Керемедчиев: Санкциите към Турция могат да са по-сериозни

"ЕС има дипломатична позиция към Ердоган"
6

Икономическите санкции спрямо Турция могат да са по-сериозни. Борисов е единственият приятел на Ердоган в ЕС в последните години. Това каза в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Ердоган се изживявал като световен лидер, но за да имаш тази възможност, трябвало да имаш силна финансово икономика.

По думите на Керемедчиев това е трета военна операция на Турция в Сирия, което струва около 120 млрд. евро на икономиката на страната.

"ЕС наистина има доста дипломатична позиция спрямо Ердоган. 3.6 милиона мигранти не са на едно място като овце, които да засилиш към Европа", заяви още Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни още, че Турция е най-голям купувач на оръжие от Германия, но когато това спре, ще започне да купува от друг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И въпреки всичко фолксваген ще стои там завода така, че наште да успокоят топката и да дадат нещо успокоително на Плевнелиев да му нестане нещо с главата
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей тези Руснаци и Турци избиха цял народ за да ни препродават каспииската газ на завишени цени. Гърците се доказаха и въпреки,че са топла държава без големи консуматори са навързани с всички възможни доставчици.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След победата над Ислямска държава беше време да се победи западното влияние в завладените територии от т.н. СДС. Централната власт ще обедини Сирия и войната ще спре, бежанците ще се върнат. Това е последният етап на Сирийската гражданска война - 2011-2019 година.
1
2
 
13
 
! Отговори
Комедия преди 4 години
Защо само към Турция?САЩ забъркаха тая кървава каша в Сирия а сега всички се правят на луди.