Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея

Пентагонът: Тръмп има военни варианти да се справи с опасността
Обновена: 24 сеп 2017 07:39 | 24 сеп 2017 07:30, Анисия Иванова
238
Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея
Снимка: БТА

Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп, съобщи Пентагонът.

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона, което подчертава колко сериозно възприемаме севернокорейското безотговорно поведение, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Ройтерс.

Тя добави, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност.

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. Те летяха в „международното въздушно пространство източно от Северна Корея", се казва в съобщението на говорителя.

САЩ и Северна Корея изостриха тона помежду си в последните дни.(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си договор за неразпространение на ядрени оръжия.Значи всеки, който го нарушава, трябва да яде дървото.
41
9
 
0
 
! Отговори
Zohan преди 6 години
Е големи глупци са тези двамата. Тръмп излага на риск жителите на Гуам. Вместо да демонстрира сила да ги нападне бързо и за седмица да приключи. За съжаление най-вероятно Украйна ще е разменната монета.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им пуснат памперсиЗашото ще има масово насиране
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сериозноЗапочват да спират печатницата за долари. Постепенно ще изтеглят от пазара милиони долари.--------------------Този пост показва идиотизма на враговете на Америка.И какво като изтеглят милиони?За да усетят нещо американците, трябва да се изтеглят поне няколко трилиона.
38
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайки снимките на Ким и висшите военни когато изстрелват всяка ракета, се отчайвам и си мисля че там трябва да се произвеждат усмирителни ризи- вие забелязвате ли как се смеят и как махат в истерия крайници, държайки тефтерчета и моливчета, готови да записват указанията на вожда. Техния ръководил обяви че са готови да ядат трева- прилича ми на един огромен трудов лагер населен от сектанти, които сутрин и вечер се молят пред портретите на династията учители- ТОВА Е ОГРОМНА АГРЕСИВНА СЕКТА.
37
6
 
14
 
! Отговори
До китааеца преди 6 години
В Китай комунизъмът е само на книга,направи справка дувгарю!
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ние като свръхмодерна нация се гордеем с производство на разервни части за незнам си кво, половин магистрала, спортна зала и гей парад. Даже оня препарат за вана не можем да произведа.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Население 180 900 души (2010 г.), от тях 18 хил. американски военнослужещи със семействата си.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономиката на Гуам е подпомагана най-вече от туризъм (предимно от Япония) и американските военни бази, които заемат 1/3 от площта на острова. Основен стопански отрасъл е туризмът. По крайбрежието има красиви плажове с палмови гори. Има много добре разработена туристическа инфраструктура. Предлагат се туристически атракции като подводно гмуркане, сърфинг, риболов, голф.
33
6
 
8
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Ограничен и посредствен е коментара, но с какво? Колко познаваш живота в САЩ, колко пъти си ходил там? Никой не ти внушава нищо, ходи в Русия да поживееш или в СК. Но не отиваш защото знаеш какво е. Поживей в САЩ и ще разбереш. За разлика от такива като теб, американецс работи, здраво работи. Събират най-умните от цял свят и им плащат добре. Не питат дали вярваш в партията или дали Суджук ефенди се е обадил за да те назначават където и да е. Имат си и проблеми но не идват да живеят у нас, защо?
32
10
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Жужето да си опича акъла, че идва и неговия ред...
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гуам-Островът е владение на САЩ, със самоуправление от 1982 г. Представен е от един делегат в Камарата на представителите на САЩ без право на глас. Изпълнителната власт се осъществява от губернатор, избиран за 4 години, който назначава правителство. Законодателната власт е представена от Законодателно събрание от 15 члена, избирани за 2 години. Въоръжени сили няма.
30
3
 
7
 
! Отговори
КИТАЙ преди 6 години
До Комунизмът е пагубенОтговорът е КИТАЙ!
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В хода на Втората световна война, на 10 декември 1941 г. американските части на острова капитулират и японците завладяват Гуам. По време на цялата война островът служи като важна японска база за разквартируване на над 19 хил. войници, моряци и офицери, участващи в сраженията в Тихия океан. На 21 юли 1944 в битката за Гуам островът е освободен от морската пехота на САЩ.А сега японците плащат на САЩ милиарди за да ги пазят.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В хода на испано-американската война през 1898 г. САЩ окупират острова, а го получават официално с подписването на Парижкото мирно съглашение. Впоследствие Гуам продължава да служи като междинна база за американските кораби, плаващи от и към Филипините.
27
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Ким няма да посмее да нападне южна корея щото ще го изнесат.Виж ква армия имат.Официално армията им е 4 милиона с резервите а след мобилизация предполагам ще достигне до 20 милиона.Имат и големи количества всякакво модерно оръжие и всяка година харчат милиарди за подобрения и още повече техника.А в Северна Корея няма кво да ядат.Предполагам,че при евентуална война севернокорейската армия масово ще дезертира.Вождът слънце Господ сигурно е готин ама гладът е по силен от тока ;)
26
16
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
САЩ ще сложат усмирителна риза на Чик Чи Рик и светът ще си отдъхне... - това е неизбежно...
25
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От години чета и слушам, Америка загива, умряла е дори вече. Ходя всяка година и виждам друго. Развиват науката, особено прогнозирането което е за период 100 години. И 90% е точно. Образован ли си, получаваш. Има ред и дисциплина, работи се. Има всичко и всякакви но се ценят умението, работоспособността и дисциплината. Да сравнявам ли стандарта с нас и много други страни? Какъвто и да е Тръмп, много не зависи от него, не е едноличен лидер като Суджук паша, който затри България. И продължава.
24
5
 
14
 
! Отговори
сериозно преди 6 години
Започват да спират печатницата за долари. Постепенно ще изтеглят от пазара милиони долари.
23
16
 
12
 
! Отговори
Комунизмът е пагубен преди 6 години
Кажете ми една страна в света където комунисти управляват и народът да е добре. Например Венецуела е най-богатата държава на петрол , а народа гладен , няма ток , няма вода и т.н. В другата комунистическа държава Куба средната месечна заплата е около 20 долара. Това е голямото постижение след повече от 60 години социализъм. Да не говорим за мизерията в Северна Корея. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Прости, фанатизирани и необразовани хора не могат и не трябва да управляват .