Победа на Путин на изборите е гарантирана

Въпросът е не дали ще бъде избран, а как ще бъде избран
Обновена: 12 дек 2017 23:00 | 12 дек 2017 22:55, Екип на Bloomberg
90
Победа на Путин на изборите е гарантирана
Снимка: Reuters

Въпросът е не дали Путин ще бъде избран, а как ще бъде избран. Това каза Пламен Димитров от Българското геополитическо дружество в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Путин ще се стреми тези избори да бъдат максимално честни и без изборни фалшификации, тъй като победата му е гарантирана“.

Димитров смята, че руският президент не би искал да се повтори случилото се в края на 2011 и началото на 2012 - най-критичният момент за неговото управление. Той припомни за масовите протести по това време именно заради изборните фалшификации.

„Очаквам резултат може би в рамките на 60-75% за Путин. Оттук нататък той ще има един доста дълъг 6-годишен мандат“, допълни той.

„Във вътрешнополитически план не бихме могли да очакваме някакво още по-силно затягане на гайките и ограничаване на свободата в Русия, защото то вече е на едно такова ниво, което гарантира безпроблемно възпроизводство на режима“.

Според него голямото изпитание пред Путин ще бъде икономиката.

„Тъй като икономиката на Русия е много зависима от цената на нефта, много ще зависи от това колко ще струва нефта през поредния му мандат“.

Димитров обясни, че последните години се характеризират с външнополитическа експанзия от този мандат на Путин.

„Започна с Крим, продължи с експанзията в Сирия, където Русия се намеси много решително във военния конфликт. Но аз бих казал, че става въпрос всъщност за една нискобюджетна външнополитическа експанзия, тъй като Русия несъмнено е велика сила и иска да играе такава роля. Само че тя е бедният роднина в семейството на великите сили“.

Той посочи, че руският БВП е 15 пъти по-малък от този на САЩ, 8-9 пъти по-малък от този на Китай и 4 пъти по-малък от японския.

„Руските военни разходи са 8 пъти по-малки от тези на САЩ, 3 пъти по-малки от тези на Китай. Това означава, че Русия трябва да се фокусира само върху определени точки, където да приложи сила и по възможност да го прави по-пестеливо“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йес сър! Слава Путина! Гъзобръкa на ангелсаксите ще ги мушка още 5 години. Голям cекс ще падне. Кеф...
7
9
 
14
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
Руският бюджет за отбрана е 10 пъти по-нисък от този на САЩ.И наистина сред "великите", сили Русия е най-бедна, обаче величието и се състои точно в това - с много по-ограничени средства, тя постига много по-големи успехи както в световната политика, така и по отношение на военните технологии. Величието й обаче в най-голяма степен се дължи на голямото единство на руснаците, силната власт и доверието в нея.
6
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА АНТИХРИСТА ПУТИН ИЗБИЛ ХРИСТИЯНИТЕ В УКРАЙНА ЗА ДА ИМ ОТКРАДНЕ ЗЕМЯТА ЩЕ ГЛАСУВАТ САМО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОФАНИ, ИНТЕРЕСЧИЙ И БЕЗБОЖНИЦИ !!!!
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът е не как ще бъде избран а дали ще бъде ПРЕИзбран със сто и четиридесет процента- 140%.т,е. колко точно бюлетини ще могат да набутат наведнъж разни дьевачки и тьотки по изборните секции хахахахаа.....
4
4
 
5
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
4 Брежнев се свързва с времето на застоя в СССР , ти смяташ че днес Русия пак е в застой , така ли
3
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Путин е новият Леонид Брежнев. Брежнев беше на власт до самата си смърт. Руският народ в лицето на Путин вижда Брежнев. Така че Путин неможе да го смени никой. Руснака е велик. Той не е като триполовите меки китки. Не е изнежена женка която да плаче за накити коли и дрънкулки. Те разбраха че такива като Елцин и Горбачов може само да ги закопаят. Това не искат да се повтори затова ще залагат само на Путин.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин ще бие и Хилари за президент на САЩ нали е купил всички.
1
16
 
20
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Всеки нормален руснак би гласувал за Путин.