Криза с водата в Рио де Жанейро при температура 40°C

Тя е кафява и на хората им прилошава, след като пият от нея
16 яну 2020 23:00, Елка Василева
20
Криза с водата в Рио де Жанейро при температура 40°C
Снимка: архив, БГНЕС

Само седмици преди световноизвестния карнавал и на фона на температури над 40 градуса по Целзий, жители на Рио де Жанейро се оплакаха, че от чешмите им тече мътна и миризлива вода, пише в. "Гардиън".

Множество квартали в града с 6,7 млн. души население, както и шест по-малки градчета в района, са засегнати от кризата, която продължава вече втора седмица.

Социалните медии са наводнени със снимки и видеоклипове на водата с цвят на пръст, докато доставките на бутилирана вода намаляват, предаде БНР.

Публичната водоснабдителна компания обяви, че странният вкус е предизвикан от органичното вещество геосмин, което естествено се съдържа в почвата и настоява, че водата е безопасна за пиене.

Но жителите на Рио се оплакват, че им прилошава след консумация на водата, а екоактивисти обвиняват за кризата замърсените реки, липсата на базова хигиена и десетилетията на лошо управление на водите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До АнонименЗащото казват, че чуждото нещастие успокоява.
16
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 4 години
А за кризата в съзнанието ни защо никой нищо не казва?Има едни,срещу които постоянно се недоволства и други,които нищо не правят и са вечно недоволни от действията на тези,които явно ги мамят и използват за собствена облага.Е и в кой е проблема и къде е решението на проблемите след като се прави едно и също от години?
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нямаме вода натъпкаха ни с отровни бoклуции вместо да питат защо престъпникът комунист от банкя не е в затвора ни занимовот с проблемите на бразилияи клакьорите му от джендерската партия изливат помията си непрекъснатодано господ раздаде на всеки заслуженото
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една малка разлика между тях и нас там вода има макар и некачествена докато тук водата я няма и не знам защо е тази статия за отвличане на вниманието ли, че и другите са зле.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да викнат бойко той ще им реши проблема с водата
12
3
 
10
 
! Отговори
а. преди 4 години
Да им пратим гйеберастите, при тогава няма да има вода-няма да има проблем?
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Перник и Шумен по-добре ли е?
10
4
 
18
 
! Отговори
HYDRA преди 4 години
Кризата с водата ще се задълбочава в световен мащаб. африканските жени раждат като бесни а водата в африка не е достатъчна за цялата пacминa. Страните с най много и качествени водоизточници са ясни и са малко. Бъдещите войни ще бъдат не за петрол а за вода.
9
1
 
10
 
! Отговори
Флинстоун преди 4 години
Саудитска Арабия са богати ама като спре петрола което е необратимо и с кво ше го плащат тва обезсоляване.Ще се преселят у Франция ама то и там водата ще свърши.Бивота е брутален *** прозди.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6- 70% от площта, не от земята- Обезсоляването на морска вода е скъпо и изисква много енергия- Емирствата, саудитска и т.н. са богати и нямат друг избор- Нашето правителство изпълнява абсолютния минимум относно задълженията си по отношение на водите
7
1
 
10
 
! Отговори
ала-бала преди 4 години
Ех Рио ,мой скъп Перник само нямате толкова винкел.Но -то и у нас няма.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
70% от земята е вода а ние жадни седим. Как Емирствата саудитска кувейт...... правят от солена вода питейна а ние с толкова сладка вода и жадуваме
5
2
 
4
 
! Отговори
ПРАХ В ОЧИТЕ преди 4 години
ЗНАЧИ И ТУК Е НОРМАЛНО.... ОК.....
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Успокойте топката. Това е само началото.Проблемите тепърва ще започнат и то в световен мащаб. само дето връзката на безводието в Рио с нашите дертове тук не е много ясна каква е ама .. нали трябва калабалък да става.
3
1
 
13
 
! Отговори
минувач преди 4 години
ами да вземат давата града да се 'побратимят'!
2
0
 
22
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Криза с водата в Перник при температура -минус 5!
1
1
 
10
 
! Отговори
голфо преди 4 години
да додат у Пернико