Турция иска солидарност, но няма да я получи

Ердоган предприема рискови решения, смята Георги Киряков
Обновена: 8 мар 2020 13:22 | 8 мар 2020 13:18, Ния Христова
77
Турция иска солидарност, но няма да я получи
Снимка: БГНЕС
Турският президент Реджеп Ердоган взима рискови решения и направи всичко възможно да развали отношенията със своите досегашни партньори в НАТО и Европейския съюз, като се доери на Русия. Европа от сега нататък ще е с едно наум към Ердоган, руският президент Владимир Путин работи към постигането на своя стратегически интерес. За Русия равностоен партньор могат да бдат САЩ и Китай. Турция сериозно се нодцени в тази ситуация. Това и още по темата коментира Георги Киряков, политолог, в предаването "Клуб Investor" по Bloomberg TV Bulgaria.
 
"Мигрантската криза би засегнала много България, ако потокът към Гърция, при невъзможност да бъде поет от европейска страна, се пренасочи към нас, въпреки че засега има индикации, че това няма да се случи", коментира още Киряков.
 
"САЩ нямат намерение да се намесват в Сирия. Сега те осъществяват форма на отмъщение за всичко, което Ердоган успя да им причини в последните години", подчерта Киряков.
 
Политологът уточни, че Ердоган разчита европейските лидери да окажат натиск на Путин, за да направи той отстъпки спрямо Сирия и Турция и интересите й там. 
 
"Европа има добри отношения с Русия и не иска да ги разваля за сметка на странна солидарност, която в момента Ердоган иска от нея", допълни политологът.
 
Според Киряков е възможно Ердоган да има за цел да изсели всички мигранти от турска територия на територията на Идлиб, както и де не позволява на Сирия да си върне контрола над провинцията. 
 
"Европа не може да приеме повече мигрантски поток заради вътрешнополитическия натиск в съответните държави - най-вече в Германия", каза Киряков.
 
Политологът взе отношение и по темите за намалената цена на руския газ за България, коронавируса и президентската надпревара в САЩ. 
 
Цялото интервя можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 25Гладна кокошка просо сънува,Ще стане столица на гърците на Куков ден , може и при остригването на мечките
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До И.Б.няма как да стане! освен това е и президент на краварите, а там никой не бара!
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По принцип винаги Русия е спасявала за.дни.ка на Турция в трудни и тежки моменти,преди стотина години е било така,сега пак стана така!
28
4
 
21
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Подпалвачът на война крещи за помощ от ЕС, който натопи. Изнудвачът е опасен за цял свят. Той поражда кризите и потоците от мигранти и се прави на нуждаещ се от помощ. Кога ли ще изчезне от лицето на земята това долнопробно същество?
27
10
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 4 години
Турците са глупави хора, доказаха го в Сирия когато за пореден път няха разгромени военно от сирийците. България също помагаше с боеприпаси произведени в нашите заводи, много доброволци и военни от нашите спецслужби се биха в Идлиб за да се удържи линията Серакиб- Алепо, където бяха най тежките боеве!
26
16
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Бойко е умно момче, не напразно на 2-ри март отиде при Ердо ,Настъпиха Тежки Времена, от ЕС - Медицински Медикаменти и обикновенни Маски не могат да ни пратят !!! Англия Избяга от ЕС ! Китай е Параллизиран ! Турците знаят какво правят,имат и Производствена, и Военна и Земеделска, и Медицинска Мощ,Ако се Забатачим - Освен Тях - Няма кой да ни помогне
25
1
 
1
 
! Отговори
Лечение преди 4 години
36 трябва да се лекува !!!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом са приели толкоз народ да си заделят от бюджета за НПО както казаха,че им трябват пари за тях,а щом са неправителствени то може да бъдат единствено само обществени организации в тяхното общество за което трябва пари да си заделят за създаване условия на съществуване с права за труд щом споменават човешки права както за тях така и сами за себе си както икономика на общество от която да икономят за стандарт на живот,но що чакат отвън да ги инвестират по разни причини,а всички си имат свои НПО.
23
10
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
Ти дрОгарю, не бъди толкова сигурен в плана на гърците, защото този план не е техен, а на Новия световен ред и близо е времето, когато гърците ще пренесат столицата си в Константинопол.
22
21
 
8
 
! Отговори
Фасул Левски преди 4 години
Каквото е племето, такива са му и коментаторите, и коментиращите - невежи и тъппи като на бъллгарина гъзза!!А бря Тангра, дето мнгогуууу ги знаеш тия работи - не бяха ли еврейогейталлаците, дето разтуриха Кадафи? По-точно, не беше ли еврейсккият коппелдак Саркози, дето сапочна тази либийска сага?! Дииба и племето ви малоййумноо дииба ... за всичко са ви все турците виновни! Чума да ви мори, Ковид-19 да ви гази и огън да ви гори, да се изчисти света от тази проказа българска!
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Русия равностоен партньор могат да бдат САЩ и Китай.-------------------------------------------------------------------------------Брутен вътрешен продукт на САЩ- 20 494 050 милиона US долара Русия- 1 630 659
20
9
 
6
 
! Отговори
Денис преди 4 години
Точно обратното, всеки има право да коментира според вьзгледите си. Турция правилео играе на шахматната дъска заедно с Русия! Евроджендьрите и заедно с приятеля си отвьд океана никога не са обичали Турция и турците като народ, вьпреки НАТО. И това го знаят в Турция!
19
16
 
6
 
! Отговори
Каквото повикало... преди 4 години
Тарикатът Ердоган заряза НАТО и САЩ и купи ракети от крепостните, сега да търси солидарност от тях, защото който не е със Свободния свят, той е против него, на страната на феодалните тирании.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-хахото пак е ял гъби.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
джавкайте канишчета
16
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Солидарност за какво? За разпарчетосването на Сирия, за избиването на кюрди на собствена и сирийска територия, за опитите за възстановяване на Османската империя, за незаконното сондиране за газ в акваторията на Кипър и Гърция, за зъбенето срещу Нато, за едностранно отменяне на сделката за мигрантите с ЕС?Този човек трябва да бъде поставен в изолация. Само това е начина за справяне с него.
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми седнете си на ***,не воювайте и ще спрат проблемите,а хората ще имат мир,а след мира ще си насадят нивите и глада ще спре.Сега гледах една българка,омъжена за сириец,избягала с много трудности от Сирия,каза,че хората нямат ток,достатъчно храна и вода,заради тази война има глад и започват убийства помежду си за храна.Спрете да се месите в Сирия.
14
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТанграЩо не отидат турците сами да се бият там,а пращат пушечно месо от други държави?Хм?Сега гледах видеото,в турския парламент се скараха и питаха защо децата на Ердоган бягат от военна служба,а праща чуждите деца във войната.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа от сега нататък ще е с едно наум към Ердоган_____Да де нали до сега не правиха всичко възможно Турция да клекне то не бяха въоражаване на терористи то не бяха военни преврати то не бяха икономически заплахи
12
7
 
12
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
Като чета тия плоски разсъждения.Като гледате Сирия гледайте Либия. Гледайте Кипър и незаконните сондажи на газ на турците. Мизерното правителство на Либия им продаде част от екваторията на Средиземно море, само че почти всички европейски държави вече са за генерал Хафтар, в който е надеждата да спре мигрантите от Африка и да укроти племената. Турция прехвърли сирийски бойци да се бият в Либия.