистка пропаганда
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 50И аз уважавам турците но ме е страх от тези дето се пишат за по големи християни от папата. Турчина си е турчин, ако някой от тях ти каже "аз съм от вас" винаги трябва да имаш едно на ум
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14 5 3Командир на османските войски е германеца Отто лиман фон Сандърс, а мустафа Кемал е най обикновен подполковник,. ЧЕТИ ИСТОРИЯ, А НЕ ПРОПАГАНДА ТИ Я СЕ ИЗРАЗИ ПО-ТОЧНО ,КОЙ Е БИЛ НА ФРОНТА СРЕЩУ ВРАГА И КОЙ Е БИЛ В ЩАБ КВАРТИРАТА НА ТОПЛО ! АКО СТЕ ИСТИНСКИ ТУРЦИ ВМЕСТО ДА ГО ПЛЮЕТЕ ТРЯБВА ДА УВАЖАВАТЕ АТАТЮРК НЕЗАВИСИМО ЧЕ Е БИЛ АТЕИСТ ,ТОЙ Е ВОДИЛ АСКЕРА СРЕЩУ ВРАГА ,А НЕ НЯКАКЪВ СИ ОТО - МОТО
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всички турци: да сте живи и здрави комшии и дано да се справите бързо с трудностите! България само може да спечели от една мирна и силна Турция! Българските турци са наши братя и аз ви уважавам, вас и вашите традиции.
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14 5 3е ти така се изрази сякаш обикновен подполковник не води войниците на сражение срещу врага ! Генерала си тои в каютата ,а подполковника е на фронта заедно с аскера ! Тамам мъ ?
46
1
 
2
 
! Отговори
14 5 3 преди 6 години
До Битката при ЧанаккалеКомандир на османските войски е германеца Отто лиман фон Сандърс, а мустафа Кемал е най обикновен подполковник,. ЧЕТИ ИСТОРИЯ, А НЕ ПРОПАГАНДА
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БИТКАТА - ЧАНАККАЛЕИслямистите в Турция се пукат от яд ,че някакъв си атеист Мустафа Кемал Ататюрк е спасил турция от разгром ,а самите те се спазариха с великите сили и се съгласиха да им дадат голяма част от османскита територия !
44
2
 
7
 
! Отговори
БИТКАТА - ЧАНАККАЛЕ преди 6 години
Може би най- важният аспект на Битките при Чанаккале, е че това е последната война спечелена от Османците и този резултат придава положителен дух на турския народ и подсилва вярата му ,че все още притежава силата за спечелване на войни. Мустафа Кемал паша ръководи успешно битките при Чанаккале и този успех е повторен малко по- късно в Освободителната война срещу настъплението на империалистическите сили между 1919 и 1922 година.Основана е Република Турция и тя е един вид плод на психологията на триюмфа от фронта при Чанаккале.
43
6
 
4
 
! Отговори
ФЕН НА УМНИТЕ ХОРА преди 6 години
До турчинаАБЕ *** ,ТИ ВМЕСТО ДА СЕ ОГРАМОТИШ И ДА СТАНЕШ СЪВРЕМЕНЕН ТУРЧИН , ТИ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ ГОРДЕЕШ С КОРАНА ,ЕЗАНА ,ДЖАМИЯТА ,МИНАРЕТО ,ФЕРЕДЖЕТО ,ШАЛ-ВАРА И ФЕ-СА !
42
0
 
4
 
! Отговори
турчина преди 6 години
До 42Никъф фен не е, а най обикновен провокатор, опитва се да напипа пулса на местна почва
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Ердоган беше казал на Кълъчтароглу - "Гласувай с да и ти ще си следващия премиер", КК щеше да гласува с ДА (за тези които не знаят да на референдума значи да няма премиер)
40
0
 
6
 
! Отговори
До Фен на Кълъчарогл преди 6 години
"Ако в Президентската Република, Президента и Вице Премиера НЕ СЕ РАЗБЕРАТ:-) :-) :-) какво ще стане?" това са думи на твоя Фен Мистър ***:-) Този *** не знае, че в Президентска Република няма Вице Премиер ...Лошото е и че има и агитки, които го възхваляват като теб...Ти поне знаеш ли какво е Президентска Република...:-) :-) :-) :-)