Путин към света: Нужен е широк антитерористичен фронт!

"Антитерористичната борба в Сирия трябва да продължи"
Обновена: 1 сеп 2017 08:55 | 1 сеп 2017 08:37,
135
Путин към света: Нужен е широк антитерористичен фронт!
Снимка: Reuters

За формиране на "широк антитерористичен фронт" "не на думи, а на дела" призовава руският президент Владимир Путин в програмна статия за новите хоризонти на стратегическото партньорство в рамките на организацията БРИКС.

Руският печат обширно цитира материала, публикуван на сайта на Кремъл в навечерието на предстоящия в китайския град Сямън лидерски форум на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка).

"До голяма степен благодарение на действията на Русия и други заинтересовани държави напоследък са създадени предпоставки за подобряване на ситуацията в Сирия. Нанесен е мощен удар по терористите", констатира Путин, цитиран от вестник "Росийская газета".

При все това подчертава, че антитерористичната борба "в Сирия, в други страни и региони трябва да продължи".

"Русия призовава не на думи, а на дела да се пристъпи към формиране на широк антитерористичен фронт на общопризната международноправна основа, централна роля в който да има ООН. И в това отношение естествено ценим подкрепата и съдействието от страна на нашите партньори в БРИКС", добавя президентът на Федерацията.

Ситуацията на Корейския полуостров "балансира на ръба на мащабен конфликт", отбелязва Путин. Според Русия "е погрешно и безперспективно" да се разчита, че само чрез натиск върху Пхенян може да бъдат спрени ракетно-ядрените му програми.

Проблемите в региона трябва да се решават чрез пряк диалог между всички заинтересовани страни без предварителни условия, се казва в статията.

Путин предлага да бъдат разработени правила за международна информационна сигурност и посочва, че е необходимо да бъде изградена единна международноправна база за сътрудничество в тази сфера, пише "Комсомолская правда".

"Важна стъпка" към бъдещите "универсални правила за отговорно поведение на държавите в тази област" според него може да стане сключването на международна спогодба за информационната сигурност в рамките на БРИКС.

Путин изтъква, че Русия последователно се обявява за разширяване на сътрудничеството между страните от БРИКС в областта на глобалната информационна сигурност.

Руският президент заявява, че на предстоящата среща на върха делегацията от Москва се надява да обсъди с другите участници и въпроси, засягащи търговското сътрудничество, допълва електронното издание ФАН.

По думите на Путин руската делегация ще прикани държавите от БРИКС да обсъдят борбата с инфекциозните заболявания и епидемиите, също и въпроси около създаването на нови лекарства, пише във връзка със статията вестник "Известия".

Според руския лидер страната му нарежда сред приоритетните насоки в сътрудничеството с БРИКС дейността в сферата на науките, иновациите и медицината. Той отбелязва високия потенциал на съвместните разработки и на пазарите за наукоемка продукция. Крайно важно е освен това сътрудничеството в областта на дребния и средния бизнес, добавя Владимир Путин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 85Не занм какъв фрон ти е нужен, но знам, че ако бяхме нормална държава, нямаше да те е страх от референдум. В смисъл, че ако живееш добре, няма референдум, който да те накара да гласуваш че искаш територията да се управлява от друга държава. Сега дори етническите българи биха гласували, че искат да ги управлява някой друг, дали немци, дали руснаци... Затова ти казвам, че хората са живяли зле и затова са гласували за присъединяване на Крим към РФ - просто е.
89
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 84 85Украйна от 1990 започва принудителна Укранизация на всички държавни и обществени фирми и служби. Драстична става след преврата от 2014 година.Рускоезичния Крим гласува в референдум и се спасява - това е истината за нормалните хора в КримДонбас търпи 6 месеца всякакви незаконни действия на НАЦ БАТАЛьОНИТЕ които са иззели функциите на Полицията и всеки несъгласен с Киев е най-малкото пребит а може и прострелян. Някои протестиращи изчезватЕ Хващат се за оръжието в крайна сметка
88
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 84 85Чечня Автономна република със Свое Знаме, Герб, Официален език и Местни закони(но не противоречащи на Федералното законодателствоДудаев иска да е шев и Чечня да е Мюсюлмански закона. Взема властта но се появяват наемници от Странство спонсорирани от КОЙ(СА, ОАЕ, Катар и пр). Дудаев става практически заложник. 2000 година Руснаците се връщат в Чечня като за разлика от предишния път само 3 човека знаят за плановете за война. 4 месеца и основните военни действия свършват.
87
5
 
