С $39 млрд. Джак Ма остава най-богатият китаец

Най-богатите 1819 китайци имат средно по $1,4 млрд.
10 окт 2019 19:12, Елка Василева
13
С $39 млрд. Джак Ма остава най-богатият китаец
Джак Ма. Снимка: архив, Reuters

Магнатът в електронната търговия Джак Ма остава най-богатият човек в Китай със състояние, което сe оценява на 39 милиарда долара. Това се посочва в проучване на медийната компания Hurun Report за най-богатите хора в Китай, публикувано днес и цитирано от ДПА.

Богатството на 55-годишния Ма е останало без промяна спрямо миналата година, въпреки че той се оттегли от председателския пост на гиганта в интернет търговията Alibaba миналия месец.

Средната стойност на състоянието на най-богатите 1819 души в Китай се е увеличила с 10 на сто до 1,4 милиарда долара, въпреки икономическото забавяне на фона на продължителната търговска война със САЩ, сочи проучването.

Разделителната линия в проучването е 2 милиарда юана (290 милиона долара). Броят на хората, влизащи в списъка, е намалял с 4 процента спрямо миналата година.

На второ място се нарежда 48-годишният основател на технологичния гигант Tencent Пони Ма с богатство от 37 милиарда долара.

Магнатът на недвижимите имоти Сюй Цзяин е слязъл от второ на трето място, след като загуби 16 процента от богатството си през миналата година. Сюй, който e основател на групата Evergrande,, е имал богатство, оценявано на 30 милиарда долара, според доклада.

По стъпките на Джак Ма върви Колин Хуан, който е шеф на друга компания за онлайн търговия - Pinduoduo и на 39 години стана първият милиардер, който е роден през 80-те години и влиза в топ 10 на най-богатите, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Компанията му дава възможност на интернет потребителите да пазаруват групово на много ниски цени.

"Колин Хуан е първият човек в света, който успя да натрупа 18 милиарда евро само четири години след създаването на Pinduoduo", каза президентът на медийна група, която отразява света на лукса Рупърт Худжуърф.

"Никой не го е правил, тръгвайки от нулата", добави той.

Въпреки технологичната война със САЩ богатството на основателя на телекомуникационния гигант Huawei Жън Чжънфей е нараснало с 34 процента до 2,7 милиарда евро.

Според Худжуърф китайско-американската търговска война все още не се е отразила на супербогатите, въпреки че вече е довела до икономическо забавяне в Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Китайбогастводжак ма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Уфолог преди 4 години
Този със сигурност е извънземен 👽, я му вижте главата, не са го моделирали успешно, дори и за китаец!!!
9
1
 
5
 
! Отговори
Ма муахаха преди 4 години
Боко Маа ако беше китаец щеше да влезе в Топ 10, а като усвои и магистрала Хемус в Топ 3
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато някой е изключително богат, винаги е на гърба на милиони други - просто няма друг начин. Алиекспрес, амазон, убер, триваго, апълстор, емаг и прочие - това са само просто едни платформи - обаче прибират не малък процент от всеки един който е вътре в схемата им.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството че всички милиардери са някакви подставени лица.И не ,не защото съм лузър или нямам куражът да се захвана с нещо свое.Просто ми се струва невероятно как някой си господин *** отваря гаражно магазинче с всякакви евтини дрънкулки и пластмасови джунджурии полуотпадъци тип магазинче за 1 лев. И след 3-4 години вече разполага с 10 милиарда например.След още 5-6 год милиардите са станали 50 примерно.Е как се случват тия работи как се прави печалба от по 1 милион долара на ден ?
6
2
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Комунистически Китай.хахаЕдна върхушка узурпирала властта нарекла се комунистическа за пред простолюдието.Иначе си е див капитализъм
5
5
 
4
 
! Отговори
четник преди 4 години
Бойко е по заможен. И даже по умен. От тоя китаец.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още може.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам да съм преди всичко жив и здрав!А парите сами ще дойдат защото не са ми самоцел.
2
6
 
5
 
! Отговори
Бетер преди 4 години
Комунистите на думи много "милеят" за народа си, но грабят за себе си. БСП лидерите са големи "народоборци", а милионите им са от народа присвоени.
1
5
 
15
 
! Отговори
Другата гледна точка преди 4 години
Демек, ККП има 39 млрд на името на Джак МаХА ХА ХА ХА