Евросъюзът реши: Още шест месеца санкции срещу Русия

Туск: Единодушни сме за продължаването им!
Обновена: 15 дек 2017 07:07 | 14 дек 2017 22:42, Анисия Иванова
162
Евросъюзът реши: Още шест месеца санкции срещу Русия
Архив: Reuters

Лидерите на ЕС дадоха днес зелена светлина за удължаване с шест месеца на тежките икономически санкции срещу Русия, наложени заради намесата й в конфликта в Украйна, съобщи днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Франс прес.

"ЕС е единодушен за продължаването на икономическите санкции срещу Русия", написа Туск в Туитър.
Решението, взето на срещата на върха в Брюксел, ще бъде официално прието от 28-те страни членки на ЕС през следващите седмици.

Украинският президент Петро Порошенко приветства в страницата си във "Фейсбук" това "важно политическо решение", взето заради нарушаването на териториалната цялост на Украйна и нежеланието на Русия да спре хибридната агресия срещу Украйна.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хич не им върви на братушките на българското русофилство. 200 години строиха империя накрая я събориха за един ден през 1917 след това отново се заеха със съзидание и строителство на нова комунистическа империя накрая темелите излезнаха криви, дуварите наклонени и тя се срути от само себе си. Днес 20 години братушките на българското русофилство градят нова путинска империя на базата на лъжата, демагогията и агресията и сега се вижда че отново основите са прогнили и падането и е неизбежно.
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента има европейски марки автомобили, които произвеждат 70% от продукцията си в Русия. Има марки за строителна и селскостопанска техника, които произвецждат над 50% от машинирте си в Русия. КЛААС имат няколко завода. А Русия е под ембарго. КОЛКО ЗАВОДА ИМА ЗАПАДА В БЪЛГАРИЯ, КОИТО НЕ СА ПРИВАТИЗИРАНИ РУСКИ ЗАВОДИ? За сравнение питам, не за руго. За да знаете кого колко уважават западняците. На Русия налагат санкции. На нас не, но. май е по - зле... ;)
93
2
 
6
 
! Отговори
до оня със РОССТАТ преди 6 години
Аре ве рапоне, чакам ти статистиките. Дай нещо. Аз ти казвам, че само глупости ръсиш. Айде, че смятам да затварям прозореца със съ=татистиките и повече няма да го тъеся. на мен ми отне 3 минути, а те чакам цели 5. Къде си? Айде оплюй Русия още веднъж и да те затапя като хората. Рапонче жалко!
92
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бих се радвал ЕС да наложи санкции на ВСИЧКИ стоки от Русия. Скоро след това няма да има ЕС ;)Вероятно няма да има и европейски страни ;)
91
0
 
12
 
! Отговори
До-90 преди 6 години
Ще има забрана за руснаците да посещават страни от ЕС,знаеш ли кога,когато ти започнеш да посещаваш САЩ свободно и без виза.
90
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наложиха санкциите, защото Русия тръгна да се развива твърде бурно. Ако я бяха изтървали още 10 - 15 години нямаше да могат да я спрат. И по тая причина, ако не дойде още един Горбачов или Елцин, няма да ги махнат. А дори и някой като двамата разсипници да дойде, вероятно пак няма да ги махнат. Има една приказка: "страх лозе пази". Та така. И има защо да се страхуват. Ако Русия имаше 1/10 от гъстотата на населението на Европа, досега вече нямаше да има кой да ги спре.
89
10
 
6
 
! Отговори
Йосиф Виссарионович преди 6 години
Умно и навременно решение, другари. Агресивната *** на Путин разбира единствено от санкции и от сила. очакваме през фувруари още по-драстични санкции от страна на САЩ!
88
10
 
