Маргот Валстрьом: Бях обект на сексуално посегателство!

Това се случва и на най-високо политическо равнище в Швеция
19 окт 2017 08:42, Петя Славова
38
Маргот Валстрьом: Бях обект на сексуално посегателство!
Снимка: Twitter

Външният министър на Швеция Маргот Валстрьом заявява в интервю, че сексуалните посегателства стават също на "най-високо политическо равнище" и че тя като жена в политиката е ставала обект на такова, предадоха АП и ТАСС.

Още по темата

Пред шведската телеграфна агенция ТТ Валстрьом, който беше два мандата комисар в еврокомисиите на Жозе Мануел Барозу, казва, че би желала да се съсредоточи върху разговори върху политиката, а не върху линия си живот.

По думите й хаштагът #metoo (създаден във връзка със скандала около холивудския кинаджия Харви Уeйнстийн) "не е достатъчен и трябва да доведе до действия", пише БТА.

Става дума за случка, описана в излезлите праз 2014 г. мемоари на Валстрьом. По време на вечеря с лидери от ЕС внезапно усетила ръка на бедрото си.

"Лицето, седящо до мен, започна да ме ухажва. Това беше съвършено нереално", пише в книгата.

После тя споделила с председателя на комисията, който определил случката като "напълно неприемлива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** то и аз съм обект на сексуарно посегателство.Жената чат пат ми посяга . Преди години посягаше по няколко пъти на вечер,*** ся вече по-рядко. Дали да не взема да се оплача ?
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе успели щото са красиви и тръгнали с гъ за напред,а после след 20-30 години почват да се оплакват. Ми що не му шибна един шамар и не се оплака в полицията ?
11
1
 
20
 
! Отговори
:) преди 6 години
Да, наистина! Фастъкова някакъв евродядка я обарваше пред камерите. Да се включи и тя. Освен, ако не е било доброволна услуга, разбира се.
10
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то е ясно че в ЕС разни калинки се издигат с яко свир-ки.Пример - нашата пома-чорка Мария Габриел.А пък Жозеф Дол, докато Фандъкова го развеждаше полупиян да му показва Орлов мост, два пъти й бръкна под полата и веднъж я погали по Д-то.Това се видя в репортажа, а какво е ставало после, може само да гадаем.
9
7
 
21
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
За непросветените да ви кажа, че според СВОБОДНОТО ?-законодателство , ако погалиш дете е педофилия, ако кажеш на жена че е красива е сексуален тормоз, пък за снимките от плажа дето пазят майките ви в детските албуми се лежи по 10 години.
8
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нещо сбъркано в морала на Западния свят. Мъж се жени за мъж , жени след няколко години се сещат , че са сексуално притеснявани и т.н. След като си недоволна веднага отиваш в полицията и пускаш жалба срещу мъжа , а не след няколко години .
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехх, успя да се похвали бабата
6
5
 
17
 
! Отговори
Киро преди 6 години
С това може да се похвали, че някой я задирял ,а дали мераклията е останал доволен не казва , повторил ли е желанието си и т.н.
5
5
 
20
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Явно и е счупено огледалото у дома! Милата!
4
4
 
14
 
! Отговори
ужас преди 6 години
кой ще иска да го видят умрел с тая?явно в политиката виреят геронто фили, и бъдещи некро фили:))
3
0
 
17
 
! Отговори
Възможно преди 6 години
ли е да сте толкова неграмотни? Толкова много грешки! Статията трябва да се прочете, преди да я публикувате.
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде, последната мод'а, всички звезди се сещат как преди 20-30-40 години някой ги е хванал за г*заНормалните хора си спомнят такива неща с умиление и си викатех, а бяхме млади, а тия пак се чудят какви дивиденти да изкарат...наглосаксонци, сър.сега очаквам и у нас всичките фолк-певици и випбрадърки да почнат да се оплакват от слави трифонов и бойко борисов и цвъцвъ как са ги ...таковали
1
4
 
31
 
! Отговори
ку... преди 6 години
А толкова години в властта ти беше хубава и мълчеше а сега проговори ....