Криза след криза в отношенията между САЩ и Русия. Докога?

Ще изгони ли Путин всички тези дипломати? По-скоро не
31 юли 2017 09:15,
111
Криза след криза в отношенията между САЩ и Русия. Докога?
Снимка: архив, Reuters

Русия предприе ответни действия срещу новите американски санкции, нареждайки на 755 американски дипломати да си тръгнат - решение, което ще предизвика нова криза в отношенията между двете страни, пише в. "Индипендънт".

Вестникът отбелязва, че това се е случило само дни след като и двете камари на Конгреса на САЩ почти единодушно са гласували за затягане на съществуващите санкции срещу Москва.

Още по темата
В. "Дейли телеграф" коментира, че в интервюто си, в което обяви мярката на Москва по отношение на дипломатите, руският президент Владимир Путин е казал в прав текст, че страната му е в състояние да вдигне още повече залога със САЩ, макар да е изразил надежда, че това няма да е необходимо.

Вестниците "Ню Йорк таймс" и "Файненшъл таймс" отбелязват, че с решението на Москва напрежението в двустранните отношения нараства. "Ню Йорк таймс" също така оприличава обявената от руска страна мярка на сюжет от Студената война.

В. "Вашингтон пост" пише, че решението на руския президент е най-голямото принудително намаляване на персонал на посолство от 1917 г., както и че то представлява драстична ескалация в ответните действия на Кремъл срещу американските санкции. Вестникът посочва също, че, както изглежда, обявената от Москва мярка загатва за това, че тя е изоставила надеждите си за по-добри отношения със САЩ при управлението на Доналд Тръмп.

В. "Уолстрийт джърнъл" коментира, че след приемането от Конгреса на новия законопроект за санкциите срещу Русия, Северна Корея и Иран отношенията Москва-Вашингтон са се обтегнали още повече.

В. "Гардиън" пише, че броят на американските дипломати, които ще трябва да напуснат Русия, всъщност вероятно ще е доста по-малък от посочената от Путин бройка от 755 души. Изданието се позовава в тази си прогноза на свои изчисления, направени въз основа на данни от 2013 г. за числеността на заетите в посолството на САЩ в Русия и генералните им консулства там.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
докато питерското джудже умре ... до тогава Имеприята на злото още ще върши поразии, после дано дойде някой по разумен !
82
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да е за дълго. САЩ си отива, спете спокойно деца!
81
2
 
2
 
! Отговори
г-жо Захариева преди 6 години
въобще не се съмнявайте,че 755 американци ще си тръгнат от РУСИЯ!Въобразиха си във Вашингтон,че са властелини и могат да наказват когото и както си искат.Но удариха на камък!В.В.Путин е истински патриот-няма да му минат заплахи"а ла перчем боядисан",пък било то и милиардерски!
80
0
 
3
 
! Отговори
янки муу преди 6 години
На българите последни ще им уври тиквата за какво ги използват,но ще бъде късно.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПитамМоли се да не разбереш за симетричните мерки,защото си на първа линия като натовец без никакво въоръжение и армия.Пръв ще обереш малините.
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинската болезнена санкция към Русия ще бъде ако американците и европейците изгонят децата и внуците на върхрушката около джуджето . Това ще е ужас ще трябва да живеят в ***.
77
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До А бе 67 Лутин много го бива в асиметричните мерки, а в симетричните...?
76
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До u4enДа санкции са наложени и на не дипломатически лица, но ти каза да изгонят Щерката на Лавров(Въпрос какво е направила Щерката на Лавров?). Едно лице може да бъде изгонено от дадена страна само ако е направило нещо незаконно или е със специален режим - тоест дипломат - където важат съвсем различни правила.
75
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До u4enОтносно инвестиции в Крим - Инвестицията е държавна а изпълнителя или под изпълнителя е на съответния приближен човек. Последните не носят никаква вина за това че са си свършили работата за която са наети. Ако инвестицията беше в Чукотка разлика реално няма нито за държавата нито за приближения човек. Казах Крим защото все още там ударно в големи обеми се инвестира.
74
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До u4enАко някой се опита наистина да свали дипломатически самолет или по-лошо граждански самолет по редовна линия ползван от дипломатически лица ще се вдигне такъв шум че няма думи. Боинга на САЩ Еър форс 1 или Ил-96 на Руския президент са доста добре защитени с разни системи Така че ще си прелети през Балтика като стой та гледай.Ето при инцидента с Шойгу Руснаците просто пратиха ескорт. Поляците се направиха на ВЕЛИКИ но само времето ще покаже с какъв номер ще им го върнат рашките.
73
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До u4enОтносно блокиране на сметки ако има разследване срещу теб по прокурорска заповед с разрешение на Съдия. Когато е с държавен закон това не важи - може да се приеме може да не се приеме може да се наложи вето. ако ей така който си пожелае да блокира сметки преди да има решение на съответна инстанция се нарушават толкова принципи в съдебното право че въпросния потърпевш ще стане милиардер само като осъди САЩ за превантивно им действие.Или просто ще си изтегли парите :-)
72
3
 
