194 души са в ареста след големия протест в Минск снощи

Задържани има и в други градове на Беларус
36
194 души са в ареста след големия протест в Минск снощи
Снимка: БГНЕС

Беларуските сили за сигурност са задържали 194 участници в протестната демонстрация, която се проведе в Минск снощи, съобщава сайтът на правозащитния център "Вясна", предаде ТАСС.

Според правозащитниците сред задържаните е членът на координационния център на опозицията Андрей Егоров и ръководителят на общественото екологично обединение "Екодом" Ирина Сухий.

Съобщава се също така за повече от 30 арестувани в Брест. Задържани демонстранти е имало и в Гродно, Могильов, Витебск, Барановичи.

В цяла Беларус в неделя имаше протести под мотото "Марш на единството". В столицата Минск десетки хиляди демонстранти направиха шествие до резиденцията на беларуския президент Александър Лукашенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Беларуспротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че нашия Фигурант няма власт, а само размахва юмручето и пл'ямпа глупости.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следизборните протести в Белорусия имаха потресаващ ефект. Повече от 20 години Бацко върти и суче, често влиза в спор и конфликт с Русия, но не подписва финалните документи за създаване на съюзната държава, като се старае да изкяри и от Русия и от запада. Опитът за белоруски майдан накара Бацко да изтрезнее и да определи кой желае доброто на Белорусия и кои искат неговата лична смърт. Бацко прогледна и тази седмица има намерение да посети Москва, за да парафира договора за пълна интеграция с РФ.
6
10
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
И Бойко е диктатор и не пуска кокала дето 2 пъти си дава оставката, а Лукашенко е велик лидер дето е 26 години на власт и в Беларус е супер дето е 110 евро минимална заплата. Русофилията наистина я сериозно психично разстройство и май няма лечение.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо общо с тиквун, ***.Ама требе акъл.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Батката като нашия Тиквун не пуска колакаАз не ги броя на руски и американски, а дали са бАклуци или не
3
8
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Фактологията е че цяла Източна Европа беше с Русия а сега всички сме с НАТО и ЕС и само мустакатия фашист още държи беларусите в червеното блато ама скоро и той ще иде в историята. Искаш ли да ти изредя държавите или много ще се депресираш?
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тука няма 193 души на протеста. Оставка на Радев и на Лукашенко.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката стар фотошоп ли е? Защо не публикуваш видео?Нямаш ли камери, дронове, сателити? Дай фактология, а не манипулации.