Тежки обиди от Северна Корея към японския премиер

Медии нарекоха Абе "политическо джудже"
30 ное 2019 11:27, Александър Попов
23
Тежки обиди от Северна Корея към японския премиер
Снимка: Reuters

Севернокорейски медии нарекоха японския премиер Шиндзо Абе "малоумник и политическо джудже" и го предупредиха, че може скоро да види истинско изстрелване на балистична ракета, предаде Ройтерс.

Причината е изявление на Абе, в което той определя извършеното от Пхенян изпитание на многоцелева ракетна установка със свръхголям калибър като изстрелване на балистична ракета.

В четвъртък Северна Корея изстреля две ракети с малък обсег към морето край източното си крайбрежие, извършвайки четвъртото поредно изпитание на многоцелева ракетна установка със свръхголям калибър, припомня Ройтерс.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази "дълбоко удовлетворение" от резултатите.

Същият ден Абе определи севернокорейските изпитания като заплаха за Япония и международната общност и заяви, че Токио ще следи ситуацията заедно със своите партньори.

"Може да се каже, че Абе е единственият идиот в света и най-тъпият човек в историята, ако не може да различи ракета от изстрелване на многоцелева ракетна установка, докато гледа придружен със снимки доклад", заяви Корейската централна телеграфна агенция, цитирайки заместник-генерален директор на отдела по въпросите на Япония на севернокорейското външно министерство.

"Абе може да види какво е истинска балистична ракета в недалечно бъдеще и то под самия си нос", добавя контролираната от Пхенян медия. "Абе не е нищо повече от пълен малоумник и политическо джудже, което няма аналог в света".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
do 20 преди 4 години
До Анонименmaliii ti si mnogo zle be 4ove4e
19
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурни ли сте, че в корейския има такова обръщение като "Абе" ?
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички дребноръстови лидери си приличат. Обичат да дрънкат оръжие и да стресират възрастните наоколо. Ще ми се да ги попитам и двамата: Какъв искаш да станеш когато пораснеш? Искам да бъда като батко - да се ближа и лигавя със богиня Афродита докато енергията и е някъде другаде и да си представям че че съм "голям лъв" на пътя на привличанетно на слънцето и че всички ми се възхищават :D :D
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Ким. Само психологически натиск и стрес за краварите и техните слуги
16
5
 
11
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
"Психично болен ходи въоръжен, плаши съседите" пише малко по-долу в страницата.Психично болен денонощно се въоръжава и плаши целия свят.И няма кой и как да го вкара на подобаващото му се място.Какво чакат, да се гръмне като Хитлер ли, но след като е избил десетки милиони?
15
5
 
14
 
! Отговори
Народна мисъл преди 4 години
На мързелив българин-комунист все банките и застрахователите му пречат.
14
1
 
8
 
! Отговори
дрогаря 10 ти преди 4 години
Май си една луда,червена гъба??!! Да вземеш да отидеш на психиатър,че следващата стъпка е посягане към ножа и наркотиците!!
13
2
 
9
 
! Отговори
До 11 ти тиквеник, преди 4 години
Ех ако можеше да те командироват с еднопосочен билет при твойто любимо северно корейско джудже,уверявам те щеше да почнеш и ден и нощ да сънуваш тикви,да ги прегръщаш,да ги ядеш печени,с мляко и яйца и под всякаква форма,щот е велико и добре да си хапнеш печена тиква например,отколкото да хапеш миризлива,севернокорейска партенка и когато се събудиш изпотен от ужас,да установиш,че глупавата ти мечта се е превърнала в действителност!
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв искаш да станеш когато пораснеш?Само не и соросооид. Пожарникар по може.
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички дребноръстови лидери си приличат. Обичат да дрънкат оръжие и да стресират възрастните наоколо. Ще ми се да ги попитам и двамата: Какъв искаш да станеш когато пораснеш?
10
16
 
9
 
! Отговори
Конграчулейшънс Ким! преди 4 години
Евала! Е това е истинско политкоректно и национално отговорно изказване на сериозен и уверен политик, лидер на свободна, силна и независима държава. Пълният антипод на нашата Тиква.
9
16
 
6
 
! Отговори
Потребител преди 4 години
Нормални приказки от хора с ниско самочувствие и големи оръжия. Япония лесно може да контрира но не им стиска - трябва да си произведат 100ина ядрени ракети и да обявят че всички са насочени към Северна Корея с включена автоматична система за изстрелване реагираща на изстреляна ръкета към японска територия.
8
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият дебел севернокореец
7
11
 
17
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
A Ким пък е политическо прасе, но пък... наближава Коледа ;-)
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На гол тумбак - чифте пищови...
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инфантилна безотговорност, която се заплаща с мизерия и страдания на онези, които я търпят.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личи си, че са напред в международната политика. Ние през социализма не бяхме толкова диви. Бат Б.Б. се опитва да копира Тато с разни постижения, дето той и заинтересованите му се радват.Хубаво се издига в очите на простите и зависими хора със средновековни порядки, но явно не знае на кой свят е, или този му харесва.
3
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизма е политическата чума на Европа и Света.
2
6
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Много грозни приказки.
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез горките са ми такава карикатура...