Унгария гони с глад мигрантите, връща ги в Сърбия

Не дава храна на кандидатите за убежище, за да се откажат
126
Унгария гони с глад мигрантите, връща ги в Сърбия
Снимка: Reuters, архив

Унгария е започнала да принуждава някои от кандидатите за убежище да се откажат от молбите си, лишавайки ги от храна, алармира правозащитна организация, цитирана от ДПА и БТА.

Още по темата
Мярката е насочена срещу хора, които са обжалвали отхвърлянето на първа инстанция на техните молби за получаване на убежище, казва унгарският Хелзинкски комитет.

По време на апелативната процедура кандидатите са държани в затворена транзитна зона на границата на Унгария със Сърбия и на някои от тях е била отказана храна.

Освен това на кандидатите се отказва влизане в Унгария, но унгарските имиграционни власти им позволяват да се върнат в Сърбия по всяко време, допълва Хелзинкският комитет, като се позовава на разкази на кандидати за убежище и на техни адвокати.

"Това е равносилно на нечовешко отношение и на абсурдна юридическа ситуация", допълва неправителствената организация.

Унгарският премиер Виктор Орбан възприе твърда линия спрямо бежанците и мигрантите през миграционната криза през 2015-2016 г.

Унгария бе първата, която спря мигрантите да влизат на територията й и прие закони, които разубеждават мигрантите да се опитват да минат транзит през страната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Унгарияхранамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
27
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Нова идея на ходжите! България може да се превърне в мюсюлмански рай, ако станем 25 милиона. Тогава всеки българин ще драпа с нокти и зъби да ни стане слуга, но мюсюлманина е горд, не си пъха честа във всяка дупка. Всеки обаче ще кресне - ами Пособията?! Мюфтийството ще поясни, - Пособията идват от Брюксел и се разпределят от Мюфтийството. Пред Мюфтийството и султана си пасува.
51
1
 
32
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До Малко ТърновоТи мислиш ли като пишеш? Или си хибрид с индопакистанци? По-добре изобщо да изчезнем, отколкото да се мешаме с тия! Само продажник - небългарин може да изтърси, че щели да ни спасят държавата.
50
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Африканците в Африка,арабите в Близки и среден изток.Европа е за европейските народи.Всички останали-кой от къде е.Ако не искат с добро ще стане и по другия начин.
49
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ЕДНИ НАРОДИ СА СЕ СКЪСАЛИ ДА РАБОТЯТ ЗА ДА ДОЙДЕ НЯКОЙ НАГОТОВО НЕ САМО ДА ГИ ЦОЦКА НО И ДА ГИ ИЗБИВА И РУШИ РЕДА ИМ!"Кои са тия народи? Европейските! Ама западно европейските!Какво си се загрижил за западно европейските държави? Мисли за България първо! Защото в България не виждам хората да се скъсват да работят. Старите дядовци да, но днешните НЕ!!! В наши дни почти всички българи са най-обикновени интересчии, мазници, мъpлячи и мързеливци, и всички искат да са с връзки на лека службичка.
48
25
 
2
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
Ако си истински комунист,ще си ЗА ИНТЕГРИРАНЕТО на бежанците в МАЙКА БЪЛГАРИЯ.Аз съм комунист, и вярвам в идеалите на комунизма.И затова съм ЗА заселването на бежанци. ДА ЖИВЕЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА ДРУЖБА МЕЖДУ НАРОДИТЕ.Другарят Маркс, другарят Енгелс, другарят Ленин проповядват дружба между народите.Бежанците са повече от добре дошли!!!
47
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ОТ КЪДЕТО Е АКО НЯМА ВОЙНА НА ТЕРИТОРИЯТА МУ!ЕДНИ НАРОДИ СА СЕ СКЪСАЛИ ДА РАБОТЯТ ЗА ДА ДОЙДЕ НЯКОЙ НАГОТОВО НЕ САМО ДА ГИ ЦОЦКА НО И ДА ГИ ИЗБИВА И РУШИ РЕДА ИМ!
46
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако реша да имигрирам в САЩ или Австралия предполагам ще ме пуснат веднага и ще се почне едно безплатно хранене, даване на социални помощи, настаняване в жилище, ще поканят и родата до 9-то коляно ... Много се съмнявам."Нещо по много опортюнистичен начин си решил да прокараш и останалита си омраза и да напълниш главите на хората, че все едно на тия мигранти в Европа им дават къща, кола и дебитна карта с милиони вътре. И да... ако отидеш в САЩ или Канада като бежанец, ще ти дадат храна.
45
23
 
