Япония с нова противоракетна отбрана от днес

Причината: Засилената активност на Северна Корея
19 сеп 2017 08:45,
27
Япония с нова противоракетна отбрана от днес
Снимка: Reuters, архив

Япония ще разположи днес допълнителни системи за противоракетна отбрана на северния остров Хокайдо, предаде Франс прес, цитирайки говоритрел на министерството на отбраната.

"Ще инсталираме система "Пейтриът ПАК-3" днес", съобщи говорителят. Тя ще бъде разположена в база на Силите за самоотбрана на Япония в южния край на острова.

Местните власти съобщават, че в друга част на Хокайдо вече е разположена система ПАК-3. Говорителят обаче отказа да съобщи къде в Япония са разположени останалите системи поради поверителността на информацията.

Разполагането на системи за ПВО се дължи на засилената активност на Северна Корея, отбелязва АФП. За по-малко от месец Пхенян извърши ядрен опит и изстреля две ракети над територията на Япония.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е ли същата ПРО която не засече ракетата изстреляна от Северна Корея ?
4
15
 
16
 
! Отговори
Туск преди 6 години
При масипана ракетна атака ПРО моге да прихване не повече от 30 - 40 % от пакетите. Всичко останало с ядрен боен заряд пада и енищожава всичко живо.
3
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека търговията с краварски железа започне СЕГА. Сажд трябва да издигнат паметник на Ким Чен Ун затова че съживи интереса към *** им.
2
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната ще е между Япония и Ю. Корея срещу Китай и С. Корея. Американците, които ги набутват в този конфликт, само ще гледат отстрани, ще продават оръжия и ще си харчат огромния военен бюджет само за анализи и командировки.Накрая, който и да победи, Югоизточна Азия ще е върната с един век назад и вече никой няма да заплашва световното господство на САЩ.
1
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ще ги прави тия американски ***??? Ще плаши гаргите с тях :)