Папа Франциск отправи призив за мъдрост за Ерусалим

Светият отец поиска политиците да спрат спиралата на насилието
10 дек 2017 20:14, Красимир Ангелов
17
Папа Франциск отправи призив за мъдрост за Ерусалим
Снимка: Reuters

Папа Франциск отправи в публикувано днес комюнике нов призив за мъдрост и предпазливост след спорното решение на САЩ да признаят Ерусалим за израелска столица, предаде Франс прес.

"Светият отец отправя отново призив към всички страни да проявят мъдрост и предпазливост и се моли усърдно в този особено тежък момент водещите политици да поемат ангажимент да предотвратят нова спирала на насилието", се казва в комюникето.

В сряда папата вече изрази загриженост и призова за зачитане на статуквото в съответствие с резолюциите на ООН, припомня АФП. Днес Ватиканът заяви, че следи много внимателно ситуацията в Близкия изток и особено в Ерусалим - град, свещен за евреи, християни и мюсюлмани.

Папата призова водещите политици "да отговорят с дела и думи на желанието на хората в тези изстрадали земи за мир, справедливост и сигурност". Преди началото на събранията на Арабската лига и Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) Ватиканът "напомня известната си позиция по въпросите, които засягат уникалния характер на Свещения град и безусловната необходимост от спазване на статуквото в съответствие с решенията на международната общност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Като се чете написаното тук, човек се пита как може толкова много неграмотни, които не могат да пишат на родния си език? А обърканото и злобно мислене? Ние никога не сме виновни и винаги сме най-, най-! За съжаление, обаче, всичко е налице и се вижда!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато ми крака трябваше да използваш сви'нски ***. Късно е акъл да даваш на примитивни. Явно не четеш библията или не вярваш какво е написано вътре.
9
2
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Откъде го измислихте този"свят отец"!?Айде у лево заедно с г.йовете и евро-не знам какви си ценности.
8
1
 
7
 
! Отговори
ХАХАХА преди 6 години
До 1Ти имаш най-хубавите и многобройни минуси. Пази ги и се грижи за тях понеже си богат, уреден умен и красив.
7
5
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
До НЕверващ. Абсолютно съм съгласен. Религиите са пълна глупост - патерици за хора които не могат да си стоят сами на краката. Некакви хора със странни дрешки се обявават за жреци / попове, мюзеини равини и пр. / и уж знаели по-добре от мен какво иска някакъв всесилен разум. Разправят ти уверено неща дето никой не може да провери и очакват от тях да ги слушаш покорно и да си плащаш с пари с време понякога и с живота си.
6
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНещо друго има тука дето и обягва :)
5
1
 
12
 
! Отговори
не вЕрващ преди 6 години
Папата след като твърдо вЕрва в съществуването на шефа си горе да анатемоса сите лошави хора и чудото ще стане, а не да ръси призиви които никой нЕма да чуе.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папчето е съгласен със Дончо щото той на времеро му удари един пръст ;)
3
6
 
6
 
! Отговори
Соломон преди 6 години
Компромисно решение: Западен Йерусалим столица на Израел, а източен на Палестина. Спорната част от града, а именно старият град и светите места да бъдат управлявани от двете спорещи страни на ротационен принцип за срок от три години, под зоркото наблюдение на ООН!
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако зависи от този комунист ще подари Ватикана на миролюбивите.
1
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най хубаво за църковните светини биха се грижили евреите защото са уредена богата демократична държава