2
 
! Отговори
POLIZEI преди 6 години
Момченца с жълто под нослетата и кафяво по гащетата, вземете си дъъъъълга ваканция да чакате капитулацията на Русия. Русия ще я има пак, а вас ще ви намерят като полезни изкопаеми...
71
4
 
2
 
! Отговори
u4en преди 6 години
До Боби Има и др. които не са дипломатич. лица - но им наложиха санкций.... а сметките отдавна са блокирани - само ще го обяват по късно .А дали някои от приближените ще инвестира в Крим.....може...с пистолет на тила ! п.с. Защо не си измислиш някакъв прекор-за да си разпознаваем....примерно Боби - *** !
70
5
 
2
 
! Отговори
u4en преди 6 години
До Боби Лети се по въздушни коридори - най - добре през Полша....но в последният момент си спомнил за някакъв самолет с полски президент катастрофирал в Раша и се отказал......може през Украина...но си спомнил за някакъв малаизийски самолет и се отказал....може по Балтийско море...но много близо и до Полша и до прибалтийските републики. И така се стигнало до маршрута - севният полюс- Северно море... Хамбург
69
1
 
4
 
! Отговори
за съжаление преди 6 години
Нито има свобода,нито демокрация,та да бъдат побеждавани.Варят ни като жаби на бавен огън.Е,на някои им сипват стотинки в гушата да кудкудякат,че са доволни от статуквото.Това не променя нещата.
68
8
 
3
 
! Отговори
неизбежно преди 6 години
някой ден след век два и в русия ще победи демокрацията и свободата дотогава в изолаторното
67
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До u4enЩерката на Лавров не е Дипломатическо лице за да я изгонят УМНИКООсвен това ако някой от приближените на Путин е недоволен от санкциите винаги може да получи поръчка примерно в Крим за милиарди рубли да изгради еди какво си. И Русия ще спечели и Въпросния приближен също е няма да е толкова доходно колкото далавера с външна фирма но и това е компенсация.
66
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До u4enУчен я се ОБРАЗОВАЙДо Хамбург Путин ВИНАГИ е летял през неутралното въздушно пространство на Балтийско море ехх преди да пишете подобни неща вземете погледнете картата на ЕвропаАко САЩ решат да блокират със санкции някоя сметка преди това трябва най-малкото да имат съдебно разпореждане или влезнал в сила законопроект което не става от днес за след 15 мин. С други думи въпросните сметки ще са изпразнени отдавна, Но имотите са по-трудно реализуем актив тях могат да ги блокират
65
5
 
9
 
! Отговори
бубин рубин преди 6 години
Щом янките *** на умряло,значи Русия е на прав път.Изрусеният клоун Тръмп е само пионка,циркаджия и кукла на конци.
64
10
 
2
 
! Отговори
u4en преди 6 години
И това ли измисли КГБ-ят му акъл ! Вече не им дават да летят и над половин ЕС.- Жужи до Хамбург летя през северният полюс ! А сега следва....санкции от САЩ..1- блокиране на сметки в амер .банки на приближени до режима в Кремъл...2 - изгонване на щерката на Лавров от САЩ...3 - приближените на Жужи или ще го гръмнат...или ще го закарат в килията на Милошевич в Хага !