НАТО с удар, ако Русия нападне Полша и балтийските страни

Алиансът готов да отговаря на военни заплахи от Китай
Обновена: 3 дек 2019 14:58 | 3 дек 2019 14:56, Елка Василева
313
НАТО с удар, ако Русия нападне Полша и балтийските страни
Йенс Столтенберг. Снимка: БТА

НАТО не разглежда Русия като враг, но ще отвърне, ако тя атакува Полша и балтийските страни, предупреди генералният секретар на алианса в интервю за полския всекидневник "Жечпосполита", предаде Франс прес.

"Чрез мощно присъствие на сили на НАТО в Полша и трите балтийски страни изпращаме много мощен сигнал на Русия: при атака срещу Полша и балтийските страни отговор ще даде целият алианс", заяви Йенс Столтенберг на фона на започващата днес среща на върха на НАТО в Лондон.

"Не определяме Русия по този начин (като враг на НАТО, бел. АФП). Просто ще отвърнем в случай на нужда. Трябва да сме сигурни, че онова, което видяхме в Украйна - инвазия на Русия срещу неин съсед - не може да бъде повторено срещу един член на НАТО", добави Столтенберг.

Още по темата

НАТО е готова да отговаря на военните заплахи от страна на Китай, което е принципно нова задача за алианса, поставял си преди за цел само да възпира Съветския съюз и Русия. Това заяви междувременно Йенс Столтенберг след среща днес с президента на САЩ Доналд Тръмп преди форума в Лондон, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Не се каним да местим НАТО в Южнокитайско море, но трябва с общи усилия да отговаряме на заплахите от страна на Китай, включително в киберпространството", каза генералният секретар на алианса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже е предвидено репарациите да се изплащат във вид на стоки, се определя тяхната цена по курса на американските борси през 1938 г., макар че тогава България още не е била сателит на Германия. Съвсем изненадващо на България е отнето правото да си получи вземанията от Германия за доставени, но неизплатени стоки на стойност 100 млн. дол. - аргументът е, че това са неуредени сметки между бивши съюзници. Тя няма право да се възмезди и с германско имущество в България, тъй като то изцяло принадлежи на победителите.
210
1
 
8
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
наложените на страната ни задължения за изплащане на репарации са тежки - 70 млн. дол., от които 45 млн. на Гърция и 25 млн. - на Югославия. Тъй като се подготвя създаването на Балканска федерация, в която да влизат България и Югославия, последната се отказва от получаването на репарации. Гърция обаче иска те да й бъдат изплатени в определения срок, който е 8 г. Годишният размер на плащаните репарации се равнява на половината от целия български износ през 1945-1946 г.
209
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТова го знам,целия народ се организира да спасява евреите,едни евреи отпътуват тайно с кораби,други са закриляни от българската църква,създават се дори движения за защита на евреите,други българите не са предали в нацистките концлагери,лъжейки,че имат нужда от работници и така уж под предлог,че им трябват работници,спасяват останалите евреи,но концлагери не е имало в България.Ти знаеш ли какво е концлагер изобщо?
208
2
 
14
 
! Отговори
хъш преди 4 години
213, американците се включват чак в края на войната,защото напредването на червената армия в Европа ги стряска....Защо не се включиха по-рано във войната против Хитлер,когато бяха дадени толкова много жертви? И Чърчил си е пожелал София да стане картофено поле,но уви! И хич не се надявай,че Америка ще ни спасява о каквото и да било!
207
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ да ми натискаш минус и да не ми натискаш,това е истината,освен документите и снимките,отделно разговарях с българи,чиито родители са от днешна северна Гърция,така че лъжите ти никак не минават!
206
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това е простотията царистка - евреи са били принуждавани на робски труд в лагерите Коциян и Гонда вода и още много други лагери. лЪЖЕЦ ДОЛЕН СИ ТОЧНО ТИ И ДРУГИТЕ ЛАКЕИ НА НЕМСКИТЕ НАТРАПНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ ОСВОБОДЕНА С КРЪВТА НА БЪЛГАРСКИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК. ВИЕ ПЪРВО РАЗЦЕПИХТЕ БЪЛГАРИЯ НА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС ЧРЕЗ БИСМАРК А ПОСЛЕ ВОДИХМЕ ВОЙНИ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ КАТО СЪЮЗНИЦИ НА ВРАГОВЕТЕ НИ ТУРЦИЯ И ГЕРМАНИЯ. ВМЕСТО ДА СМЕ НА ТРИ МОРЕТА СЕГА А ТУРЦИЯ ДЖУДЖЕ. ПРОКЛЕТА ДИНАСТИЯ
205
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До безсрамни царистиКога цар Борис е създал концлагери за евреи,лъжец долен?!Да,цар Борис е обединил България и ДА,там е живяло изцяло българско население,около 80-90% е било БЪЛГАРСКО население,както в Македония,така и в СолунскоИ това няма как да се скрие,защото има снимки и документи,там има само български училища и църкви,преди Сърбия и Гърция да разграбят българските територии.Една трета от населението на България са бежанци от там,защото не са искали да живеят под чуждо сръбско и гръцк
204
8
 
