Санкциите срещу Москва няма да върнат Крим на Украйна

Държавите се адаптират към подобни мерки и ефектът им изчезва
19 мар 2019 17:00, Екип на Bloomberg
119
Санкциите срещу Москва няма да върнат Крим на Украйна
Снимка: Ройтерс

За пет години Русия направи всичко възможно да приобщи Крим към своята територия - включително със строежа на моста през Керченския пролив, чрез инвестиции, чрез показност. За нея въпросът може и да е приключил, но Украйна и международната общност няма как да признаят анексирането. Санкциите срещу Москва обаче не са начинът Крим да се върне на Украйна. Това каза Ивайло Калфин, бивш вицепремиер, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Международната общност наложи санкции върху определени лица в Русия, върху операциите на някои руски банки в чужбина и върху специфични сектори за страната. Москва наложи обратни санкции с ограничения на вноса на някои продукти. Икономиката обаче просто се адаптира към тези наказателни мерки и в един момент негативният им ефект изчезва“.

Според Калфин въпросът с анексирането на Крим няма да намери решението си скоро.

„Има стратегически и военни причини Крим да бъде анексиран към Русия, те също трябва да бъдат отчетени“.

Гостът коментира и енергийната зависимост на Европейския съюз (ЕС) от Русия. Той отбеляза, че около 40% от доставките на природен газ в блока се изпълняват именно от Руската федерация.

„За момента няма алтернативи на газови доставки, които да бъдат конкурентни на пазарна основа, може би ще се появят. Все още обаче инфраструктурата е повече, отколкото алтернативите“.

Калфин коментира и предстоящите избори в Украйна, като според него резултатите след тях може да се окажат изненадващи.

„Украинското общество е много разделено. То е объркано от своите лидери и това беше факт още при гласуването на отношенията с ЕС, откъдето започна целият конфликт... Украйна не трябва да бъде разкъсвана между Русия и блока“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
1
 
! Отговори
sd преди 5 години
санкциите няма да върнат крим но ще направят свин-ските условия на живот в матушката ви още по-свин-ски
103
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Долу МордорСлед нашествието на Монголите Руснаците се разширяват на изток. Тогавашните владетели са видели безперспективността на метода на Монголите - С огън и меч. Започват да правят друго нещо - подкупи на големците и изграждане руски училища, тържища и църкви. Постепенно месното население е асимилирано в Руската ИмперияОсвен това освен руснаците други търговци в района няма(не се допускат)САЩ и колониалните сили ОКУПИРАТ(За САЩ финансово) съответните страни и СМУЧАТ ли СМУЧАТ РЕСУРСИ
102
6
 
4
 
! Отговори
Долу Мордор преди 5 години
Русия е крала територии през цялата си история. Още много има да повръща. Не само Крим, ами и Сибир и Кавказките републики ще повърне. Над 100 народа има на територията на РъФъ, които трябва да имат своя държава.
101
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Крим никога не е русСлед като свършава ВСВ има много силни настроения в СССР да бъдат наказани КОЛАБОРАЦИОНИСТИТЕ. Освен това за 4 години преселените при евакуацията хора са уредили в Урал живота си и не искат да се връщат по родните места изпепелени от войната.При Сталин няма не искам няма недей - От Урал се връщат в Беларус и Украйна а подчинили те се на Хитлер са запращани в Субир и двадесет и пета глуха. Да има много смърт при това преселение но част от тези хора са го заслужили(част)
100
5
 
3
 
! Отговори
комуниста преди 5 години
Незнам ама глада в Раша има нови измерения , а Европа демонтира вече търбите и на двата потока , протестите са ежедневие и не са само колхозници , а чевените мачкат здарво църквата , а пък тя си е плюла в устата с керливите еврейчета и нищо хубаво не иде
99
6
 
5
 
! Отговори
Крим никога не е рус преди 5 години
През август 1941 г. от Крим насилствено са изселени 61 000немци, през януари-февруари 1942 г. 400 италианци, потомци на средновековнитегенуезци. През май-август 1944 г. от Крим са изселени всички кримски татари(195 000 души), гърци (14 300 души), българи (12 100 души), арменци (10 000души), турци и перси (3 500 души). Почти половината от преселените загиват попътя или умират от непоносимите условия в местата на новото си заселване. Товае истински геноцид, който много прилича на османския геноцид над арменците през1915 г. И той е извършен по времето, когато Крим беше наш. Ужас
98
4
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
На 3 март 1918 г. Русия е принудена да подпишенай-унизителния мирен договор в историята си Брест-Литовския мирен договор.Царство България победи *** .Стози договор от лапите на руския империализъм се откопчват и получаватнезависимост Финландия, Литва, Латвия, Естония, Полша, Беларус, Украйна,Крим, Грузияи Армения.
97
4
 
9
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
РУСИЯ Е БОЖЕСТВЕНА СИЛА И ВИНАГИ ЩЕ БДЕ ТАКАВА. ПРАВОСЛАВНА ,НЕДЖЕНДЪРСКА И МНОГО , МНОГО МОГЪЩА. ОБИЧАМ ТЕ РУСИЯ !
96
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чуя за бившия социален министър Ивайло Калфин и хващам щръклица.Особено неговото мнение баш ме брига.
95
2
 
9
 
! Отговори
до швабата преди 5 години
аууу армията без заплати, нашата с заплати ама няма мераклии що ли
94
1
 
7
 
! Отговори
хахахахаааааа...... преди 5 години
До привет от Германияот къде знаеш?
93
21
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
И все пак санкциите дават много хубав резултат , руската икономика затъва независимо от това ,че от руската *** и някои български рубладжии твърдят ,че санкциите не давали реултат ! Само санкции до дупка ! Путин вече няма пари да плаща заплати на военните , вдигна пенсионната възраст с цел колкото може по-малко руснаци да доживеят до пенсия !
92
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Русия идват туристи, а от унищожените от Европейския съюз и Американския съю държави Афганистан, Сирия, Ирак, Либия, от Африка идват бежанци.
91
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русия трабва да се изчезне света няма нужда от терористичен развъдник като нея
90
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бреговата Одбрана нацелва и Крайцера Керч където също има 3 убити . Авооналют от два самолети Албатрос 2а. Нацелва и десантен кораб Орлица загиват към 130 руски морски пехотинци .А по това време руския Гвардеския генерал Зайкайчовски на ( ягерския и Измалтянси полков Петрово снование )яде бой като тъпан в Доброджа
89
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим няма да го върнат на Украйна, но може САЩ да върнат Аляска на Украйна за компенсация.
88
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВарна никога не е била бомбрадирана от Русия, обстрелвано е пристанището с турски военни кораби, жертвите са само военни, цивилни жертви няма.
87
1
 
19
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
калфин *** байовото на психиатър да си вземеш лекарствата крим е руски никаква анксия няма имаше референдум.вие със сащ и ес вече прекалявате с анексирането а турция като анексира кипър защо мълчите бе .го.ве.. да..
86
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 84Русия бомбандира много яко Варна и има стотици жертви. Добре че спешно е прехвърлена към варненското пристанище една немска подводница та е разкарала руските навлеци от български води. При това Русия вероломно напада България само заради факта че България обявява война на Сърбия и Русия заради любимите си сърби отмъщава на българите като напада мирните граждани на Варна. Виждайки че не може да прави пакости по море Русия изпраща войски в Добруджа прогонени от ген. Колев.
85
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не бях виждала в живота си толкова кръв. Сякаш беше валяло кръв от небето"Царица Йоана "Спомени"