От страх от 5G – подпалиха антена на мобилен оператор в Кипър

Инцидентът е станал в търговски център в Лимасол
28 апр 2020 20:27, Красимир Ангелов
58
От страх от 5G – подпалиха антена на мобилен оператор в Кипър
Снимка: БГНЕС

Неизвестни засега лица са се опитали да подпалят антена на мобилен оператор в кипърския град Лимасол, съобщи БТА.

Антената е била разположена в търговски център. Според полицията, опитът за палеж е бил извършен през нощта, а щетите са установени сутринта, когато служители на телекомуникационната компания отишли да проверят на какво се дължат смущенията в покритието на сигнала.

При разследването е установено, че извършителите са опитали да запалят антената с помощта на запалителна течност.

Порталът "Сайпръс таймс" припомня, че това е вторият подобен палеж на антена на мобилен оператор в Кипър напоследък. На 13 април беше запалена още една антена, като извършителите мислели, че става въпрос за предавател от технологията 5G.

Широкото разпространение на безпочвените информации, че 5G вреди на човешкото здраве и дори че разпространява новия коронавирус, накара преди няколко дни Европейската комисия да предупреди, че се разпространяват фалшиви новини и да обяви информационна кампания срещу тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
СССР преди 3 години
В Русия няма 5G ама за съжаление и там го закъсаха с 5G .Абфейк новините идват именно от Русия-не знам с каква цел обаче.Руска пропаганда ;)
51
16
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Докато разпространението на фейк нюз, включително тази, че 5Г била вредна за здравето не се криминализира и няколко стотици (или хиляди) неграмотници не влязат в затвора няма да се оправи работата. Тази прослойка и тук си личи с пълна сила. Даже цитират неща, които самите те не разбират. Такива трябва да ги изправят пред едно тричленно жури от преподаватели по Физика за гимназиални класове (по-нагоре няма нужда) и ако не могат да обяснят елементарни неща, директно с присъди.
50
8
 
3
 
! Отговори
До 21 Обективно преди 3 години
Пак от мен, 50: точно епицентъра е по- малко опасен от недалечното разстояние. В епицентъра вълната все още няма амплитуда, а слеьивателно не може все още да разрушава или там другите поражения. Зловещият пример е с ате тата в "Св. Неьеля" - царят е оцелял от взривната вълна точно защото се е намирал ПОД епицентъра, но на недаюечни разстояния, знеш, имало е много жертви
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АлелуяТова че не са правени тестове , просто не е вярно. Има цяло проуване на Международната комисия за предпазване от нейонизираща радиация ICNIRP по темата , намери си го и го прочети ако толкова много те вълнува наистина.
48
4
 
4
 
! Отговори
Алелуя преди 3 години
Интересно как на много места включително в най-развитите държави няма добро покритие на 4-ДЖИ, a от не знам колко години вече пробутват 5-ДЖИ. Някои не се наядоха, това е болестта на трупането на пари, докато повечето нормални изнемогват. И тази технология се бута без тестове за здраве, дори в американския сенат заявиха, че не са правени никакви тестове за безопастност. Всичко ще бъде свързано чрез 5-ДЖИ и когато си изпълнят целите в следващите 10 години, agenda 2030 - ще има шах и мат.
47
4
 
2
 
! Отговори
До 28 Обективно преди 3 години
Всъщност не алу миният, а среброто изолирало от лъчението, но не чистото, а под формата на някакво съединение - писаха го преди десетина години пак по повод G-мрежите. Писаха, че били произвели и тапети с такова покритие, но засега били доста скъпи и не за масово производство
46
1
 
0
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
"дронове" исках да напиша.
45
5
 
6
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
4G e достатъчен според мен. Даже 3G. Моят телефон поддържа 4G но съм го настроил да ползва само 3G - HSPA+ ми изписва и нета е много бърз. Много неща се говорят за 5G. Някакъв турски коментатор беше казал че ще ползват насекомите като "дробове". Имаше двучасово предаване в една телевизия как нашествието на скакалците било контролирано. Знаете имаше огромно движение на милиони скакалци от Африка към Египет към Китай. Какво стана с тях не знам.
44
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноАма, пич, то и 2G, и 3G, и 4G работят от много години на честоти около и над 2000MHz. Що не протестирА срещу тях :D Клоун
43
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5G Е създадено за да унищожи човешката раса!!
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупостта и суеверието нямат народност.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малко безмислена ми идва 5G за сега, 4G си върше достътчно добре работата, ама пуста алчност за пари побърка народа
40
13
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Дали е Съвпадение че в Момента са правят Тестове на 5Г в София и Плевен ?
39
3
 
16
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Българските оператори няма от какво да се притесняват. Бегемамите от мъжки пол довечера в знак на простест срещу 5G ще запалят изнервено една цигара на балкона.
38
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахахахаха , давам каса бира на този който ми покаже 5G телефон излъчващ в обхвата 12Ghz :))))) Простотията няма граници .
37
24
 
27
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Не случайно най-много жертви от Корона вирус има в държави където 5G е пуснато!! Случайност???Хора, 5G сее смърт!! Слепи ли сте??
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравихте за чипизирането бреее ....айде, айде ,,,да стане картинката пълна ....а ..и за великия Ким Чен Ун..айде , запейте песента
35
1
 
11
 
! Отговори
Германец преди 3 години
На снимката, сложена от гениите от днес.бг, виждаме горяща антена в Кипър.Някой в България работи ли си по специалността? Питам за един приятел.
34
5
 
7
 
! Отговори
Митко 19см преди 3 години
...да се върнем на 1 Джо с шаиба тугива---Хахаха, шайбата 100% концентрира негативна космическа енергия. Недей така :)
33
6
 
5
 
! Отговори
Митко 19см преди 3 години
Хората с техническо образование...---Като се знам какъв съм инженер, ме е страх да ида на лекар.