Прогноза: Mладите ще се вдигнат на бунт срещу социалните мрежи

Писателят Андрю Кийн: Ще бленуват за лидери като Чърчил, Путин, Ердоган
Обновена: 21 мар 2019 10:04 | 21 мар 2019 09:05, Елка Василева
35
Прогноза: Mладите ще се вдигнат на бунт срещу социалните мрежи
Снимка: архив, Reuters

Mладите хора ще се вдигнат на радикален бунт срещу социалните мрежи, защото те създават хаос и несигурност, прогнозира американско-британският предприемач и писател Андрю Кийн.

Тъй като искат сигурност, те ще започнат по думите му да бленуват за лидери като Дьо Гол, Чърчил, може би дори като Путин и Ердоган.

"Виждаме възхода на нов тип харизматичен авторитарен лидер - в Унгария, в Русия, в Съединените щати. Мисля, че новата мода е харизматичният авторитаризъм, но не казвам, че приветствам това явление", заяви той.

Кийн, който е отявлен критик на уеб 2.0 - уебсайтове и интернет платформи, чието съдържание се създава от потребителите - говори вчера на Международния правителствен комуникационен форум в Шарджа в Обединените арабски емирства.

"Смятам, че социалните мрежи създадоха до известна степен хаос и несигурност, което прави повечето от нас нещастни", каза той.

"Политиците могат да използват социални мрежи много непочтено", добави Кийн и даде за пример Доналд Тръмп, който по думите му "лъже и му се разминава".

Кийн влезе в остър идеологически сблъсък с Роджър Фиск, медийния стратег на бившия американски президент Барак Обама, който изтъкна, че честността е единственият път към успешни кампании във Facebook, Twitter и пр.

"Имаме американски президент, който използва социалните мрежи агресивно и брилянтно", каза Кийн и прогнозира, че може и да не е много популярен, но ще бъде преизбран през 2020 г.

Днес започва вторият и последен ден на форума в емирството, на който експерти обсъждат различни стратегии на правителствата в сферата на медиите и масовата комуникация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A колко пък акаунти са направени на база хакнати комуникации с цел злепоставяне? Социалните мрежи са събиране на лична информация. Всеки сайт дори си слага "бисвитки". Бисквитки, но за създателите им, защото другото е събиране на статистически данни с цел профилиране на потребителите. И т.нар. "фалшиви новини" в много случаи са спонтанно генерирани на база някаква грешна информация, но се преекспонират. Което пък дажа възможност и от определени хора да се опитат да я прикрият, ако е неудобна.
10
2
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Ами че кой да прави революции ако не младите бе? И Левски и Ботев и всички, които са се били и умрели за свободата, са били все млади хора и на место си бръснат краката, да си връзват фльонги на главата, да си хвърлят силата железа да вдигат и пред огледалото мускулите да си мерят, те хляб изкарваха, майка и баща и малки братя и сестри гледаха, та и революции правеха.Сега младите момци нагазят в студената вода хоро да играят и се мислят, че туй стига да ги нарекат патриоти.И акъл не искат дори
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9 ЕлемагАз имам и в "мой мир.ру " и в "вконтакте" и то откакто ги създадоха.
8
2
 
20
 
! Отговори
Каква младеж!? преди 5 години
Беше навремето, бяхме луди глави, сега джендърите само пред компютъра са смели, за революции са мишоци!
7
1
 
23
 
! Отговори
Станой от Софстрой преди 5 години
Може да стане така, може и да не стане. Да не стане като при ***, по-будни са възрастните, защото навремето са получили някаква елементарна основа, а младите са просто биологични единици.Повечето младежи, ако ги побутнеш да видят какви знамените неща стават около тях, се сърдят, че им пречиш да си цъкат на телефона.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цензура.
5
5
 
2
 
! Отговори
младежта преди 5 години
Само те ще решат спора!
4
3
 
6
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Аз ще ви дам прогноза - ICQ, Yahoo Messenger, mIRC, Skype...... FACEBOOK, Twitter.
3
2
 
17
 
! Отговори
български синдром преди 5 години
До АнонименДа! шепа луди-млади се бунтуват а другите си траят заради дома и имота си!
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това че ще преизберат Тръмп ми оправи настроението
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младите винаги са правели революциите а останалите са дремели