Ню Йорк забранява продажбата на гъши дроб

Глобата за нарушителите ще е между 500 и 2000 долара
Обновена: 31 окт 2019 15:11 | 31 окт 2019 15:04, Елка Василева
17
Ню Йорк забранява продажбата на гъши дроб
Снимка: архив, Reuters

Общинският съвет на Ню Йорк прие решение за забрана на продажбите на гъши дроб. Забраната влиза в сила през 2022 г.

В забраната, одобрена от общинския съвет на Ню Йорк, се казва, че тя е в сила за продукти, придобити от угояването на животни - практика, критикувана както от народните избраници, така и от редица организации за защита на животните, които твърдят, че животните страдат от угояването.

Считано от края на октомври 2022 г., тоест три години след одобрението на забраната, ще бъде забранено на всички магазини за хранителни стоки да продават гъши дроб, а на заведенията ще бъде забранено да го сервират.

На нарушителите ще се налага глоба между 500 и 2000 долара, която може да бъде подновявана всеки ден.

Така Ню Йорк се присъединява към щата Калифорния, където продажбата на гъши дроб е забранена от януари, въпреки че заради това решение все още се води съдебна битка.

Мярката ще засегне освен магазините и ресторантите, така и два големи производителя, установили се северно от Ню Йорк - Хъдзън Вали Фоа Гра и Ла Бел Фарм, както и френските производители, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГошоНабиването на тръби в гушите на гъските и насилственото сипване на зърна и смески ли наричаш хранене?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фоа гра е всъщност болния и омазнен чер дроб на гъските, който е обявен от "великите" французи за деликатес. Само човекът може да измисли такова перверзно хранене с вредна храна.
11
1
 
2
 
! Отговори
Ганю преди 4 години
Тук трябва да се срамуваме, защото сме втори в Европа по производство на гъши дроб.От друга страна франсетата трябва да се срамуват двойно! Не само защото са номер едно в това отношение. А също така защото уж не ядат карантии, а гъшият пастет най-лицемерно го ядат с охота и считат за деликатес!
10
14
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
И тук ганьовското ориенталско възмущение набира сила. Той много държи на мъчението на животни, както и на насилието над жени и расизма си. Спокойно бе ***, става дума за Ню Йорк. Там е друг свят. На вас никой няма да ви забранява да се тровите с ***, които си тъпчете ежедневно и се тупате по затлъстелите шкембета и черни дробове, какви мъжкари сте. Плюскайте си на воля!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За един - безумие, за друг - интереси.
8
5
 
11
 
! Отговори
до заю баю преди 4 години
Не, не граничи, отдавна тоя цинизъм е преминал в безумие. Същото безумие като #MeToo, Black Lives Matter и прочие подобни "рожби" на съвременното толерантно общество.
7
4
 
12
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Съмнителна забрана. Баш тия (съветници и нагоре) няма да се откажат от Фоа Гра. Обикновените граждани, слабо ги засяга подобна забрана.
6
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната мега глупост.
5
11
 
50
 
! Отговори
заю баю преди 4 години
Тези избиват стотици хиляди невинни хора в близкия изток, а се загрижили за страданията на гъските! Цинизъм граничещ с безумие!
4
2
 
52
 
! Отговори
Макдоналдс преди 4 години
Е, а хората? Няма проблем да се угояват с Макдоналдс и други подобни отровни вериги на хранителния геноцид.
3
6
 
4
 
! Отговори
Франсе преди 4 години
Дреме ми ... аз крави не ям.
2
3
 
36
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ!! ВЪВ МОМЕНТА ЦЕЛТА Е ДА СЕ МИНЕ НА ПИЛЕШКИ ЩОТО ФЕРМИТЕ СА НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ!!КАТО ДОЙДАТ ДЕМОКРАТИТЕ ЩЕ ПРОМЕНЯТ ПАК ЗАКОНА ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ТЕ ОТ ФЕРМИТЕ СИ ЗА ГЪСКИ!--------------УГОЯВАНЕ НА ГЪСКИ Е ЛОШО НО УГОЯВАНЕ НА ПИЛЕТА БИЛО ПРАВИЛНО :D АМАН ОТ ИНТЕРСЧИЙСТВО И ДВОЙНИ СТАНДАРТИ!
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!!!Не се наядoxa не им стига xyбaвa постна пицa с маслини. Или топъл хляб с меродия. Има толкова гладyвaщи xopa по света.