Защо сами сме си виновни за възхода на тероризма?

Бившият началник-щаб на Сухопътните сили ген. Кирил Цветков пред Bloomberg TV Bulgaria
20 сеп 2017 12:07, Екип на Bloomberg
5
Защо сами сме си виновни за възхода на тероризма?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основните проблеми човечеството си създава само, както и в последствие само си ги решава. Проблемът е, че тази нова световна война – между западната демокрация и тероризма, започнала след атентатите от 11 септември 2001, ще завърши със загуба и на двете страни.

Това посочи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria бившият началник-щаб на Сухопътните силиген. Кирил Цветков.

Според госта в студиото събитията от 2001 са били предтекст да започне масово превъоръжаване и от двете страни, като терористичните организации са били въоръжени с помощта както на Запада, така и от страните от оста около Русия.

"И тогава започнаха малките конфликти в Северна Африка, Близкия Изток, т.нар. Арабска пролет и т.н.", каза още ген. Цветков.

Какви карти държат основните играчи на геополитическата сцена?

Какви изводи можем да направим от вчерашната реч на Доналд Тръмп пред ООН?

Как ще се развива кризата по оста Пхенян-Вашингтон?

В продължението на разговора бе даден отговор на тези и редица други въпроси, като подробно безасегната и темата за нуждата от превъоръжаване на българските Сухопътни войски.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Защото демокрацията винаги е за нечия сметка но в Европа има хора,които не могат да разберат това. Ако тя беше за сметка на арабомюсюлманите,тероризъм нямаше да има- щеше да има мир и комфорт за нас,проблеми за тях. Някои световни сили обаче са решили проблемите да са за сметка на европейците,а може би на християните: демокрация без проблеми никъде няма и никога не е имало!
4
2
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
А на чуждите народи не трябва да им се месим, дори да искат демокрация, защото външният ред е резултат на вътрешни процеси. Те сами трябва да си узряват за правата си и да си ги отстояват, народ, който не е готов за свободата си, само ще бъде поробен от освободителите си. Ясно е, че им искаме ресурсите, това не е много добър начин да накараш някой да ти подражава. И последното, което трябва да им продаваме е оръжие и стратегически познания за водене на война.
3
2
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
В демокрацията няма нищо лошо, ами, освен, когато не е истинска. Американската демокрация утвърди определени права, ограничавайки други. У нас тя се реализира като монопол в образователната система, като идеологически контрол и като потискане независимостта на семейството. И не обедини народите, а ги обезправи. Така че те вече не владеят земята си и ресурсите си, а всеки богаташ може да им ги източва. Но нищо не пречи да се борим за истинска демокрация, както всички свободни хора се борят.
2
3
 
9
 
! Отговори
Zps преди 6 години
Bg medii sa mafia.
1
5
 
15
 
! Отговори
ами преди 6 години
За всичко са виновни краварите от ФАЩ!Сами си взривиха кулите,нападнаха толкова много страни и избиха невинни хора,да изброявам страните след внесената им от краварите дИмокрация няма смисъл.......и лошото е,че не престават...сега С.Корея им е виновна...