Германия слага таван на мигрантите: 200 хиляди годишно!

Новата коалиция иска ограничение на новодошлите
9 окт 2017 19:00, Екип на Dnes.bg
119
Германия слага таван на мигрантите: 200 хиляди годишно!
Снимка: архив Reuters

Германия ще ограничи приема на мигранти след съставянето на новата управляваща коалиция в Берлин.

Партията на Ангела Меркел Християн-демократичен съюз (ХДС) и нейните партньори от Християн-социалния съюз (ХСС) постигнаха споразумение за бъдещата политика за миграцията, която ще ограничи броя на хората, които ще могат да се заселват в страната.

Още по темата

Разбирателството беше постигнато след 10-часови разговори в неделя в Берлин, които подготвят позицията на ХДС/ХСС преди преговорите за съставяне на следващото германско правителство.

Двете сестрински партии са се съгласили за изготвянето на нов закон за миграцията, който ще доведе до ограничаване броя на новопристигащите в страната до 200 000 годишно. Той ще прави разлика между политическите бежанци и икономическите имигранти и ще определя реда за връщането на тези, които не бъдат одобрени за оставане в Германия. Берлин ще определи принципите на работа директно със страните по произход и с транзитиращите държави за връщането на незаконните мигранти, става ясно от текста, който предстои да бъде публикуван днес.

Искането за таван от 200 000 души годишно е стара кауза на ХСС, която досега беше отклонявана като противоконституционна от Меркел. За да не се създава противоречие с основния закон, лимитът няма да бъде фиксиран в него, но двете партии са се съгласили да не надвишават тази бройка.

Ще бъде подготвен и закон за квалифицираните имигранти, съобщават германските медии след преговорите в неделя.

Ограничаването на миграцията ще е едно от ключовите предложения, които Меркел ще отправи на свободните демократи и на зелените – двете партии, с които християн-демократите ще преговарят за съставяне на управляваща коалиция. Разговорите за излъчване на кабинет започват на 18 октомври, като двете партии, постигнали съответно 11% и 9% на изборите на 24 септември, бяха посочени като единствени възможни партньори на ХДС/ХСС (33%). Социалдемократите, получили 20,5%  от гласовете обявиха, че ще бъдат опозиция.

Европейската комисия приветства компромиса за миграцията, след като Меркел и шефът на Комисията Жан-Клод Юнкер са имали в събота продължителен телефонен разговор "по актуални въпроси".

"С уговорката, че става дума за подготовката на коалицията, а не за правителствена политика, можем да кажем, че гледаме изключително положително на това, че страната, която вече е приела над 1 млн. бежанци, показва готовност да приветства още по 200 000 годишно". Това заяви говорител на Юнкер днес.

Той подчерта, че "Еврокомисията и нейният председател многократно подчертават колко ценят лидерската роля на Германия в управлението на миграционната криза и в оформянето на общия европейски подход към миграцията".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: Германиятаванмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво като народа на България намалява, в Нова Зеландия са 4 милиона и неприемат бежанци! Нова Зеландия неиска нито европейци, нито араби камо ли ***! Казвам го от опит!
25
3
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В Германия от България заминахме само марселмаймуни.
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми на оная работа за Германия. Немците мислят ли за мене и за България ? Дреме им немските шишарки за България и на мен хич не ми дреме за немците и продажниците българи, които живеят там.
23
3
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Няма интегриране алаходупната твар. Ей *** мене, вече толкова време не съм се интегрирали, срам ме е да кажа, че съм от страната на марселмаймуняците.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите се интегрират най-добре като марселмюмюнци.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не знае колко влизат, казват че ще приемат толкова, а ще пуснат 2 млн. Първо забраниха бурките за да не разбира тълпата и хора като Льо Пен колко са пуснали ама Берлин и Париж приличат на арабска джамахирия.
20
2
 
