Шефът на ООН призова за извънредно климатично положение

То да важи докато въглеродната неутралност не бъде постигната
12 дек 2020 22:23, Красимир Ангелов
58
Шефът на ООН призова за извънредно климатично положение
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да обяви извънредно климатично положение.

Този призив той отправи по време на провеждането она виртуалната среща на върха, провеждаща се на петата годишнина от подписването на Парижкото споразумение за климата, предаде БТА.

"Призовавам днес всички отговорни лица по света да обявят извънредно климатично положение в техните страни, докато въглеродната неутралност бъде постигната", каза Гутериш.

Шефът на ООН посочи, че се налага още отсега да бъдат положени огромни усилия, за да се намалят световните емисии на парникови газове с 45 процента до 2030 г. в сравнение с нивата от 2010 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Да ги измислят и тогава да забраняват на хората вече съществуващи методи за извличане на енергия.
13
6
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Хахахахаха б*ти смешните ***. Китай щял да строи тецове хахахаха. Китай смехурко построи първият в света термоядрен реактор за електроенергия, построи и най много соларни (щото имат Гоби) и вятърни централи в света последните години, но видяха че това е пълен булшит, даже за Гоби и започнаха схроежа на още 18 реактора. С Япония си партнират и за водородна инфраструктура. Въглища горят швабите.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за. Ще се инвестира в нови технологии, което винаги е добре. Някои хора ще станат богати, но то винаги някой някъде става богат. Само да не гледаме резил като се окаже, че не е от индустрията, а е природен феномен. През средновековието е имало периоди на затопляне и захлаждане и още никой не е дал правдоподобно обяснение.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две прасенца си говорели и едното казало на другото: Знаеш ли, че ни угояват за да ни заколят за Коледа?Другото отговорило, че това е теория на конспирацията.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора знаете ли вица за коронавируса:КОВИД ПИТА ЧОВЕКА:ТИ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАШ ЛИ СРЕЩУ МЕН?ЧОВЕК МУ ОТГОВАРЯ:ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ КОГАТО БОКО ТИКВАТА И ДРУГИТЕ ПУМЯРИ В ПАРЛАМЕНТА СЕ ВАКСИНИРАТ.КОВИД МУ КАЗВА: МНОГО СИ ХИТЪР.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, поредната глупост, този път изврещяна не от кой да е, а от шефът на ООН. И отново - нищо по същество. Как да бъде постигната тая неутралност? Няма нито технологичен напредък в това отношение, няма дори научни изследвания, които да показват нееднозначно КОЛКО е човешкият принос в климатичните промени. Но, понеже живеем в post-truth свят, не е нужно да се привеждат факти и аргументи.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНГлупи, озоновата дупка и глобалното затопляне са съвсем отделни проблеми. Да, с озона решихме проблема и сигурно ще се възстанови напълно до няколко десетилетия. С климата обаче не сме приключили.
7
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПЪРВАТА МИСЪЛ НА ХОРАТА Е, ЧЕ Е НЕНОРМАЛНИК!!!НО ТОЙ СИ Е МНОГО ДОБРЕ!!!! КРАДЯХА МНОГО ПАРИ ЗА СПРАВЯНЕ С КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ КОИТО ВЕЧЕ ПРИКЛЮЧИХА!!!------------ЗАРАДИ ВСЕТОВНАТА КАРАНТИНА ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ОЗОНОВИ ДУПКИ СЕ ЗАТВОРИХА И ВЪПРОСА С ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ НЯМА ДА Е АКТУАЛЕН СКОРО ВРЕМЕ!!!----------УМИРАТ ОТ МЪКА ЩОТО СЕ ПРИБИРАХА ОГРОМНИ СУМИ ЗА СПРАВЯНЕ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ КОЙТО ВЕЧЕ НЕ Е АКТУАЛЕН!!!ТОВА СЪЩО СЕ Е ОБЛАЖВАЛО ЗАТОВА СЕГА РЕВЕ С ПЪЛНО ГЪРЛО!
6
2
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ами другарят Борисов да закрие американските ,,Марици,, !!!
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия нямат спирка утре може да кажат не живейте защото допринасяте за климатичните промени. Значи, ако сложиш жаба във вряща вода тя ще се опари и ще изкочи, но, ако я пуснеш в студена и постепенно повиши температурата накрая ще я свариш. Така е ис мерките на глобалистите.
4
0
 
4
 
! Отговори
Асан Кьоравия преди 3 години
Ний гумити как шъ горим?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно ли си превждам? Да се унищожи Русия до 2030?
2
0
 
13
 
! Отговори
Още един преди 3 години
Ненормалник.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще намалява емисии? Май само ЕС, докато Китай обяви, че ще строи нови тецове до 2030 година.