Румъния забрани на Рогозин да кацне в Молдова

Букурещ не даде въздушен коридор на руския вицепремиер
Обновена: 28 юли 2017 19:06 | 28 юли 2017 18:32,
265
Румъния забрани на Рогозин да кацне в Молдова
Дмитрий Рогозин. Снимка: Reuters

Букурещ е забранил на самолет, на борда на който се намирал руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, да прелети през румънското въздушно пространство на път към Молдова, съобщи Медиафакс.

Информацията, която беше предадена първоначално от молдовски медии, беше потвърдена от румънското външно министерство.

Самолетът, превозващ руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, не е успял да достигне Молдова, тъй като не е получил разрешение да прелети над Румъния, съобщиха източници, цитирани от молдовските медии. Те посочиха, че самолетът бил пренасочен към Минск, след като направил няколко кръга над Унгария.

Рогозин трябваше да пристигне в Молдова, за да участва в района на Приднестровието в събития по повод навършването на 25 години от началото на мироопазващата операция на река Днестър.

На летището в Кишинев го очакваха група протестиращи срещу посещението молдовци, посочва БТА.

След като посещението на руската делегация в Кишинев бе осуетено, вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин в момента се връща в Москва с редовен полет на "Аерофлот" Минск-Москва, предаде ТАСС.

Рогозин заплаши с ответни мерки заради отказа на румънските власти да пропуснат самолета на частната авиокомпания S7, изпълняваща редовен полет до Кишинев, в който беше руската делегация, очаквана в Молдова.

"Румънските власти изложиха на опасност живота на пътниците от редовния полет на S7, на жени и деца. Горивото ни стигна до Минск. Чакайте отговор, гадове", написа в Туитър руският заместник-премиер в Туитър.

Франс прес припомня, че името на Дмитрий Рогозин е в санкционния списък на ЕС, в който фигурират приближени на руския президент Владимир Путин. Наказателната мярка на Евросъюза бе предприета в отговор на руската анексия на Крим през 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
2
 
! Отговори
РККА преди 6 години
До Василев а бре на вас у санаториума за душевно неуравновесени в колко ви гасят осветлението.....
152
2
 
0
 
! Отговори
СПомени преди 6 години
НАй голямата грешка на Сталин бе че не направи революция в Румъния през 1922 ..Терористи от Сатурн които окупираха Германия чрез подменяния в тялото ХИтлер с нашия БЪлгарски петрол от ПЛоещ избиха над 70 000 000 важни преродени като человеци на повърхностаПодават следящи Букурещ в Момента
151
4
 
5
 
! Отговори
РККА преди 6 години
проекта южен поток май пак е на дневен ред,интелигентна Европа взе да и писва от задокеанските маймунджилъци,не случайно се даде на Бойчо зелен светофар за хъб и ако сме малко по тарикати то можем да ползваме на макс ситуацията,само поми.яри като власи,полскочифути и онези балтийските шваби още се държат за потъващия краварски кораб и верват че през кривия макарон ще потече шистов краварски газ без пари...
150
3
 
7
 
! Отговори
руски агресори преди 6 години
Е защо не са го приземили със ЗРК "БУК" НАЛИ ЗАПЛАШВАШЕ ЦЯЛА ЕВРОПА( Дмитрий Рогозин каза , че руските танкове нямат нужда от виза за Европа)
149
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, румънци!
148
6
 
3
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Хахахахаха някакъв партизанин,бузлуджанин, ми трие постовете,Хахахаха,Евала шумкари,власт вече в България за вас няма да има каквито и хибридни *** да серете.Бойко,НАТО,ЕС ще ги гледате до втръсване още поне 100 години.Комунизма и Русията няма да се върнат скоро.Хахахахахах!
147
5
 
7
 
! Отговори
:) преди 6 години
Руският *** и пияница Рогозин знае много добре, че ако беше с правителствения самолет нямаше да му дадат коридор. Затова пробва ако мине номера с цивилен самолет, но румънците не са *** и му го набиха четвъртит. А пък и как няма да му го набият, след изцепката му миналия път, когато пак се пробва да мине с правителствен самолет през въздушното пространство на Украйна и когато пак не го пуснаха и ги заплаши, че следващия път ще прелети през Румъния с Ту-160. Румънците мразят руснаците!
146
1
 
4
 
! Отговори
Кори преди 6 години
" написа в Туитър руският заместник-премиер в Туитър."Златкo, на колко ракии си?
145
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мамалигарските управници не са виновни те нямат думата. В момента там са Краварите и те командват Мамалигарите. Така че народа на Мамалигария няма думата. Колкото вие имате думата толкова и те. Колониални територии нямат права а само задължения!
144
6
 
6
 
! Отговори
до тонката преди 6 години
Знаех си, че такива като теб не разбират нещата. Досегашния световен ред отминава. Схемите, които се използваха вече нямат същата среда за развитие. Американците си карат както едно време. Затова нямат шанс срещу Русия. Ще си счупят главата.
143
6
 
9
 
! Отговори
тонката преди 6 години
В какъв смисъл Америка няма шанс срещу СССР?А?Плашим пак с оръжия и ядрени войни ли?Я виж как живеят хората на едното място и на другото.Кака ти Корни Нинова не е глупава и затова изпрати синчето си при лошите кравари,а не при Вовата в Москва.
142
4
 
3
 
! Отговори
И аз преди 6 години
Болен, болен, болен Анонимен слугинаж-русофоб
141
6
 
5
 
! Отговори
Още Един преди 6 години
Тъжната истина за властта в страната е, че основната им дейност е слугинаж към американците
140
8
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Ако отхвърлим дреболиите и погледнем по-широко ще видим, че американците нямат шанс срещу Русия.
139
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Още ЕдинИма един единствен слугинаж-русофилския.
138
2
 
1
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Това, което "знае" Анонимния е признак, че нищо не знае.
137
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дошла била кирилицата от византия, а? Ама защо не говорите и пишете на гръцки, а говорите и пишете на стар български език, а, русначета? Ми прекръстете се на византия, ве, щом сте получили писмеността оттам! Кога ще ни върнете откраднатото злато, КОГА ЩЕ НИ ВЪРНЕТЕ АРХИВИТЕ, кога ще се извините за "македонската нация" и за "татарската нация"? КОГА?
136
6
 
3
 
! Отговори
Още Един преди 6 години
Русия няма да остави слугинажа да вилнее.
135
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТHE ПатриотСтига истерии. Първо ще си идат такива същества като Рогозин и симпатизантите му.
134
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТHE ПатриотЗнаем, че русофилите сте руски патриоти, еврофоби и българофоби.