На Острова вдигат имиграционната квота за работници

10 000 души ще работят в селското стопанство
Обновена: 10 ное 2019 13:34 | 10 ное 2019 08:27, Александър Попов
31
На Острова вдигат имиграционната квота за работници
Снимка: Reuters

Британското правителство ще увеличи четири пъти годишната имиграционна квота за сезонни селскостопански работници до 10 000 от догодина, за да се справи с недостига на работна ръка в сектора след Brexit, съобщи в. "Сънди телеграф", цитиран от Ройтерс.

Сега Великобритания допуска всяка година 2500 души от страни извън Европейския съюз да работят временно в британски ферми - бройка, която според бранша е прекалено малка. Много други селскостопански работници идват от по-бедни части на ЕС и те засега не подлежат на квота.

"Нашата имиграционна система трябва да отразява нуждите на селскостопанския сектор. Разширяването и продължаването на схемата за сезонните работници ще бъде важна част от това", каза аграрният министър Тереза Вилиърс за "Сънди телеграф".

Разширяването ще бъде обявено официално в рамките на кампанията на Консервативната партия за парламентарните избори на 12 декември, уточнява вестникът.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрънкайте си вие старата мюмюнска песен, те лошите инглизи ще ви покажат как се прави когато се озовете пак на опашка за визи с паспортчето.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Берачите на зарзават от ЕС са от благороден римски произход от България и Румъния, а тъкмо такива никак не допадат на британската политика за нетърпимост.Тревожното е, че напоследък и немците пропищяха от римляните, да им стискаме палци белким продължат да си ги интегрират, че нашите гета отдавна се пукат по шевовете.
24
1
 
13
 
! Отговори
Вангу преди 4 години
Ако има менджъри българи във фирмите ,които наемат работна ръка -бягайте далече-НЕструват като хора
23
2
 
24
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Защо да няма работна рака,ингилизите да се хващат на работа стига са лежели и получавали помощи.Нали емигрантите са им виновни за всичко,да се справят без тях да ги видим.Мързеливи двуличници са тези бозавите...
22
5
 
14
 
! Отговори
Сотир преди 4 години
Добър начин да заделиш легално бързи 10к за няколко месеца.Само разучете дали има българи в мениджмънта и началството ако има дааааалеч от тия ферми.Компексар от некво село да те юурка нема как да изтраяш и ще се занимаваш после с разяснениуя как не си го видял че минава докато си размахвал една тръба от орънжерията.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До чилякБяхме ние преди 15 години? Че те още са така половинаъщта бе!
20
9
 
7
 
! Отговори
Роко преди 4 години
Има и яки ферми за три дни вадиш колкото в Бг дават на работниците за цел месец,а палавите украинки са ти бонус.
19
2
 
5
 
! Отговори
Чиляк преди 4 години
До човекАми гражданите на ЕС имат права и социални придобивки и се изнежиха не искат да пачкат две смени на цената на една,с тая квота ще вкарват украйинци,грузинци прочие гладни и бедни младежи както бехме ние преди 15 години.
18
1
 
8
 
! Отговори
Сър Пендхамър преди 4 години
Който иска да си чупи кръста да заповяда
17
7
 
9
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
Всяка нацистка българска *** да заминава за дойчланд и да не смърди тука.Там си формирайте групички вейте знаменца и пейте немският химн.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Koлониализмът се завръща! Трябват им роби за плантациите, но законни - законно да ги експлоотират.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 13Ти сигурно си фен на Найджъл Фарадж?Поне звучиш като него, който един път се изцeпи: "Ако аз бях българин, тутакси щях да си събера куфарите и да побягна към Англия!"Нямам нищо против Англия като държава, но и там не всичко е идеално.Между другото, бях там преди години (не за да бера марули а на екскурзия).Така че знам какво говоря. В много отношения си приличаме, и те са същите мърльoвци като нас. Разликата е че са много по-стара демокрация от нас.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така навремето преди началото на Втората Световна Война, по времето на Третия Райх, в Съветския Съюз са подели рекламна кампания за набиране на работници в германските домакинства. Виждал съм такива плакати в интернет: Елате тук, в Германия е истински рай, рускинята с радост ще помага на германската домакиня в готвенето, чистенето, прането, а мъжете в завода или на полето ще прибират реколтата и т.н. и ще пеят песни и ще се веселят, и прочие...За концлагерите е излишно да коментираме нали?
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плямпат троловете-мюмюни против Англия, но като се наредят отново на опашката за мечтаната сезонна виза за работа, ще видят къде зимуват раците и има ли брексит почва там.
12
1
 
16
 
! Отговори
човек преди 4 години
Е що така? Каква стана тя? Нали Брексит щеше да ограничава придвижването на хора, тоест, очаквах обратното, да намаляват броя на работниците. Вместо това, те го увеличават? Каква е целта на тоя Брексит в крайна сметка?
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много правилно. мюмюните бачкат три месеца и после по един шут и кой откъде е.89300
10
6
 
11
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До ха ха хаЗнаят си правата друг път.Всеки който е на полето е роб.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дъ Клашмисленето не е от силните ти страни
8
2
 
26
 
! Отговори
брях преди 4 години
Е що така, на ингилизите не им ли се работи?!
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 8Дь Клаш!Ам те точно тия с нацистките поздрави които са с нистка култура и образованост отиват да берат краставици и *** с африканци поляци и тнт... на острова!