В Словения се появиха унисекс WC, тръгнаха критики

"Левичарска провокация" или "джендър идеология"?
77
В Словения се появиха унисекс WC, тръгнаха критики
Снимка: Pixabay

Появата на първите унисекс тоалетни в Словения предизвика идеологическа и политическа полемика, а специално внимание привлече премахването на класическите писоари във факултета по политически науки в Люблянския университет, съобщава агенция Хина.

Сред обществеността се появиха коментари, че това е "левичарска провокация" и модно налагане на така наречената "джендър идеология" в образователната система. Други пък смятат, че това е положително явление в духа на съвременните ценности, съобщават словенските медии, цитирани от "24 часа".

"Имаме много транссексуални хора, които се чувстват застрашени в класическите тоалетни, защото търпят нападки заради различността си. Живеем в 21 век и желаем такива хора да се чувстват сигурни, това е най-малкото, което можем да направим", каза за портала Siol.net деканът на факултета Моника Голоб.

"Ако искаме да бъдем прогресивни, трябва да гарантираме на по-голям брой хора да се чувстват удобно и това е крачка напред в тази посока", коментира за словенските медии Нина Пеич, директор на Института за равенство на половете.

Съвсем друго мнение за унисекс тоалетните имат консервативните портали и организации. Порталът Домовина попита дали махането на писоарите в елитно образователно заведение, в което са учили много словенски политици, не е "символична кастрация" на мъжкия род и имитация на модните тенденции в чужбина.

"Не става дума за тоалетни, а за идеология, която все по-агресивно прониква в нашето общество, изнудвано от ЛГБТИ общността. Агресивно малцинство налага своите виждания и начин на живот на цялото общество", посочва Домовина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Словениятоалетни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На обществени места с мъжки и жески тоалетни винаги има напикани жени.Пред женската тоалетна опашката е винаги три пъти по-дълга.Някой от вас замислял ли се е ,каква е тоалетната в собственият му дом? Да познахте,всяка една домашна тоалетна е ,,джендърска'',вашата също не прави изключение.Но обществените не може да са.Това се нарича ЛИЦЕМЕРИЕ.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая работа, до никъде няма да доведе. Забелязал съм, че жените имъжете пръ$цкат в различна тоналност. Ще се наложи да си завират *** отзад за постигането на уни пръ$цк.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми свършиха парите, които окрадоха от сърбите и хърватите по времето на югодележа и сега нямат за писуари. А пък вие, под вола - теле!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че има защита НС личните данни, че като турнат и камерите за да защитят жените да сме спокойни.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тая малка държава, за тоалетната ли стигнахте. Създадена от тридесет години А тя е далеч по подредена от тук. От десетилетия в Запада има смесени къпални, и сауни
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северните народи имат генетични увреждания. Не виждам какво друго мога да напиша. Дано поне ГОСПОД вземе мерки веднъж завинаги. АМИН.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко по-лесно щеше да бъде, ако бяха сложили писуари и в дамската тоалетна.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"шокиращо е колко много мозъци са недоразвити лесни за манипулиране и останали някъде назад във времето"Шокиращо е как целия свят /7,5 милиарда/ се присмива на англо-саксонската извратения /500 милиона, повечето от тях дори не са съгласни с идеологията/, а тука някакъв *** обяснява как НИЕ не сме разбирали.На мен ако 10 души ми кажат, че ми хлопа дъската, най-малкото ще се замисля.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да премахнат и тоалетните чинии. Една дупка на пода стига и ще сме равни! Възрастните мъже трудно уцелват дупката на чинията и е дискриминация това по възраст!
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не става дума за тоалетни, а за идеология, която все по-агресивно прониква в нашето общество, изнудвано от ЛГБТИ общността. Агресивно малцинство налага своите виждания и начин на живот на цялото общество"Амин!
10
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислят ли че Господ ще им търпи Умнотиите. Едва ли. Тия не виждат ли какво става със света. Не виждат ли че Бог им праща Предупреждения. Бог няма да търпи извращения. Той е създал Човека по негов Образ и Подобие. Някои замислят ли се и дават ли си сметка какво означава това. Бог нее триполов.
9
2
 
43
 
! Отговори
До бай ганьо преди 4 години
Проблемът е, че себеподобните ти искат да превърнат болестите си в правна норма и дори да ги пропагандират в училищата и университетите.
8
42
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
много паника за едно нищошокиращо е колко много мозъци са недоразвити лесни за манипулиране и останали някъде назад във времетотова което се набива в главите като идеология изобщо не е такованякои от нас не са имали късмета да се родят нормални и това не е по тяхна вина а ние останалите реагираме пресилено и ненужно агресивно към тях
7
2
 
36
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Не преиначавай нещата! В статията съвсем ясно е обяснено, че това се прави заради трансджендърите.
6
0
 
41
 
! Отговори
Митко Миташки преди 4 години
А на гол мъж в женска баня, му предстои той да се разбяга, като види половината ,жени какви атрибути имат!
5
26
 
7
 
! Отговори
Dew преди 4 години
Тези са удобни за семейства. Има ги на много летища. Например ако майка с 10 и повече годишен син не иска да го пусне в мъжката тоалетна, а също и да го вземе в женската.
4
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само въпрос на време е, при поява на гола жена в мъжката баня, мъжете да се разбягват с писъци.
3
4
 
58
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ... преди 4 години
Не отива на добре този свят...
2
0
 
53
 
! Отговори
Робокоп преди 4 години
А тоалетни за роботи кога? Или да сменям маслото на улицата?
1
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекрасен начин педофилите да влизат където си поискат.. тоя свят трябва да спре да съществува..