19
 
! Отговори
Българина преди 6 години
По малоумно решение само зимбабве може да вземе. Да решиш да приемаш ислямски маймуни ... Реално приемат 200 хил но с червата ще станат 500 хил. За 30 г германия ще се от мени тотално, тя вече е турска пъкюза после не знам
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гepманистaн УбepалecТака е наистина.Ако държат на исляма и свързаните с него традиции, нека да бъдат пренасочени към приказно богатите арабски емирства, които имат възможност да им осигурят издръжка на първо време, а впоследствие, ако бежанците не желаят да се върнат в родината си, богатите емирства могат да им осигурят работа, създавайки промишлени предприятия.
18
2
 
16
 
! Отговори
Безобразие!!! преди 6 години
Офанзивата с ромите, която бай Тошо започна през 60-те години на 20-и век и която ескалира след 1989 г., е била само експеримент, внушен кой знае от кого.След като инициаторите са останали доволни от пагубните за България резултати от експеримента, сега прилагат на дело същите прийоми в европейски мащаб.Така може да се обясни безумната инициатива на Меркел, която така успешно съсипва Европа днес!
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
немците са работливи тъппанарии с промити мозъци, като на севернокорейците.по добре ми е да съм мързеливо българско гъзарче с 20 лв на ден, но свободен,отколкото да съм германец.
16
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бледоликите юдейо-християни изчезват от лицето на земята, погубва ги педеераслъкът и безкрайната им алчност. Германия щяла да взима само по 200 000 мигранти годишно. Е, убаво де, но ко'о да праим със статистическата дата че Германистан има нужда всяка година от 1 милион работоспособни хора! Откъде ще ги вземат, ако не от ислямския свят?! Германците взимат от източноевропейците само кюрви и пеераси, защото за друго не стават те. Особено бълГЕЙрите!
15
0
 
11
 
! Отговори
географ преди 6 години
Германи я граничи със: Белгия, Холандия, Швейцария, Дания, Франция, Австрия, Чехия и Полша. Те да му мислят. Ние нямаме обща граница. А и изчезване бавно по наши си причини
14
2
 
17
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Всичко е пресметнато и преценено.След по-малко от 30 години изтича договорения след Втората световна война срок за най-различни форми на намеса във вътрешните работи на Германия.Затова сега вкарват огромни човешки маси, чужди на европейската култура, враждебни към християнството, от друга раса и с вредни традиции - жените стоят у дома, ревностно пазят въпросните традиции, раждат като бесни и така източват социалните фондове. След 20-25 г. с право да гласуват ще са огромна маса антиевропейци.
13
1
 
22
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Коментар 9 най-точно среща същността на ставащото!Германия се ислямизира с главоломни темпове!По чисто физиологични ( множат се като ракови клетки ) и етнически ( многобройни мазоли по двупръстите им чела - от биенето в пода ) населението на страната ще бъде претопено. Мъчно ми е да призная - но нация стожер на Европа - си заминава, и сама си е виновна! А още по-лошото е, че го причинява и на други европейски народи! Ебол ата с име ислям не може вече да се удържи!Късное
12
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 7 години 700 милионната Юропа пропищя в един глас от това 7 милионно племе прокажено балканско!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са по зле и от нас.Егати политиците.
10
1
 
17
 
! Отговори
Олелеееее! преди 6 години
1. За какъв период от време? В рамките на целият им мандат ли ще приемат по 200 000 годишно?2. Какво ще се случва с онези, които отговарят на измислените от Меркел критерии за приемане в ЕС, но са дошли след като е запълнена квотата от 200 000, а календарната година още не е изтекла? Тях в други държави от ЕС ли ще ги натрапват?3. Ако надхвърлящите квотата пришълци са доведени от наши каналджии, на нас ли ще ги връщат?
9
1
 
22
 
! Отговори
The Ghost преди 6 години
Докато въпроса е как да ограничат идващите, а не как да върнат вече дошлите, ВСИЧКИ в Европа ще сме застрашени
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те вече приеха предостатъчно мигранти, които етнически да променят страната пред следващите десетилетия.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е само началото. Нещата ще се обърнат на 180 градуса, всички мингита ще поемат към родината си или при 77-те девици, добре е все пак че ще имат избор