Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи"
Обновена: 13 окт 2019 19:55 | 13 окт 2019 19:43, Анисия Иванова
141
Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обясни турското военно присъствие в Сирия с неспособността на сирийското правителство да се противопостави на терористичните елементи, предаде ТАСС.

"Защо се намираме в Сирия? Защото режимът /на президента Башар Асад/ не може да се противопостави на терористите", каза Ердоган на пресконференция в Истанбул днес.

Турският президент критикува и западните страни заради заплахите срещу Анкара във връзка с турската операция "Извор на мира" в Сирия.

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи", заяви Ердоган.

Текущата турска военна операция в Северна Сирия цели да прочисти границата от терористи и се води само срещу терористични групи, изтъкна турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет дейли нюз".

"Напълно ясно е, че нашата операция не е насочена срещу сирийския народ или кюрдите там, а срещу терористите", изтъкна Ердоган на пресконференция в Истанбул, представяйки най-новите информации за хода на операцията "Извор на мира".

Той подчерта, че са взети мерки, за да не пострадат цивилни по време на операцията.

"Турската военна мощ е достатъчна, за да разбие терористичните организации за няколко дни във всички зони на операцията, ако не действахме внимателно (по отношение на цивилните)", добави той. "Но ние работим с прецизността на бижутер и полагаме максимални усилия да не позволим дори кръв да потече от носа на цивилен".

Ердоган отбеляза, че 18 цивилни, много от които деца, са били убити при нападения на сирийските кюрдски "Сили за защита на народа" в турски гранични окръзи, а 147 други са били ранени.

Президентът също така посочи, че заплахите за икономически санкции и оръжейно ембарго от страна на Западните сили няма да спрат турската операция.

"След като започнахме нашата операция, ние се изправихме пред заплахи като икономически санкции и ембарго на продажбите на оръжия. Тези, които мислят, че могат да накарат Турция да се върне назад с тези заплахи, дълбоко грешат", подчерта Ердоган. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
12
 
! Отговори
НямаНарод-НямаПробле преди 4 години
Чакай сега, кюрдите бяха основната жива човешка сила която разби терористите от Ислямска държава. Никой освен Ердоган не нарича кюрдите терористи! Хайде мустакатия да си избере друг термин с който да нарича кюрдите - например "Движение за права и свободи" на кюрдите в Сирия, Турция, Иран и Ирак.Откога защитата на етническите права, индентичност и територия се нарича тероризъм!? Големи ядове ще бере турския грузинец-мюсюлманин! Фолксваген през крив макарон ще го гледа. Не вярвате нали! Ще!
26
1
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Е и?И САЩ не може да се справи с терористите , ще ги нападаш ли?
25
9
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Това...перде Ердоганя,утре може да влезе и у нас,с танковете и...ордите с повода,че не можем да се справим с...чумата по прасетата,та ще заразим и...техните.Този ако не се омете до ден два от Сирия,трябва да се обяви за международен...престъпник и да се даде на трибунала в Хага.
24
13
 
4
 
! Отговори
тюрк=оруспу преди 4 години
Ататюрк е албанец.
23
5
 
16
 
! Отговори
Еми прав е човеко преди 4 години
Хамериканските жендъря не утрепаха толкова терористи за години,колкото Турския аскер за два дни.....да се чудиш кво да мислиш?
22
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако преврата беше успял тия сирийци и още 20 млн турци щяха да дойдат в ЕС и да станат бежанци. Добре, че беше Путин да спаси Турция и Турция спаси нас, колкото и да не ни се вярва нас Ердоган ни пази от тия терористични пълчища от всички фракции и масонски ислямистки терористични ордени. Падне ли Ердоган пада и оградата и ще минат от тука като скакалци. А пък нашите патриоти през туй време си мерят дрогата и сфинкстерите.
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами как да се справи Дамаск, след като зад терористите са САЩ, СА, ЕС и т.н., които ги обучаваха, финасираха и въоръжаваха?
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А всъщност Ердо не може да се справи с про турските бунтовници, да участват в процесите по мирно регулиране на конфликта.А в коалицията с Иран и Русия, влезе наравно точно с уговорката, че в заявената зона ще отговаря за тях.Сега прави разни финтове, но пак го излагат, като избиват пленени кюрди, пред погледа на официалната турска армия. След ингилизите, турците са най големите двуличници.
19
9
 
