Експерт: Думите на Тръмп, че ще смачка Турция, не бяха сериозни

Операцията в Сирия била очаквана от много време
23 окт 2019 22:10, Нели Христова
29

Турската операция в Северна Сирия "Извор на мира", не е приключила, но за момента е прекратена. Това стана ясно от думите на министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, който бе категоричен, че Анкара "даде отпор на терористите в случай на нужда".

"Договорките между Ердоган и Путин започнаха преди година. Единствените, които не разбраха какво става са кюрдите, че Тръмп не се е ангажирал да ги защитава до безкрай", посочи пред Bulgaria ON AIR ексертът по борба с тероризма проф. Боян Чуков.

По думите му операцията на Турция е била очаквана много отдавна, като детайлите са били уточнени.

Според него Тръмп е постъпил изключително правилно предвид настоящия момент на влизане в предизобрна кампания.

"В Америка стават интересни неща и президентът на страната се интересува да няма проблеми в Сирия, в този план той е последователен и точен", коментира Чуков.

Приказките, че ще смачка икономиката на Турция не били сериозни, както досега това не се е случило и с Иран.

"Путин се превърна в незаобиколимия фактор в тази част на света, всички търсят контакт и диалог с Русия", каза още събеседникът.

Руската дипломация максимално добре си разиграла картите, а с влизането си по този начин в Сирия Ердоган отварял кутията на Пандора. По думите му също така всички държави в Европа заедно трябва да се борят срещу мрежите, които трафикират хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
А вече не само кюрдите разбират, че сащ като съюзник струват един пробит долар.
24
1
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Не когато руснаците ги пляскаха с ракети от Каспийско море тогава ги хвана сериозно разстройство янките.
23
1
 
5
 
! Отговори
дотогава преди 4 години
Колкото до Тръмп. Той стана за смях. Де факто, неговата политика в Азия е фиаско! Тръмп превърна Америка от железен орел в прокубана кокошка. Ще повярвам на Тръмп, когато видя как той е смачкал Турция, разорил я е, както се заканваше. Дотогава - Тръмп е клоун.
22
2
 
4
 
! Отговори
още по-добре преди 4 години
Още по-добре, че Путин бил незаобиколим!Той става прекрасна мишена! Няма как да се крие зад ничий гръб и да стоварва своята отговорност върху друг. Например. Сега виновен за бежанците е Путин. Нали той коландва в Сирия? Защоа бежанците вне са в Русия, а са в Европа? Имаме пълно основание да ги изхвърлямеи като мръсни котки! Путин да си ги прибира и храни.
21
5
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Trump най-големият предател! Троянският руски кон! Пълен маргинал!
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проф. Боян Чуков е един от малкото темелни български експерти.Респект!
19
3
 
10
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
ТУРЦИЯ И САЩ ПЕРФЕКТНО СИ ИЗИГРАХА КАРТИТЕ!САЩ ИЗЛЕЗЕ ОТ ВОЙНАТА, А ТУРЦИЯ ИМА КЪДЕ ДА ПРАТИ 4-МЛН.БЕЖАНЦИ И АСАД ДА ГИ ХРАНИ И ОБЛИЧА!ВЪПРОСА Е РЕШЕН.... ХАХАХААААА... КВО ПОВЕЧЕ...??!
18
9
 
13
 
! Отговори
Абе преди 4 години
След двуседмично гонене на кюрдски овчари,аскера капитулира и занули великата операция!
17
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е най великия президент на Америка ! Политическия елит го мрази и ненавижда защото не могат да го контролират ... И защото той е против войните , а тия мизерници политиците правят най големи печалби от военнопромишления комплекс .... Турция е изгубена без американската икономическа връзка ... една феодална и варварска държава! Русия е фактор , но освен Москва , Ленинград и още 20 големи града - простолюдието гладува ..... трагична комедия ...
16
2
 
8
 
! Отговори
ИкСперт преди 4 години
Когато не можеш да предвидиш дадено важно събитие , за да не те мислят за тЪ*П , когато се случи а искат мнението ти като ИкСперт казваш че това се е очаквало ОТДАВНА . А за думите на Тръмп - откакто е президент на Кравария.ю, ТОЙ НИКОГА НЕ Е ГОВОРЕЛ СЕРИОЗНО. НИКОГА . ... а също така , думите му че ще мачка Турция бяха очаквани отдавна .
15
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намаляват цените на тока, бензина и стоките от първа необходимост 10 пъти. Обемът им се намалява 20 пъти. Въвеждат се визи за навсякъде. Изходни.Банковите депозити в лева, долари и марки се прехвърлят в рубли .1 към 1.
14
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начи едни зелени човечета си купуват жилища в България, от тип общежитие и България тутакси решава да направи референдум, че е част от Крим!И после .... става част от Крим и намаляват се заплатите, но се увеличава пенсьонната възраст.Всички пенсии се преизчисляват. А ракията, дето я вари България я внася във фонд АЛКОХОЛ на РФ.РФ подрява всякакви ракети и самолети на България, но понеже българите не знаят да ги карат гиоперират руснаци. В петък дават българска телевизия, щото иначе е руска..
13
6
 
20
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
ПУТИН и Ердоган са сериозни политици и пичове ... решават и действат твърдо и резултата ще е мир и цялост за Сирия ... няма кравари няма меки китки ефропейски либерасти няма разтягане на приказки и локуми на които 30 години се наслушахме.
12
14
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Ето цял свят от Саудтска Арабия до Турция свалят ,,ФЕС,, пред Императора от Кремъл ,не съм ли прав братя българи?
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато първоначално руснаците се намесиха в Сирия с истински изтребители, американците моментално напълниха ***, потече и по крачолите. Дълго мазаха докато замаскират случилото се и се пооталожат нещата. Сега усетиха, че ще се повтори сценария и си плюха на петите овреме.
10
1
 
2
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Ха ха ха
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците, руснаците и сирийците заедно изгониха маериканците от Сирия. Победата е постигната.
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От стар рижав клоун само дрънканици и постове без съдържание. Смешен, жалък и страхлив.
7
24
 
7
 
! Отговори
ШахинЕнУджузОруспу преди 4 години
Регионът ще миряса само когато бъде създаден свободен Кюрдистан, подкрепян от Запада!
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е НАТО да защити главатаря си САЩ ?