Мъж, жена? Без тези данни в личните карти в Нидерландия

Това било ненужна информация
259
Мъж, жена? Без тези данни в личните карти в Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Полът ще престане да се споменава в личните карти в Нидерландия през следващите няколко години, тъй като това е “ненужна” информация, заяви министърът на образованието и културата.

В писмо до парламента, видяно от АФП в събота, Ингрид ван Енгелсховен посочва, че категориите на пола ще бъдат пропуснати от личните карти „от 2024/2025 г.“, съобщи БГНЕС.

Ван Енгелсховен каза, че възнамерява да ограничи, когато е възможно, ненужната регистрация на пола, дори ако такава информация ще продължи да се включва в паспортите в съответствие с регламентите на Европейския съюз.

“Нидерландия няма да бъде първата държава-членка, чиито лични карти пропускат пол. Немската лична карта не го включва”, написа министърът.

Хората трябва да могат да „създават собствена идентичност и да живеят в пълна свобода и сигурност“, каза Ван Енгелсховен.

Холандските организации за права на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални и интерсекс) приветстваха този ход.

“Това е отлична новина за хората, които ежедневно срещат проблеми с този вид категории в личните си карти”, казват те в съвместно изявление.

“И също така е добра новина за всеки, който вярва, че съдържанието на вашето бельо не засяга правителството или властите”, посочват те.

Холандия направи крачка към признаването на трети пол през 2018 г., когато холандските интерсекс лица спечелиха правото да не се определят като мъже или жени в акта си за раждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименти май си дамлосан/а...Стига с тая "путинска пропаганда" бе/***!Викаш:-"Не отменят половете,само премахват "графата" в личните карти"...?!?!..Ами да премахнат тогава и ИМЕТО!..Да няма и СНИМКА на "личната карта" !Да няма и дата на раждане,защото това "би било изява на възрастова дискриминация"!..изобщо,защо да има "лични карти",като един имплантиран микрочип ще върши 100 пъти повече работа,при това приносителя му изобщо няма да знае за какво става дума.."НИДЕР".."ландия"
152
9
 
3
 
! Отговори
До 174 преди 3 години
Какви мъже сте вие със сбърканата XY-хромозома?! Мъже-жени: оттам идва и объркването при вас и не може да се определите! Жените са с XX-хромозома - тоест изцяло жени и объркване няма. За да сте чисти мъже трябва да сте YY-хромозома. Е..В..,А е дошла от Космоса, за да облагороди, чрез кръcтocвaнe кocмaтия п,p,и,м,a,т Адaм от Aфpиканcкитe джyнгли. Генома на интелекта се предава от жената. Ако стане някаква мутация и Aдaм престане да получава този геном ще се върне там, откъдето е тръгнал!
151
3
 
7
 
! Отговори
А в документите дали преди 3 години
ще има "раса, цвят на кожата"?Или ще бъде много обидно.Обидноза кого?Кой се срамува какъв е?Ще е забавно,ако няма.Четеш Рут Гулит,чакваш черен футболист,а идва бял рус трансджендър.Документи се издаватза да може да се получава от институциите информация за лицето,на коетоса издадени.Явно в Ниските земи това не е съществено.Да въведат тогава самоскенер на ирис,пръстов отпечатък и номер,да отменят обидните глупости име,ръст,цвят,пол,адрес.А може да се обръщаш към някого и с умалително число.
150
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
БРАВО!!!..браво!..Похвална инициатива...Но да не спират до тук!..Нека задраскат и графата Човек",или "Хомо Сапиенс"!!!Вместо това да турат определението.."Биологичен вид"!......И така,драги зрители,добре дошли на Шоуто на БИОЛОГИЧНИЯ ВИД Магнус О"Магнусом!../не пропускайте рекламите!/..
149
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полът се определя по това дали човек е малко като ударен от брадва между краката, и в главата има по-малко нали сиво в-во и може да му дойдат причудливи идеи примерно че е мъж или пък че може да се оправи без мъж. и вторичен белег наличието на млечни жлези. И всичко това е заложено генетично с 23 хромозоми +У или +Х. Първите 23 хромозоми са еднакви за всички. Няма как да се сбърка, но дали е нужна информацията примерно при постъпване в болница и лечението е специфично.
148
3
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е, до там я докараха холандците с тревата, която пушат на всяка крачка! Как ще обясняват на децата си, защо са от един пол, а имат различни пиш-ки!
147
2
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До ГерманецСлушал си го а сега го и виждашЕ ти нали се бараш германец имаш ли представа какво беше Германия 70те години и да я сравниш с това което е сега После пак дрънкай за ***
146
2
 
14
 
! Отговори
Ганю преди 3 години
Милиционерите ни, ще срещат трудности сега.
145
31
 
8
 
! Отговори
Германец преди 3 години
*** пак обявява победоносно неминуемия разпад на гнилото западно общество. Къде ли съм ги слушал тия работи преди 40 години?
144
10
 
31
 
! Отговори
друг стар набор преди 3 години
Холандци, белгийци, германци...СБЪРКАН ГЕН, отиват си постепенно и отстъпват място на по-здрави общества. Жалко, но това е вече един невъзвращаем процес. Виновни са нео-либералните форми на общуване, хванали корен при западно-европейците. Бъдещето е на Изтока.
143
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШашиКовида направи голяма услуга на женските олимпийски спортистки. За тази година им спестиха унижението да гледат печелещи мъже представящи се за жени.
142
10
 
31
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
УПАДЪЧНА КУЛТУРА НА ЕДНО ЗАТРИВАЩО СЕ ДЕКАДЕНТНО ОБЩЕСТВО !
141
1
 
24
 
! Отговори
Ми то може и без преди 3 години
Имена и адреси. Нали всичко щесеследи по отпечатъци - пръстови, гласови, ирисови, ДНК. Ами добре - да кажем разпознаят отпечатък ама не знаят какъв човек датърсят. Голям майтап ще пада.
140
26
 
8
 
! Отговори
Няма мъж преди 3 години
Който да не е обличал дамски дрехи. Изключително приятно е.
139
2
 
22
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
А защо в статистиката за Ковид 19 се пише починали мъже, жени? А и това е краят на женският спорт.
138
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аз 160Холандците винаги са били чалнати под шапката. Както и да се преименуват, все същите си остават.......Ама са им чисти реките и езерата, не са окендззании като варненското езеро с прочутото кафяво петно което се вижда от Космоса! :)))))))))))))))))))))))))Уж българите не били *** ама кенддзаат точно по джендърски буквално в собствения си двор!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
137
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупостта ЕГН трябва да изчезне от нашите лични карти. Не сме затворници че да ни номерират.
136
5
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Холандците винаги са били чалнати под шапката. Както и да се преименуват, все същите си остават.
135
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи все пак са си Холандия,никаква Нидерландия не са.
134
0
 
21
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
явно ченгетата ще трябва да проверяват на ръка!