2
 
! Отговори
ПУТКАНОЦИД преди 6 години
ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС ТРЯБВА ДА ПОЗВОЛЯТ НА КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА РУСИЯ ДА СИ НАПРАВИ БАЗА В ТЯХ ЗА ДА МОЖЕ ДА ИМ ИЗБИЯТ НАСЕЛЕНИЕТО И ДА ИМ ОКУПИРАТ ЗЕМЯТА
87
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИКОНОМИЧЕСКОТО ЧУДОВИЩЕ ЕС ТРЯБВА ДА НАЛОЖИ ПЪЛНО ЕМБАРГО НА ВСИЧКИ СТОКИ ПРОДАВАНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ВКЛЮЧИТЕЛНО НЕФТ И ГАЗ!!!!!КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДА ТЪРГУВА С КОЙТО СИ ЩЕ НО НЕ И С ЕС!!!!!АЗ КАТО ГРАЖДАНИН НА ЕС НЕ ЖЕЛАЯ ДА ИМАМ НИЩО ОБЩО С КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА РУСИЯ!БЕЗБОЖНОТО БЕЗМОРАЛНО БЕЗСЪВЕСТНО И БЕЗСКРУПОЛНО НАСЕЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПО-ЗЛЕ И ОТ ТОВА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ!!!!САНКЦИИТЕ НА ЕС В МОМЕНТА КЪМ РУСИЯ СА СМЕШНИ МОЖЕ ДАЛЕЧ ДАЛЕЧ ПОВЕЧЕ :D
86
3
 
3
 
! Отговори
Русофилски лъжи преди 6 години
До Анонимен===========Смятам, че дори не можеш да поллзваш Гугъл н руски,...Ты что совсем оборзел?
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече проверих ;) ДАЙ ТВОЙТЕ СТАТИСТИКИ защото:искам да знам ти дали можеш да провериш. Имам статистика за производство на селскостопански трактори, за внос на трактори, за износ на трактори и за пазара на трактори в Русия. кажи твойте стойности за да съм сигурен, че не си измисляш ;))Защото имам едно съмнение за убийствена некомпетентност от твоя страна. Смятам, че дори не можеш да поллзваш Гугъл н руски, а за това, че не го можеш на английски съм 100% сигурен ;)-
84
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А КОГА ЩЕ ИМА ПЪЛНА ЗАБРАНА ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА РУСИЯ ДА ПОСЕЩАВАТ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС!!!КОГА ЩЕ БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ОТ ЕС!!! КОГА??
83
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мощният Съветски съюз издържа едва 18 години на американските санкции от закона Ваник-Джексън преди да се спомине официално на 31.12.1991 година когато по радио Москва в 19 часа съобщиха радостната вест "От днес СССР прекрати своето съществуване"В задачата се пита колко месеца ще издържи феодалното съоръжение РФ на санкциите на САЩ и ЕС?
82
1
 
7
 
! Отговори
**** преди 6 години
Този ЕС ми прилича също като НАТО,в нато уж членуват много държави,а сащ еднолично взема решение и действа,и с това се прикрива,в ЕС е същото,Германия и Франция вземат решенията,и налагат своите правила,и винаги да са в тяхна полза,да ви пикам и на съюзите аз.
81
4
 
4
 
! Отговори
Русофилски лъжи преди 6 години
До до Русофилски лъжиПровери си сам, за да не кажеш, че те лъжа и манипулирам. Инфото е свободно за всеки и е от руски официален източник.
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 79Хубаво е да си пиеш мелдония на време защото олимпийските игри в Южна Корея наближават и ще трябва да се състезаваш в дисциплината "тъпашка русофилия" под флага на МОК.
79
2
 
5
 
! Отговори
до Русофилски лъжи преди 6 години
Докато проверявам, би ли ми го написал, щом си толкова грамотен, а всички останали неграмотни? Имай в предвид, че сега търся информацията и ще я провееря ;)Няма да пусна мойта преди ти да дадеш данните, за да ти докажа, че хабер си нямаш ;)))
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС слуша каквото му кажат от САЩ, самият ЕС еврокомисията, европарламента не са независими а са послушковци. НО там е бюрокрация взимат големи заплати и си кютат и слушкат. Спомнете си какво каза Виктория Нюланд в един телефонен разговор ФАК ЕУ !А на руснаците им е все тая те цял живот са били под санкции нищо ново под слънцето
77
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дните на последната в света феодарно-робовладелческа империя Русия са преброени. Историческото недоразумение и архаизъм РФ уверено върви по пътя на мъртвеца СССР.
76
2
 
10
 
! Отговори
до 79 преди 6 години
За украйна ли говориш или за ЕС? Не мога да разбера. Нещо несвързано има в поста ти... Путин подпука олигарсите дето крадяха и те станаха борци за демокрация и политически бегълци в ЕС и САЩ. Натресаха си парите в Лондон и там английските брокерчета ги окрадаха като последните джепчии... Скоро и украинските "патриоти" ще отидат в канала, наред с българските "евроатлантици".