6
 
! Отговори
редник преди 6 години
Всички се хранеха от Русия , то ние още го правим и то незаконно ! Единствените значими приходи на БГ са от продажба на руско оръжие и то на враговете им ! Срам ! Назначаваха трескаво и тихомълком непълнолетни на работа в оръжейните заводи ! Палачинката като се обърне ще има осъдени !
86
5
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 84 85Грузия - Осетия и Абхазия са рускоезични и искат такива да си останат. Грузинците пък насилствено искат да ги асимилират. "СЕОАКАШВИЛИ" Изчака да започне Пекинската Олимпиада и нападна Осетия с цялата огнева мощ купена за последните години от НАТО-вските страни в Източна Европа и Украйна. 3 дни Медведев брои молци докато не пристигна Путин и след още 5 дни Ситуацията беше разрешена а Грузия загуби военния си потенциал.
85
4
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
До Анонимен 85 Престанете с тез *** сравнения за Кърджали. В КЪРДЖАЛИ НИКОЙ НЕ УБИВА ТУРЦИ ,както фашистите от прав сектор в Домбас .ТУРЦИТЕ В КЪРДЖАЛИ СА ПО ПРИВИЛИГИРОВАНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ. ДНЕС Е КУРБАН БАЙРЯМ, ПРАЗНИК ЗА НАШИТЕ МЮСУЛМАНИ И НЕ ПОДОБАВА ДА СЕ ПИШАТ ТАКИВА ГЛУПОСТ .ДА УВАЖИМ ПРАЗНИКА ИМ!
84
3
 
6
 
! Отговори
Зелените троли преди 6 години
са и гнясв.бг.Явно и вие сте на хранилка при чичо Шошорко че и дума не давате да се каже занего!Какво против правилата има да се цитира официален източник (който МОЖЕ да бъде назован) като този на парвителствената старница на белия дом?"Declare George Soros a terrorist and seize all of his related organizations' assets under RICO and NDAA law"72,084 SIGNEDобяснете?!
83
3
 
3
 
! Отговори
Ти си лъжец, 84 преди 6 години
Русия има 2430 ядрени бойни глави. Америка 2150.Ако не знаеш, потърси, прочети, но не лъжи.
82
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че е нужен такъв фронт. Напр., за възпиране на терористите в Донбас и на агресорите в Крим. Защото утре, по аналогия, турците в Кърджалийско могат да решат да воюват за свобода. И Турция ще праща отпускари за помощ. Или просто Ердоган ще спретне един демократичен референдум.Тогава Ердоган "велик" като Путин ли ще е ? Кажете, ***.
81
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво като идея. Ама кой ще дефинира тероризмът. За Грузия, Украйна, Чечения са руснаците. За Ирак, Афганистн и много други са Американците. Другите нямат глас щот нямат 6000 бойни глави. Та както до сега всеки за себе си.
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 78 ФутурологА ти какъв си? Дядо Ванго? Гледай си чушкопека и артрита и наблегни на лекарствата си за старческо оглупяване...
79
6
 
11
 
! Отговори
българин- славянин преди 6 години
Слава на Русия, слава на Путин.
78
3
 
8
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
И, драскат обиди , и плюят с изкривени и позеленели от злоба лица , дрогирани сороски драскачи но краят им наблжава ...
77
2
 
5
 
! Отговори
Историк преди 6 години
До 78: "Борис Елцин лично назначава Путин за свой заместник без никакво КГБ......На всичкото отгоре Путин взима властта с демократични избори спечелени благодарение на Борис Елцин а не с преврат каквито налудности имаш"no comment !
76
3
 
5
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
"широк антитерористичен фронт" - сложено в кавички...Като че не говорим за нещо толкова сериозно, буквално за оцеляването на Европа, а може би и света, а за някаква налудничава приумица на "Лошия Диктатор"...
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби ....Маккейн е засниман на кинопреглед,как бодро марширува по време на завръщането ,как крепко стиска ръцете на посращащите го офицери ,бодро козирува и със стегната стъпка отново се вливе в редовете освободените от плелетци ислед два дни е показан на патерици едва вървящ ,обявен за герой и така е НАЗНАЧЕН В ПОЛИТИКАТА . ИМА ГО ФИЛМИРАНО ,т.е. ДОКУМЕНТИРАНО .А във Виетнам е бил първа ,,слушалка ,, и това е документирано . Затова е толкова злобен . Нещо Иво М.и..нджев ,
74
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Путин е пресметлив, разумен и сдържан и това трудно се преглъща. За янките и техните слуги Елцин беше идеален, но за нещастие вече го няма. Бог да благослови Русия! Амин.
73
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Учителя 71Учителю Когато Прибалтите ги приеха в ЕС и т.н. Заради фондовете и Руските транзити БВП скочи нагоре 10% годишно растеж. Обаче прибалтите си унищожиха останалата от СССР промишленост(Електрониката реално се произвеждаше там) и започна икономическа емиграция на запад.Е Приключването на присъединителните Фондове, Емиграцията и намаляването на Руския Транзит в последните години свали БВП с 25%Сорри но това е ФАКТ
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учител путинофоб -- това е някаква специална перверзияот която са заплашени подрастващите.
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Учителя По добре се поразходи ти, а не да говориш от *** ни . Зелен кон !