Тихановска готова да стане национален лидер на Беларус

Тя настоя за освобождаване на всички политически затворници
Обновена: 17 авг 2020 10:37 | 17 авг 2020 10:37, Елка Василева
54
Тихановска готова да стане национален лидер на Беларус
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият кандидат на опозицията на президентските избори в Беларус Светлана Тихановска изрази готовност да стане национален лидер, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

"Готова съм да поема отговорност и да действам като национален лидер, за да може страната да се успокои и да влезе в нормален ритъм", заяви Тихановска във видеообръщение от Литва, поместено в YouTube.

Тя настоя за освобождаване на всички "политически затворници" в републиката, както и за "подготвяне в най-кратък срок на законодателна база и условия за организиране на нови президентски избори - реални, честни и прозрачни, които ще бъдат безрезервно приети от международната общност".

Още по темата

Тихановска призова служителите от силите за сигурност да изоставят правителството на президента Александър Лукашенко и увери, че ако сторят това, досегашното им поведение ще бъде опростено.

Във видеообръщението си тя припомни, че не е искала да става политик, но "съдбата повели да се окажа на първа линия срещу произвола и несправедливостта", съобщи Франс прес.

Тихановска публикува това видеообръщение ден след една от най-големите протестни демонстрации на опозицията в историята на Беларус, отбелязва агенцията, цитирана от БТА. Десетки хиляди хора се събраха снощи в Минск с призиви за оставката на президента Лукашенко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
22
 
! Отговори
Като във Венецуела преди 3 години
Гуайдо 2...
21
3
 
22
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Тази куха лейка трябва да целува ръка на Бацката,че експедитивно и осигури коридор до Литва,че ясно се очертаваше следващия възможен ход на организационния център за белоруски майдан ...във Варшава.Вероятно англетата щяха да приложат любимия си ход със сакралната жертва.
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наивните хора ще бъдат употребени , а след победата на ,,демокрацията'' - смачкани, унижени и унищожени ! А госпожата от снимката за услугата ще бъде добре възнаградена от новите господари !
19
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какъв национален лидер ще става тази, след като е загубила изборите?
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самия факт, че поляци и укри правят митинги в подкрепа на опозицията, означава как са свързани с външни фактори.Е как да си предаде народа на тези. Но след като ОМОН показа на радикализираните къде зимуват раците, вече можело и мирни протести.
17
1
 
32
 
! Отговори
Тя била готова преди 3 години
Като й навиват пружинката за местна разпоредителка на обслужваща територия, как няма да е готова. И на беларусите им дойде до главите чудния избор - от едната страна разкапваща се власт, на която вече не помага и полицейският терор, от другата продажна прислуга, която ще им доизкорми икономиката и социалната политика по външни заповеди. Всички в Източна Европа минахме през рИформите и дИмУкрацията, на тях им предстои тепърва. Тоест спукана им е работата.
16
7
 
11
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
До 14: не е нормално в двадесет и първи век в Европа законната власт да се бута с арабски пролети. Все трябва малко от малко народа да е поел и култура, и да е узрял, че прилагането на сила с цел промяна води единствено и само до разруха и упадък. И ако и на теб това не ти е станало ясно, талибан такъв, вземи се ограмоти малко. Щото и ти ще идеш да седнеш до ония петшестнайсе гласовити *** на лъвовия мост да грачиш за смяна на модела.
15
12
 
11
 
! Отговори
Протестантин преди 3 години
Тихановска може да се свърже с ***, Бабишкян и *** , да се вземат тримцата и да отпътуват за Сибир ! Там ще намерят покой ! Тая к.уч.к.а иска да вземе власт с 20 % вот ?????? Че къде дават така ?
14
1
 
34
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Гладна кокошка власт сънува...тази никога няма да се върне в Беларус !
13
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха позитанския *** как се оплете, там протестите ги финансирали от вън а тука не и за това 5 хипита дремят в палатките щото нашия протест е очевидна бутафория
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая, доколкото си спомням направи и едно друго видеообръщение, в което призна батката за победител...)Според вас, как се манипулира вот с 80 процента за победителя... При толкоз много чужди наблюдатели!
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Лукашенко не устиска Путин просто ще анексира каквото смята за Руска собственост, както стана в Украйна, и ще затвори темата. Вероятно става въпрос или за пряк достъп на газопреносна мрежа до западния пазар или за стратегически позиции за натовските бази. И в двата случая губещи ще са беларусите. Но така става в живота. Все някой руча жабетата, нали?
10
6
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Демек тука няма парички и за това само 200 смешника врякат, така ли?
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да се върне в страната, щом иска да е лидер. То и аз от Норвегия съм много курназ пред конкурентите си...
8
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както каза Радев, не на страха беларусци, изхвърлете диктатора и го унищожете, нормалните хора са с вас
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До цирк: всеки народ си заслужава съдбата. Включително и ние.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мале, сега и северно корейците ако се надигнат, нашите позитанци съвсем ще я окъсат, живота им няма да има смисъл :)))
5
0
 
26
 
! Отговори
Цирк преди 3 години
Как я виждате тази национален лидер, поредната намеса и гавра на запада...
4
1
 
34
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
Да, и натам сценария е ясен: честни избори, които печели тя или мъжа й, после фалит на банките и як обир на народните пари, после раздържавяване, приватизация, натам бутане и рязане на скрап, фалити на приватизираните мощности и ликвидация... И като опоскат всичко ще настанят натовски бази там, а народа ще съществува... Де що има природни богатства ще са чужда собственост или на безсрочна концесия и те така. Аз тоя сценарий съм го писал...
3
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това там е протест, не като нашите 200 смешника, видяхте ли кадрите?