16 случая на новия щам на коронавируса в Норвегия

Той не предизвиква по-сериозно заболяване
9
16 случая на новия щам на коронавируса в Норвегия
Снимка: Pixabay

В Норвегия вече са установени 16 случая на заразяване с новия щам на коронавируса, появил се първоначално във Великобритания, съобщи Норвежкия институт за здравеопазване, предаде ТАСС.

По данни на института новият щам не предизвиква по-сериозно заболяване в сравнение с останалите шамове.

В средата на декември британски учени съобщиха, че са открили мутирал вариант на коронавируса, с който може би е свързано бързото разпространение на коронавируса в югоизточната част на Англия. По предварителни данни, новият щам може да е със 70 процента по-заразен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Норвегиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Мутри ВЪН преди 3 години
На някой ясно ли му е кое му е новото ?
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Toя грип ще има да го разнасят по новините с години.
3
5
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
исуската ги наказва, че ни взеха децата! :D
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора... журналистите от сайта. Вие като журналисти, имате достъп. Помогнете - отидете и говорете с ония там, големите, нека да не тръгват децата на училище. Ще стане страшно след 20 дни. Бъдете хора, журналисти. От утре най-малките тръгват на градина и училище. Не позволявайте, но не поставяйте условия а говорете за проблема. Ще има проблем след 20 дни, тогава пак ще въведат карантина, на фона на заболяванията. Но наистина много хора ще си отидат от тоя свят. ПОМОГНЕТЕ, БЪДЕТЕ ХОРА ПРЕДИ ВСИЧКО.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По данни на института новият щам не предизвиква по-сериозно заболяване в сравнение с останалите шамове."Това не е сигурно защото се видяха проучвания, че при децата се разпространява много бързо.Децата са безсимптомни носители и могат да заразяват 3 седмици след като са прихванали вируса.Видя се, че при децата дори и при безсимптомните - имат увреждания по съдове.Мутанта е мощен. Не го подценявайте!С времето ще се отключат автоимунни заболявания при децата. Пазете децата!