Ким Чен Ун готов за трета среща с Тръмп

Притеснява го стилът на водене на преговори на САЩ
13 апр 2019 07:50, Александър Попов
7
Ким Чен Ун готов за трета среща с Тръмп
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че е отворен към идеята за трета среща на върха с американския президент Доналд Тръмп, ако САЩ предложат взаимноприемливи условия за споразумение до края на годината. Това съобщи агенция КЦТА, предаде Асошиейтед прес.

Ким изнесе реч на заседание пред парламента, която хвърли вината за провала на срещата с Тръмп през февруари на едностранните искания, които били отправили САЩ. Но добави, че личните му отношения с американския президент остават добри.

"Ние, разбира се, смятаме за важно да се решават проблемите чрез диалог и преговори. Но стилът на водене на диалог на САЩ едностранно да отправят искания не ни пасва и нямаме интерес към това", каза Ким в речта. "Ще изчакаме търпеливо до края на годината САЩ да вземат смело решение. Но със сигурност ще бъде трудно да се отвори добра възможност като последния път".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Ким Чен УнДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Ким Чен Ун е длъжен да оповести на Прогресивното човечество, че ако Трамп не се подстриже няма да бъде допуснат на преговори. Също напомня, че може да направи мексиканската граница от Атлантика до Пацифика непроходима, без да използва тези декоративни решетки. Това не е празна фукня, пред света се границата между двете Кореи, границите на бившия Съв. Съюз и Соц. лагеря, изсраелския граничен Комплекс!
4
2
 
3
 
! Отговори
браво, преди 5 години
браво Кимчо... Печен е Човека...
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво се промени от както спре да фърля железа? Нищо. Поне фа удари Япония и Южна Корея с водородни бомби. Той повече едва ли ще може, но все някой трябва да я почне ядрената война.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ще се женят ли нещо?
1
5
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Готов ще е ами! Гладът е по-силен и от тока.