Сръбският премиер и министри - на гей парада в Белград

Ана Бърнабич признава, че е лесбийка, президентът отклони поканата
Обновена: 17 сеп 2017 20:13 | 17 сеп 2017 20:06, Анисия Иванова
87

Снимка: Reuters

Сръбският премиер Ана Бърнабич и министрите Зоран Джорджевич и Бранко Ружич, както и кметът на Белград Синиша Мали, се присъединиха към участниците в гей парада на Цветния площад в Белград, откъдето тръгна тазгодишното шествие, предадоха сръбските агенции.

Президентът Александър Вучич също бе поканен да дойде, но той благодари за поканата и я отклони.

Участниците развяваха голямо знаме с цветовете на дъгата, носеха и знаменца в същите цветове. Улиците, по които  премина шествието, бяха затворени за движение. По маршрута имаше около 2000 полицаи. Това е половината от ангажираните по време на миналогодишното шествие сили, каза Горан Милетич, един от организаторите.

"Правителството на Сърбия е тук за всичките си граждани, както за мнозинството, така и за малцинствата, за да покаже че уважава различността", заяви Ана Бърнабич, която не крие, че е лесбийка.

Тя е първият премиер на балканска страна, участващ в гей парад, съобщава БТА.

"Преди няколко години беше трудно да си представим това, което сега е съвсем нормално, така че след известно време ще бъде нормално да говорим по теми, за които днес не сме готови. Границите на печелене на свободата се изместват и през последните години ние като общество направихме големи крачки напред", каза Ана Бърнабич в интервю за днешния брой на вестник "Политика".

Основните искания на гей общността, формулирани от Горан Милетич, са три - борба с насилието над връстници гейове в училищата, приемане на закони, които да дадат възможност във всички аспекти на лицата, които искат да променят пола си, да го направят, и третото е приемане на закон за регистриране на партньорството между двойки от един и същи пол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая лесбийка откъде я изровиха за Премиер. Отнякъде много яко са натиснали, и пари са налели здраво.
20
7
 
27
 
! Отговори
славянин преди 6 години
За да те пуснат в еврокочината естествено трябва да подкрепяш всички форми на дегенерацията!
19
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нямам против тях, но не харесвам да парадират секса си,да казват,че са гейове добре ,но да казват,че това е нещо хубаво не е добре.Любовта и секса са за възпроизводство,това е функцията им а не удоволствието като самоцел
18
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко спокойно можеше да отиде, след Симитли срамни неща няма. Облечен с клин,с цветовете на дъгата и гердан от суджуци като хавайка.
17
4
 
1
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
Ах, объркал съм се! Науката се казва дегенорология.
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахаха,колко малко коментари каскетите и "патриотите"са онемели защото нали сърбите не са еврогееве и са големи муШкарци казано по сръбски и сега опаляя премиер-министърът им ЖЕНА-ЛЕСБИЙКАхахахаха
15
4
 
16
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Ако всички един ден излезем на гей-парад, ще спрат ли да го правят най-накрая? Нали идеята е, че са преследвани и неразбрани? Еми разбрахме ви, не ви дискриминираме, айде стига глупости вече.
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMERIKANZITE NE MOGAHA DA UBIAT SRABSKIAT NAROD S BOMBI,ZATOVA SEGA GI NASELIHA S SRAMAT NA COVECESTVOTO,I.S.RODITE NA PRIRODATA OBRATNITE.KOITO SA BEZ MORAL-PROSTO NYAMAT NISHTO S COVESHKIAT VID.
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,всички разбеахме ,че хомосексуалистите,транссексуалните и лесбийките са изключително важни,способни и значими хора.Цветът,върхът и короната на човешката цивилизация след милиарди години еволюция. Супер,браво но това не променя нищо в глобален аспект и едва ли някога ще го промени.
12
4
 
10
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
Добре де, уж ЛГБТ организациите се борят за откритост. Тогава защо не казват, че олигархичните кръгове, които ги финансират, подкрепят малтусианството и искат да намалят населението на Земята. Освен това, който е чувал за Григорий Климов и денерологията, знае за ,,Харвардския проект", чиято цел е да се изучат профилите на пол. лидери, и да се използват слабостите им, за да бъдат манипулирани. Например сексуалните им отклонения.
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3 Премиерката Бърнабич, освен, че е лесбийка, тя е и хърватка, което май за сърбите е по-обидно от ***. Горките сърби, назначиха си, за премиер, хърватска лесбийка, само и само, да ги приемат в ЕС!
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анаш Боко кога ще излезе от килера?
9
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропадане, свличане, падение и деградация.
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките сърби, много им се иска да са в ЕС и поради тая причина демонстрират всячески колко толерантни са сръбските власти към различните. Само едно не им ясно на сърбетата, без да влязат в НАТО няма посмъртно да влязат в ЕС защото в момента са най-голямата руска марионетка на Балканите.
7
10
 
21
 
! Отговори
ддд преди 6 години
Сърбите,за разлика от нашите политици,излизат на парадите и не крият ориентажията си!
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Чудно как праволинейните сърби допуснаха това...аз бях втрещен!
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премиера е отклонил деликатно,този фарс и развяване на знаменца и карантия.Там не са много активни тия защото по пряките има много тяхни обожатели чакайки полицията да си тръгне.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Чудно как праволинейните сърби допуснаха това.Какво чудно има? Праволинейните са твърде малко!
3
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, след като премиера на Сърбия е лесббийка. Чудно как праволинейните сърби допуснаха това.
2
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има православни пророчества за разрушение и обезлюдяване на Белград, заради голямата поквара на населението. Ясно е, че нещата вървят на там. Струвами се, това важи и за София.