Всички четирима, заподозрени за терора в Барселона – ликвидирани

Нападателите са с марокански произход и идват от малкото градче Рипол
19 авг 2017 07:30,
89
Всички четирима, заподозрени за терора в Барселона – ликвидирани
Снимка: Reuters

Всички четирима, заподозрени за терористичния акт в Барселона, са ликвидирани, съобщи днес испанският в. "Паис", цитиран от ТАСС.

Още по темата

По данни на изданието трима заподозрени - Муса Укабир, Саид Ала и Мохамед Хичам са били ликвидирани при операцията в близкото градче Камбрилс, а четвъртият предполагаем терорист Юнес Абуякуб също е мъртъв.

Самоличността на четиримата е потвърдена от документ, чиято валидност е установена от представител на синдиката на испанската полиция, пожелал анонимност, допълва АП.

Те са с марокански произход и всички идват от малкото градче Рипол в подножието на Пиринеите, недалеч от границата с Франция.

Укабир е роден в Рипол, но има и мароканско гражданство, а другите трима са родени в Мароко, но са с местожителство в Испания.

Два терористични акта бяха извършени в четвъртък вечерта в Испания, които отнеха живота на 14 души, а десетки бяха ранени.

Автомобил се вряза в група хора в Камбрилс, на 120 км от Барселона. Пострадаха шестима души, трима от които полицаи.

Преди това бус се вряза в множеството хора на пешеходната улица "Рамбла" в Барселона. Полицията нарече инцидента терористичен акт. Отговорност пое "Ислямска държава".

Вчера вечерта пък крайнодесни демонстранти се събраха близо до мястото на смъртоносното нападение в Барселона.

Някои от демонстрантите носеха банери, свързвани с мрежа от групи на бели националисти, поставили си за цел запазване на европейската идентичност. Надписи на някои от банерите гласяха: "Защитете Европа" и "Спрете ислямизацията на Европа".

Група хора обаче се противопоставиха на демонстриращите недалеч от мястото на терористичното нападение.

Контрадемонстрантите скандираха "фашистите вън от нашия район" и "няма да преминете" - мото на републиканците в испанската гражданска война. Други просто държаха знамена с цветовете на дъгата.

Противопоставянето приключи като крайнодесните напуснаха мястото, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
1
 
! Отговори
къде спа до сега преди 6 години
До марги,всички в българия са фашисти,ти сега ли го разбра,и няма как и да бъдат други при имането,което имат,богатите,т.е.българите са фашисти навсякъде по света
25
2
 
8
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Телата на убитите ислямски терористи бяха закарани в близка cвиневерма до която има трянжорна, бяха наразани на банцига за cвинете, смесени със cвински отпадъци и дадени на пумиарите.Банцигът беше запазен за евентуални следващи ислямски отpепки. Еболата също се разпространяваше с огромна скорост, но беше ликвидирана. Както ще стане с исляма в европа. А после и в света.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Заподозрените ликвидирани, а? Представям си ако бяхте сигурни, че са те, кво щяхте да направите? И българките в Турция бяха заподозрени? Ние ако ги бяхме ликвидирали, че са подозрени какво щяхте да кажете??? Големи лицемери сте...в Турция заподозрените се хващат и разпитват, ако няма достатъчно доказатешства се пуска, а другите най-много зад решетки...Но в крайна сметка ако питаш европееца Ердоган е диктатор, а тези, които ликвидират "заподозрени" са демократи!
23
1
 
16
 
! Отговори
марги преди 6 години
Какви са тия "фашисти", "крайнодесни"и други дефинирани като ЛОШИ от ЕС?!? Вие не подкрепяте ли "Защитете Европа" и "Спрете ислямизацията на Европа".?!? Значи съм фашистка!
22
1
 
8
 
! Отговори
Ефрейтора преди 6 години
Терористи няма. Това са бойци, които се подготвят и спонсорират от чужди сили и водят подривна дейност в неприятелския лагер. Сун Цу- стратегия на войната преди 2500г. Нищо ново под слънцето.
21
1
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
Има лъч надежда за Християнството. Преди години такива терористи ги задържаха , съдеха ги мекичко, НПО -тата на Сорос пищяха да ги пазят.... а сега директно играе куршума. Добре е! Натопете куршумите си в свинска кръв!
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо изобщо трябва да се занимаваме от някоко дни с този инцидент, когато в Близкия изток, в Ирак, в Мосул ИД и американските бомби ежедневно избиват ститици цивилни. В Кабул и Багдад ИД всеки месец извършва кървави атентати в които загиват стотици и никой не обръща внимание. А сега ни проглушиха ушите с този случай в Барселона.
19
6
 
6
 
! Отговори
Роб преди 6 години
Все млади момчета 17 - 22 год. Лесно са вербувани от службите и нямат нищо общо с исляма и някаква си религия. Това са войни на новите господари и ние робите ще бъдем клани и газени до последно. Свиквайте!
18
7
 
3
 
! Отговори
Караибрахим преди 6 години
Ислямът е най-бързо разрастващата се религия в света. Потърсете в Гугъл: fastest growing religion и ще видите. До antikomunist: Аз лично не одобрявам. В Германия повечето хора не са одобрявали идеите на нацистите. Нацистите са били малцинство. Въпреки това успели да въвлекат половината свят във война. Проблемите стават, защото малцинствата се подценяват. Сега радикалните ислямисти са малко на брой, но това, което ще предизвикат, ще бъде като лавина.
17
3
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Четирима ликвидирани ...А, колко ще пусне Меркел само днес в Европа ?Няколко хиляди !Докато Европа се управлява от евроатлантически толерасти все ще е така. Даже и по-лошо ще става.Пригответе си много цветя и плюшени мечета ...И повтаряйте като папагали: "Тероризмът няма да ни уплаши ! Ние сме по-силни от терористите".До ... следващото масово клане извършено от някое ислямистко фанатизирано изчадие ...
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КараибрахимМечтай си.Бленуването е удоволствие без пари.
15
9
 
8
 
! Отговори
Караибрахим преди 6 години
До Бачкатор: Християните са най-търпеливите хора и хрисими хора. Така че не плаши мюсюлманите с тях. Иисус ги е учил: "Ако те ударят по едната страна, обърни и другата." Докато се усетят да направят нещо, Европа вече ще е новата Мека.
14
4
 
7
 
! Отговори
varg преди 6 години
Как така при всички досегашни атентати няма нито един останал жив ?Това е огромна грешка,трябва да бъдат разпитани,но това което се разиграва е един огромен театър.
13
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Ликвидират заподозрени :0
12
0
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
До КараибрахимЩе спрат и атаките и исляма. Просто вместо четирима ще застрелват по 400. Християните няма вечно да търпим маймунски номера.
11
3
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
Дано испанската полиция да изпозастреля още поне 10000мароканци
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 12Не са 400 хиляди, а само 50 хиляди бокклука са ИД. И цял свят е отвратен как САЩ ги закриля и снабдява с оръжие за да тероризират цяла Европа. А тази шепа уродди за една седмица биха били изтребани до крак....ако има желание от великите сили.
9
7
 
1
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
смииреност,толерантност ,премеримост.Зачитане на европеиските ценности.
8
1
 
15
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
а другите 400 хил. кога?
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Други просто държаха знамена с цветовете на дъгата.-----------------Естествено, това е знамето на обратните.