4
 
! Отговори
До 209 преди 4 години
А пък вие комунистите подарихте Македония на Югославия, за без пари. Затворихте границите и набутахте 900 хиляди българи в лагери. Абортирахте 6 милиона души и фалирахте държавата 2 пъти заради армията ни през соца.Вие сте по-зле и от турците да знаете.
203
3
 
8
 
! Отговори
маца преди 4 години
И кой му е казал,че Русия ще напада Полша и т.п.? Кой го духаь, та се клати, този Столтенберг?!
202
3
 
8
 
! Отговори
писателя Косцюшко преди 4 години
Абсолютни лъжи, г-н натовски Шмекер !Колкото Англия и Франция нападнаха Фашистка Германия,след като германците смазаха Полша за 14 дни в началотона Втората Световна Война /макар че Полша имаше подписан договор с тях за Военна помощ при конфликт/ толкова и НАТО ще се реши ДНЕС да настъпи "по мазола" ....Големия руски мечок !
201
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦАР СИМЕОН ПОСЛЕДНИ ВЪВЕДЕ ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА И ОТТОГАВА ИЗБОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ СА ЧЕСТНИ А СЕ ПЕЧЕЛЯТ В УГОДА НА МАФИЯТА. Референдум за отмяна на тази далавераджийска бюлетина. Преди нея нямаше нито един недействителен глас а сега има стотици хиляди гласове. Партията на недействителните гласове води до победа на пъдаря на Последни на избори. Референдум за забрана на тази менте бюлетина - долу контролирания вот на хората.
200
10
 
2
 
! Отговори
До 200 преди 4 години
Самолетите на Русия са американски и британски. Американците изпращат 1.8 тона храна. Първите бойци при Берлин са били от дълбока Азия и чак накрая идват руснаците. 400 хиляди джипа и камиони са били американско производство. 11 хиляди самолета, 7 хиляди бронирани машини и 3 хиляди танка. Какво се правите на наперени петли? Без Америка, съветския съюз щеше да бъде разгром.
199
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
6. Неговите войски са откраднали сглобяем железен мост в Сърбия и са го докарали в България.7. Населението в Макединия ги е посрещнало като освободители, а освободителите на Последни са се държали като окупатори. Във всеки град на Македония има избити младежи например в Струмица сто човека за една черна нощ. Богдан Филов съжалява че народа разбрал за масовия гроб. ЕТО ЗАТОВА НАРОДНИЯ СЪД СИ Е БИЛ НА МЯСТОТО НО МНОГО МАЛКО СА ОСЪДЕНИ ПОВЕЧЕТО СА ИЗБЯГАЛИ И СА СЕ ПИСАЛИ КОМУНИСТИ.
198
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДържави като Украйна и Македония не съществуват, те са творение на комунистите и запада. Такива народи няма. Русия е в правото си да си върне Украинската област а България да си се обедини като Германия с Македония. Измислените държави от комунистите без народи не трябва да съществуват. Може ли да има държава без народ. Западна Украйна са си поляци пък да си ходи в Полша.
197
1
 
7
 
! Отговори
мюнхаузен преди 4 години
...интересно как защото според ГРУ реално всички бивши бази от Варшавският договор и настоящи НАТО бази вечв са мишени.Няма да коментирам доктрината, която масовата овца не знае и че в случай на нападение почти всички бивши соц-страни стават радиоактивна буферна пустиня, та не знам кой е крив и кой прав ама НАТО сами си показаха рогата и кой смятат за заплаха, а приказките за ракети в Украйна, Грузия за защита срещу Иран са само за масовките.НАТО реално няма! Има пакт за членски внос!
196
4
 
9
 
! Отговори
безсрамни царисти преди 4 години
цар Борис Последни е свършил следните велики дела: 1. Разорил е България за да храни немската армия. 2. Създал е канцлагери за евреи и партийни дейци от всички партии.3. Обявил е война на Англия и САЩ и следват бомбардировки и хиляди убити. 4. Получил е временно администриране на част от Северна Македония и Солунско, като даже хората не са били български поданици. Обединител е ам друг път.5. Довел страната след загубата на войната до милиарди репарации за Гърция и Сърбия чак до 1980 година
195
2
 
10
 
! Отговори
Км преди 4 години
Айдееее,миротворците пак в действие. Пак ще спасяват света от лошите. Има ли още някой , който вярва на тези *** американски?
194
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мистър Макрон е прав ! Нато е една измислена организация бранеща интересите само на сащ но не и на европа
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО е партия с фалшиви патриоти. Половината са чужденци, другата половина са агенти на ДС и са зависими по тая причина. Нормално е да имат патриотичен ромски електорат а Атака да са лоши, щото не дават три милиарда за осем самолета. Тайван купи за малко повече пари 66 самолета. Вижте в интернет как едно и също нещо струва на ВМРО луда пара.
192
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 198А,защо аджеба Русия нападна Украйна и окупира Крим и Донбас?