Кремъл увери: Кадиров остава начело на Чечения

По-рано чеченският лидер поиска да напусне поста си
27 ное 2017 14:45, Елка Василева
40
Кремъл увери: Кадиров остава начело на Чечения
Рамзан Кадиров. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Чечения Рамзан Кадиров остава начело на тази руска република. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, коментирал пред журналисти думи на чеченския лидер, информира ТАСС.

Снощи Кадиров заяви, че желае да напусне поста си и че е "дошло време" за това. В интервю за тв канал "Русия 1" той сподели, че е негова "мечта" да се оттегли, тъй като било трудно да носи отговорност "за народа, за републиката, пред Всевишния и ръководството на държавата".

Не че е уморен или не желае да служи, просто навремето са били необходими хора като него, за "да воюват, да въведат ред", но днес в Чечения цари ред и процъфтяване, затова трябва да има промяна, обясни той.

Кадиров подчерта, че следващият ръководител на Чечения ще бъде определен от ръководството на държавата и народа.

"Рамзан Кадиров неведнъж е казвал, че е много последователен и решителен член на кръга от съмишленици на руския президент Владимир Путин. В случая той има намерение да работи и занапред така, както му възлага президентът на страната. Друго не е казвал - и вземаме това за предпоставка. Рамзан си остава действащ глава на републиката", заяви Песков.

Кадиров е заявявал преди нееднократно, че е готов да напусне поста си. През юли т. г. например разказа, че има желание да замине за Ерусалим, за да охранява като доброволец джамията Ал Акса на Храмовия хълм, припомня информационният портал "Лента".

Тогава Кремъл препоръча да се възприема изявлението на чеченския лидер като "демонстрация на значението, придавано от Кадиров на исляма", без да се възприема буквално.

Кадиров бе преизбран за ръководител на Чечения през септември 2016 г. с гласовете на 97,94 на сто от избирателите. Активността бе 94,8 на сто, отбелязва "Лента".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първа първа ще се отдели, когато стола на Путин се разклати а сега смучи огромни суми от руски федерален бюджет и усилено се ислямизира. Всички жени ходят със забрадки, хиджабите също са много а почти всички ръководни фактори имат по две жени. Дерусификацията е повсеместна и етническите руснаци, предимно рускини са едва 10 000 от 1 200 000 население на страната. За сравнение преди само в столицата Грозни руснаците бяха 210 000 от 400 000 население.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДРАГИ ВеСкОНие не сме нито в първата, нито във втората група страни, просто защото вече не сме държава.Ние сме обикновена колония.
9
8
 
10
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Интересно ! Коментари които обиждат държавни ръководители на други държави не се трият понеже са писани от наркозависими сороски драскачи.
8
4
 
5
 
! Отговори
До 6 BeCkO преди 6 години
Брей ! Какъв задълбинен политически аналис !
7
5
 
10
 
! Отговори
мда преди 6 години
До BeCkOКогато един президент - тичаше през ден за инструкции в посолство? Когато всеки ден сутринта се започваше се с интервью на посланика на определена държава - това говори за независимост и висока цивилизация?Принадлежност към 2-ра грепа налица - грепа на независими държави - в смисъл че не зависи нищо от тях.
6
15
 
27
 
! Отговори
BeCkO преди 6 години
Така е в подвластните Губернии - мАсква решава кой да командва. От едната страна са Азербайджан , Казах , Киргис , Тюркмени , Узбеки + стан от другата Литва, Латвия, Естония. Първата групичка страни от краят на ссср стоят с един и същ (най-много втори) ръководител и то по подразбиране - член на местните терористи от кпсс. Другите прибалтийски страни - избори както е в цивилизованият свят на всеки 4-5 години. За късмет и ние крачим към втората група страни , за ужас на червените полу-човеци...
5
3
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Ае пък ти ? Нещо не виждам някой да му е опрял пистолет в главата и да го държи насила, ако иска да се махне или да замине някъде ще замине Другото е за дeбилите аман от евтини циркове.
4
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истински мъже и управници ! не като нашти
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата и той все се отегля и все отеглен ходи. Време му е да иде да пази некоя джамия в Египет като доброволец инече нема отърване от тоя навлек Да вземе Ненчев, Дянков Трайков и Миро Мършата със себе си
2
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямисткият главорез Кадиров - пръв приятел на джуджето Путин.
1
8
 
4
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Само 1,6 % по - малко от нормалнте за всяка тоталитарна държава 99%! Е, сега на тия 1,6% ще им разкажат играта. Ще се скатават тия гадове!