5
 
! Отговори
тюрк=оруспу преди 4 години
Дано ЦРУ, МОССАД, ФЕТО, ПКК да свалят диктатора от власт!
18
9
 
10
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Ей,кривоглав шарлатанин- ти пита ли Дамаск дали може да се справи или не може?
17
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затворите му са пълни, 15 милиона турци избягаха по света, тръгнал да дава неадекватни обяснения защо бил отишъл някъде да избива хора и да пуска на свобода терористи. Турска му работа.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кравчовците искаха да свалят Асад, ползваха кюрди, терористи насъскаха всичи едни срещу други в Сирия, сега дори Ердоган не може да оправи бъркотията на кравчовците. Най-добре ще е Меекел, Боко, Макрон и Юнкер да идат в Сирия и да дръпнат по една реч за евроатлантизъма.
15
5
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Ако американският преврат на САЩ бе успял - То Ердоган щеше да е мъртъв и Турция щеше да се тресе от гражданска война -ПОРТАТА НА ЕМИГРАНТИТЕ КЪМ ЕВРОПЕ ЩЕШЕ ДА Е ОТВОРЕНА- И ОРАНЖЕВАТА РЕВОЛЮЦИЯ В ЕГИПЕТ БЕШЕ СЪВПАДАЩА С НОВИ 40 МИЛИОНА ЕГИПТЯНИ БЕЖАНЦИ- СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ КОЛКО Е ЦЕННА РОЛЯТА НА ЕРДОГАН ЗА ВСИЧКИ ! САЩ И ИЗРАЕЛ ЩЯХА ДА СРИНАТ ЕВРОПА.ЕРДОГАН СПАСЯВА ТУРЦИЯ И ЕВРОПА- ВСЕ ПАК 4 МИЛИОНА СИРИЙСКИ ГРАЖДАНИ ДА СИ СТЪПЯТ НА ТЯХНАТА ЗЕМЯ
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварите ползваха кюрдите га им беше удобно и ся ги заеваха.Ердоганя видя ниша и удрии..геополитиката ис ей битч.*** цивилни,което е най-лошото.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо султана да се съобразява със запада? Фолксваген му иде диванчапраз, купува си руски ракети, американците се ослушват и изобщо всички му клякат и лягат! И той какво да прави- ами ще трепе наред!
12
7
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Какви терористи бе ***...само в твоите очи са терористи.Косово се отдели като държава защо и кюрдите да не могат...В момента той прави етническо прочистване,после ще гони терористите от ДАЕШ...
11
10
 
14
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
"Никой не може да накара Ирак да отстъпи с помощта на заплахи", С. Хюсеин, Багдад, 2002"Никой не може да накара Либия да отстъпи с помощта на заплахи", М. Кадафи, Триполи, 2008
10
8
 
6
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До 13Явно ги разбираш отвътре нещата мен.Турция има голямо население факт, обаче какво е качеството?Сега ще кажеш, че ние българите сме овце и сме били страхливи.Историческите факти говорят тъкмо обратното, да не говорим за стотиците застреляни мутри през дългия ни преход, не че се гордея с това но искаш факти и ти ги посочвам.
9
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турският народ трябва да изрита Ердоган от властта..
8
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ БЯХА НЕЗАКОННО В СИРИЯ ГOДИНИ НАРЕД СЪСИПАХА ВСИЧКИ ГРАДОВЕ УБИХА ХИЛЯДИ ДЕЦА И НЕВИННИ И ПРОГОНИХА МИЛИОНИ ХОРА ОТ ДОМАВЕТЕ ИМ САНКЦИИ НА САЩ КОГА ?