Убити и пленени при нападение срещу военна база във Венецуела

То било извършено от терористи, заяви президентът Мадуро
7 авг 2017 09:15, Елка Василева
5
Убити и пленени при нападение срещу военна база във Венецуела
Николас Мадуро. Снимка: Reuters

Двама нападатели са убити и осем са пленени при атаката, извършена "от терористи" срещу военна база във Венецуела, съобщи президентът Николас Мадуро, цитиран от Франс прес.

Главнокомандващият въоръжените сили генерал Хесус Суарес по-рано каза, че е убит един човек при нападението срещу базата във Валенсия, в Североизточна Венецуела.

Асошиейтед прес цитира Мадуро, че десет мъже са избягали след осуетеното нападение срещу базата и властите ги издирват. Според Мадуро двайсетина мъже нахлули в базата Парамакай малко след 4 ч. сутринта. Те изненадали нощната охрана и проникнали в оръжейния склад.

Президентът каза, че военните влезли в бой около 8 ч. с нападателите, десет от които успели да избягат, двама били смъртоносно простреляни, един бил ранен и седем - заловени. Само един от нападателите е офицер, който дезертирал преди няколко месеца.

Президентът Мадуро твърди, че нападението е било "платено" от водачи на антиправителствени групи в Маями и Колумбия, добавя АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
8
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Каквото и да правят платените опозиционери, няма да успеят. Във Венецуела повече от 90% подкрепят Мадуро. А и той излезе твърд, костелив орех. Браво на него, обича си страната и не я продава за дребни центове като нас.
4
14
 
2
 
! Отговори
До 1 и 3 преди 6 години
Канада е 3та в света по петролни запаси, а не съм чул да са били бомбардирани... Или съм го изпуснал този момент, или това са поредните клиширани коментари made in Кремъл
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не дава Господ да имаш петрол и да не искаш да дадеш на краварите да ти експлоатират находищата.---Не стига това, ами имаха огромни златни резерви. Направо плачат за бомбено демократизиране.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агенциите казват че е осуетен преврат,а днес,с бг ми говори за терористи
1
5
 
22
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Да не дава Господ да имаш петрол и да не искаш да дадеш на краварите да ти експлоатират находищата.