КНДР: Ще потопим Япония, ще превърнем САЩ в пепел!

Острата реакция е заради приетите нови санкции
Обновена: 14 сеп 2017 10:56 | 14 сеп 2017 10:48, Елка Василева
232
КНДР: Ще потопим Япония, ще превърнем САЩ в пепел!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея заплаши да използва ядрени оръжия, за да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак" заради подкрепата им за санкциите срещу Пхенян, предаде Ройтерс. В понеделник Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция за нови санкции срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит.

Още по темата

Корейската комисия за мир в Азиатско-тихоокеанския регион, която е натоварена с външните връзки и пропагандата на Пхенян, призова също за разпускането на Съвета за сигурност на ООН, който тя нарече "инструмент на злото", съставен от "подкупни" страни, действащи по заповед на САЩ.

"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от атомната бомба" на Северна Корея, се казва в декларацията на комисията, разпространена от официалната агенция КЦТА. "Япония вече няма нужда да съществува близо до нас", добавя севернокорейската комисия, която отправя заплахи и срещу Вашингтон.

"Нека превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак /.../ като мобилизираме всички средства за ответен удар, които бяха подготвени досега", се казва в декларацията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде накъде САЩ, Пакистан и Израел имат право на ядрено оръжие, а Северна Корея нямат право ? Това справедливо ли е ? Не мисля, че САЩ, Пакистан и Израел са по-малко агресивни и опасни държави от СК. Докога с тези двойни стандарти ?
84
8
 
15
 
! Отговори
опс преди 6 години
Северна Корея ще изчезне в миг.
83
6
 
12
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Къде се напъва това недоразумение като гладен на ср.не.По лошото е че Китай и Русия се ослушват и не го смъмрят.Този път не 20 процента а няколо пъти по толкова ще отидат в историята от населението им.Не че е хубаво но този явно е тотално психясъл...
82
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БВП не е измерител колко си богат и колко ти е силна икономиката. БВП се изчислява от САЩ и МВФ и се смята в долари. БВП е инструмент за пропаганда. Като ти кажат, че ти е малко БВП, значи уж си беден. А истината е, че СК са по-добре от България. Произвеждат си всичко сами, а България не може 1 пирон да произведе. Евалла му правя на Ким! Нека мачка САЩ! На зла круша - зъл прът! САМО ТАКА!
81
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка не е в ЮК / Америка е континент/ ? Сащ могат да имат бази, където решат . Това е проблем между ЮК и САЩ. Какво прави Русия в Сирия ? По същата логика ?
80
9
 
11
 
! Отговори
Брави КИМ преди 6 години
Брави КИМ !Япония забрави ли как Америка им пусна атомна бомба?Това ООН търпи Америка да избива хора по света и да ограбва държави.Какво търси Америка в Южна Корея с бази?Болни мозъци управляват света а единствения начин да защитиш земята си е точно ядреното оръжие и Ким го показва.Северна Корея не е нападнала нито една държава и няма бази по света като световния агресор зад океана!
79
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 75Поне да беше прочел малкоза корейската война. САЩ Не са окопирали или демокрстизирали. ТъпанНе. СК напада ЮК с цел обединение и налягане на диктатура на ЮК . САЩ влизат във войната , като съюзник на ЮК . Днес ЮК е една от най развитите страни . СК е бедна и грозна .
78
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смях в залата :) Ами айде да изстрелят една ракета първи и да видим. Да, ще нанесат щети на Япония или САЩ. Но до един час Северна Корея няма да съществува.
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момче с мокри чаршафи ли се завива ???
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбираме че тръмпуняк ебезсилен и това много никефи.
75
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият свят трябва да струпа войски около Корея и да заяви ясно ...спиране на ядрените оръжия. Това е пълна простотия тоя пингвин да плаши всички с ядрени ракети . Ако всеки почне да плаши другия , къде ще му излезе края ? Това дебело дете, не е в час и трябва сериозен отговор. Но света е пълен с женчовци, които си траят. Едиствено САЩ и съюзниците им имат портокали да говорят.
74
6
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Това ми звучи малко като заплахите на Пулев как ще пребие Джошуа. :)))
73
5
 
10
 
! Отговори
Българина преди 6 години
С кореа никога няма да нападне никой, защото е сама, но ако някой я нападне пръв ще се появят големите приятели. Русия и Китай няма да позволят да се демократизира като през 1950г. При американската окупация. Така че всички ги устройва статуквото. Скореа не иска чужда земя или богатства, като я заплашат реагира. За разлика от сащ турция СА и израел които искат все чуждото
72
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 72Страните които имат тонове ядрено оръжие, решили да не позволяват на други суверенни държави да имат свое... Това нормално ли звучи? САЩ, Русия и тн могат да налагат подобни закони само когато те самите унижощат всички свои ядрени ракети.
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вулканът е тръгнал към извержение.Ако изригне доларът ще се срине.В момента какво става там не сесъобщава -- информацията езасекретена.
70
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не пречи на СК да "оцелее". Има международни закони за забрана на развитието на ядрени оръжия. Колко пъти още трябва да ви се повтори. Вие бавно загряващи ли сте ? Навремето Пакистан ...разработваше ...оставиха я ...продаде на СК, Либия технология и стари же трафуги. Утре бедняка , ще продаде на някоя африканска държава ...Не разбирате ли че е опасно да се разпространява такова оръжие ? Деца нямате ли ?
69
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гнийййй жълтур ще квичиш мн скоро
68
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...но ги е страх да нападнат първи, защото ще има ответен удар и Китай и Русия няма да стоят и да гледат.Затова Ким си прави гавра с тях, може да си говори каквото и колкото иска, нали не ги е нападнал. Плюе им по лицето ежеднежно, а онези се правят, че дъжд вали. Дончо даде заден ход, не искал война в СК...искаш, ама не ти стиска да почнеш първи, щото ще ви бият така яко СК, Китай и Русия, че ще ви гонят чак до скалистите планини...
67
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега, цялата патардия е, защото на краварите им се иска, както винаги, да грабят ресурсите на другите. Иска им се да бутнат режима в СК, да стане патаклама, война, ако може, още по-добре за тях, след което те, чрез ЮК да влязат в ролята на победители/освободители/демократизатори и така да ударят 2 заека. Да приклещят отдолу Китай и Русия като си цвъкнат бази непосредствено до тях и не по-малко, важно, но малко известно - СК е една от най-богатите страни на материали ползвани в ХайТек сектора...
66
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това , ще е интересна война. Японците след ВСВ се отказаха от военни действия. Но това , не означава , че отново няма да извадят мечовете. Япония много бързо, ще се сдобие с ядрени глави при реална опасност. Най-вероятно вече и са доставени. Дебелият много лае ...Но скоро ще отприщи адда върху себе си.