Грета Тунберг - забранена тема в медиите в Унгария

Искат разрешение, когато предават новини за шведската тийн-еко активистка
Обновена: 3 мар 2020 07:53 | 3 мар 2020 07:45, Камелия Цветанова
56
Грета Тунберг - забранена тема в медиите в Унгария
Снимка: БГНЕС, архив

Унгарските държавни медии са издали специална препоръка към своите журналисти да искат разрешение, когато предават новини, свързани с шведската тийн-еко активистка Грета Тунберг. Това съобщава европейската версия на електронното издание „Политико”, основавайки се на потвърдени, неназовани източници.

Още по темата
Според тях унгарските държавни медии са били снабдени със списък от чувствителни теми, по които журналистите да консултират с властите за одобрение. По отношение на шведския климатичен активист Грета Тунберг на унгарските журналисти се препоръчва да се консултират с редакторите и ръководните си органи, преди въобще да предложат тема, свързана с дейностите на Тунберг.

„Политико”, цитиран от „Труд“, посочва, че в този контекст не става ясно кой в крайна сметка се води за отговорен за съдържанието на информацията предлагана на унгарските гласоподаватели, предвид че цензорът се явява директно унгарската държава.

Будапеща се намира в процес на „процедура по член 7” на ЕС, по отношение на изискванията за спазване на върховенството на закона, свободата на медиите и на изразяване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Унгариямедиигрета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
* но ги е страх да гъкнат
22
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитат: Унгария все повече се отдалечава от европейските ценностиЕвропейските ценности са мит и измислица на университетски професори утописти. Населението на Европа е ксенофобско, расистко, хомофобско и с тоталитарни залитания. Вземете един средностатистически французин и ми обяснете, че не е така. Франция не е Европа ли? Немците също не са толерантни въобще не ги е страх за гъкнат.
21
10
 
10
 
! Отговори
екоактивист преди 4 години
едно евро - 350 форинта , само зрелища и пасти за унгарците .
20
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво братя Унгарци, тази да се забрани със закон ... няма такава краста като тази която прави милиони евро на ваш гръб и ви поучава.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият Исторически парк в света подкрепя Виктор Орбан! Тази година се очакват 20 000 унгарски туристи!
18
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В никакъв случай не съм фен на Грета, но Орбанова Маджария все повече заприличва на Северна Корея ... Почвам да се чудя дали в тялото на Орбан, не се е вселил духът на Ким Чен Грух, путин или някой друг Знаков вожд на нашето съвремие ... Под неговото вещо ръководство, Унгария все повече се отдалечава от европейските ценности и стандарти на поведение и май унгарците трябва да си зададат въпроса дали в момента не принадлежат на Европа само географски ... ?!
17
14
 
6
 
! Отговори
Хъммм преди 4 години
ако барне малко външността, си е много симпатично момичето, с толкова статии за нея и идеята която защитава , започва да ми харесва.
16
19
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Мда, и аз не я харесвам тази Грета, но ми прави впечатление една световна тенденция. Че светът е тръгнал бавно, но стабилно от смяна на демокрацията с диктатура. Несменяеми диктатори като Джуджан, Ким Грух, султан Ердоган, Мъдурko, и Орбан вече спокойно може да се каже и той, че е като тях. Колко протеста имаше срещу него с нулев ефект. Освен несменяем диктатор, новата диктатура е с повсеместна цензура и удобна на диктатора медийна среда. Гонене и вкарване в затворите на опозицията и т.н.
15
5
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Анонимен 4 Стига с тоя Сорос. Направихте го по велик от Путин.
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нормално, за какво да отразяват болно момиче без образование :D
13
6
 
26
 
! Отговори
Волтер преди 4 години
Как може да ни занимавате с един болен мозък ,па бил той и на дете? Справка-Синдром на Аспергер.
12
6
 
13
 
! Отговори
Малтус преди 4 години
Според моята теория за народонаселението и икономическите ми възгледи,това болно и недъгаво недоразумение трябва да бъде унищожено ,за да не плещи глупости и лъжи!
11
5
 
8
 
! Отговори
избирател преди 4 години
И моето мнение ,за Грета е ,като на всички Вас ,но притеснителното е ,че ''ДЕМОКРАЦИЯТА'' ,обзема все по голяма част от Европа!!!
10
25
 
7
 
! Отговори
Финландец преди 4 години
Голямо маймундере сте тука коментиращите. Разбирам ги емигрантите, за това че не искат да стъпят тук. *** - ***!!!! Грозни и глупави .....
9
5
 
37
 
! Отговори
Грета Кратунберг преди 4 години
Явно унгарците не се вълнуват от малки и глупавички момиченца!?
8
9
 
24
 
! Отговори
Облак Масика и Мента преди 4 години
Тази кога ходи научилище!? Знае ли къде е България?! Знае ли кой е "Гурото" и Бойко мет0диефф - Тиквата, който казва на вятъра на къде да духа и кога да изгрява слънцето!? Не. Айде у Лево
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПроблемът е, че тия дето се възползват, са мама и тати, щото и те си търсят техните 15 минути слава.
6
10
 
29
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Купих си Jeep, 74 година с 6,6 литров v8 двигател. Ръмжи като месършмит, но и гори към 45л ба 100.Всеки път като завъртя ключа знач че умира една Грета някъде пи света - голем кеф!
5
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Унгария?Я да видим немските медии:- Само плюене по Брекзит, Тръмп и АфД- *** пропаганда- Медиино затъмнение на темата изнасилвания- Ако някой фес нареже 10 души с нож, първо се съобщава, че по-скоро не е нападение, а ако става на въпрос за фес с немско гражданство, задължително бива представян като немски гражданин и се подчертава, че не е бежанец. Само вижте статиите на Дойче Веле. То е само пропаганда. Все едно внуците на Гьобелс ги издават.
4
8
 
20
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Имаш ли портрет на Сорос над леглото си. Или негова холограма.