2
 
! Отговори
Тъцов преди 5 години
ЗАЩОТО НЕ ГИ ИНТЕРГИРАТЕ, ЗАТОВА!!!Дайте им по една хубава, бяла, руса, синеока българка за жена,даже най-добре четири, както повелява коранът,и няма да се стрелят.Казах ви, те са бъдещето на пркаженият ни етнос и на гаднто ни племе булгурско.ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕЕМ С ТЯХ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ ПРОКАЖЕНИЯТ НИ ГЕН.
44
0
 
34
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Много интересно! Ако реша да имигрирам в САЩ или Австралия предполагам ще ме пуснат веднага и ще се почне едно безплатно хранене, даване на социални помощи, настаняване в жилище, ще поканят и родата до 9-то коляно ... Много се съмнявам. А за тия защо трябва да може?
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой е виновен за демографската криза в България? Нeгрите от африка ли са виновни? Арaбите ли са виновни?За съжаление, нито едните, нито другите са ви виновни за демографската криза в България! Самите българи са си виновни! Мълчаха толкова години на разни кeлеши да влизат в политиката и да се гаврят с тях. А тия които влезнаха в политиката (в парламента и МС и т.н.) те да не би да не са от нашия български народ? Да не са араби или нeгри случайно? Оправете си кoчината, тогава мислете Унгария!
42
33
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ЛЪВ преди 5 години
Tрябва да ви напомня, че сме изчезващ нород, в демографска катастрофа.И не е ни най-малко моментът да се правим на "елфи" и "снежанки", защото най-малкото сме "opkи".И бидейки "застрашен вид" трябва да интегрираме и да се смесваме с всички чужденци, особено по-качесвени от нас, като тези бежанци. Най-малкото за да облагородим пркажените си гени, плод на смесване на всякакви ориенталски такива за 1300-те ни полуробски години.
41
37
 
7
 
! Отговори
Малко Търново преди 5 години
Няма нищо по-страшно за България в момента, от демографската катастрофа.Селата са мъртви, а те са "корените" на един народ.Градовете са на път.Даже и столицата е мъртвило в сравнение с Букурещ, Атина... да не говорим за големите градове.Тези бежанци, които не са *** и престъпници, са повече от добре дошли,такива ще спасят държавата ни.
40
3
 
4
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Бойко Борисоф ги иска всичките. Понеже Сърбия не ги пуска и да минат транзит, ще ги приеме Румъния и доставя с товарни пломбирани влакове в Русе. Но мигрантите не искат в Русе, искат в София, защото там културата е била по развита, и молят Българските власти за си го запишат - искаме влакове първа класа, а не тези румънски товарни вагони - да не сме румънци?! И не ни пробутвайте ТМО храна, защото страшен е арабина като се разгневи!
39
2
 
25
 
! Отговори
ахмед от норвегия преди 5 години
тука многу лошо. камилите имат рога. на ходжата му замръзна брадата и го заобиколиха едни джуджета да искат подаръци. жените са по 2 метра, много пият и много бият; местните взеха на жената чаршафите да се бършат в сауната. а само съомга, съомга;)
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
често общувам с арабки и те не са много по-различни от другите. питал съм ги какво мислят за тази масова емиграция и обикновено отговарят, че не искат да чуят за техните сънародници мъже, но много им се иска да живеят в европа и да са свободни. след няколко изречения в повече обаче, се оказва, че те самите не са готови да живеят като европейци - единственото им желание е да не са омъжени за араби. по темата - най-вероятно самите араби не искат да ядат каквото им се предлага и са с претенции :)
37
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Афроамериканците опищяха целия свят за вземането на роби от Африка.Опищаха за Апартейд в ЮАР.Вече няма нищо такова,свободни са да си развиват държавите.А пак идват при белия човек,доброволно. Доброволни роби.Нищо не могат да очакват.НПОтата ги лъжат и използват.Нищо друго.
36
2
 
18
 
! Отговори
Супер преди 5 години
Унгария ще се оправи, нея не е мислете. БГ блатото никога, ще ди седим на дъното както вече го правим 500г.
35
0
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Който не работи ,не трябва да яде...
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДевственАз съм съгласен да према жена от третия свят, независимо от раса и религия,ако е съгласна да живее с мен.Българките не ме искат......................приятел,първо трябва да и повдигнеш фустанелата да я видиш с какво идва. те девствен пояс не носят, носят един друг, дето прави фойерверки.
33
0
 
29
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Тия които влизат без документи в лагер със строг режим и ужасни условия докато от страната от която идват или се представят се изясни самоличността им. После обратно кой откъде е. Изобщо да няма шанс ако е без документи да остане или да продължи нанякаде. Тотално ще намалеят сирийците