Затворници се бунтуваха, взеха надзиратели за заложници

Кризата станала в затвор на 50 км от Рио де Жанейро
19 фев 2018 10:10,
4
Затворници се бунтуваха, взеха надзиратели за заложници
Снимка: архив Reuters

Затворници се разбунтуваха след осуетен опит за бягство от бразилски затвор и взеха надзиратели за заложници, предаде Франс прес, като цитира властите.

Заложническата криза продължи няколко часа.

Бунтът избухнал вчера следобед в затвор на около 50 км от центъра на Рио де Жанейро. Седем надзиратели били задържани за заложници. Заложниците са били освободени в полунощ местно време. Трима затворници са били ранени.

Подобно на повечето бразилски затвори, и този е пренаселен.

Бразилия е на трето място в света по брой затворници - близо 727 000 при преброяването през 2016 г., или почти два пъти повече от капацитета на затворите, отбелязва БТА.

Затворническият бунт избухна малко след като президентът Мишел Темер обяви, че създава министерство на обществената сигурност и повери на армията командването на полицията в щата Рио де Жанейро, залят от вълна на насилие, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там е по-опасно на улицата от повечето държави в близкия изток. Носят разни нарязани ножове и ако не дадеш часовника и паричките, като нищо ще те мушнат. В Сао-Пауло са ни вадили и пистолет, бяха трима, а ние група от 10души- изпразниха портмонетата на всички. Не искам да стъпя вече там, въпреки че повечето обикновени хора са много усмихнати и искат да помогнат на чужденеца. Мексико е същата работа....бедност, калпава съд/ с-***....
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бразилия отиде драги слушатели .
1
2
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Да беше там наш Боевски - да оглави бунта и да развее куфара, ама нейсе...