Митничарите във Венецуела пишат с химикалки, няма ток

Автоматизираните системи, скенерите не са работели
11 мар 2019 08:45, Елка Василева
46
Митничарите във Венецуела пишат с химикалки, няма ток
Снимка: Reuters

Големият недостиг на електроенергия, който парализира Венецуела от четвъртък, е принудил митничарите на летището в Каракас да записват ръчно пристигащите и заминаващите, а контролът е по-гъвкав, предаде Франс прес.

Имената и номерата на паспортите се записват с химикалки на хартия, защото автоматизираните системи не работят, съобщава пътник, пристигнал рано снощи на летище "Майкетия" в Каракас. Към този момент скенерите на митницата не са работели. Пристигнал по-късно пътник съобщава, че скенерите работят и лентите за багаж се движат.

Подаването на електроенергия във венецуелската столица постепенно се възстановява, предаде ТАСС, цитирана от БТА. "Работата за постепенно възстановяване на електрозахранването се води едновременно в 22 -та района на града", заяви Ерика Фариас, кмет на западните райони на Каракас.

Още по темата

Тя увери, че целта е пълно възстановяване на доставките на електричество, макар че работата тече постепенно и може да има прекъсвания. Служителите на венецуелската енергийна мрежа се стараят да върнат живота в цялата страна в нормалното му русло, подчерта Фариас.

Тя добави, че всички болници в Каракас разполагат с необходимото гориво за електрогенераторите си до пълното възстановяване на електроподаването.

По-рано правителството заяви, че в болниците не са умирали от 15 до 17 пациенти, както съобщи опозицията, припомня АФП. Пациентите просто са били преместени.

Над 50 души са били задържани в Каракас за грабеж на супермаркет, докато електроподаването в града беше прекъснато, съобщава в. "Насионал", цитиран от ТАСС.

Венецуелската армия е поела охраната на стратегическите енергийни обекти на страната, а линиите, по които се извършва подаване на електричество, се наблюдават от въздуха, заяви пред националната телевизия министърът на отбраната на Венецуела Владимир Падрино Лопес, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А пък ние през демокрацията имаме ток!
12
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нагли АмериканциКрадат и парите на Веницуела...Крадат трилиони боливари!Ще ги ползват за тоалетна хартия десетилетия напред.
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3САЩ съсипват поредната държава.....и Сорос, и Сорос!И илюминатите!
10
13
 
14
 
! Отговори
Фенаси Керим преди 5 години
Аварията във Венецуела с голяма вероятност е предизвикана от външни фактори. След неуспешния опит за преврат цели квартали в Истанбул и Анкара бяха останали без ток заради блокиране на системата. Бяха прекъснати и далекопроводи. Така действат "демократите" за да предизвикат обществени вълнения. Първо опитват с икономически натиск. После с платени "протести". Ако държавата обект на "демократите" има слаба армия заплашват със военна операция. Ако не им стиска да ползват сила обявяват санкции.
9
13
 
15
 
! Отговори
Нагли Американци преди 5 години
Крадат и парите на Веницуела,душат държавата и най-нагло викат:Ама тя не може да диша,няма ток,бедност.Тоа се казва демокрация по Американски!
8
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Режим на тока - подписа на социализма! Червените чички които пропагандират тука от години да не барат минуса да не им спра системите!
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лукановото зима на Венецуела !
6
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пусни тока бе комунист
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Путин планира "американците" да му изгасят тока и интернета за да не може младите руснаци да се свързват, бунтуват и скандират "Рашка-го.няшка" !
4
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние в Соца минахме през тоя режим. 1984-1986г. Проблема не беше САЩ.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в България е така и то от години,въпреки че ток има. Държавен хрантутник не се ли рови цял ден в бумаги, листя, тетрадки и тефтери, все едно не е бил на работа. В този ред на мисли, имам усещането че са открили машина на времето и са се върнали сто години назад, особено пощите.
2
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ съсипват поредната държава.....
1
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През развития социализъм е така.