Сблъсъци на студентски протест в Атина

Учащите недоволстват от готвени промени в закона за висшето образование
10 фев 2021 23:20, Красимир Ангелов
8

Сблъсъци и размирици имаше днес по време на студентски протест в Атина. Часове, преди в столицата да влязат нови строги ограничения, се проведоха няколко демонстрации.

Студентите протестират срещу готвените промени в закона за висшето образование. Стигна до напрежение и се наложи полицията да използва сила.

По-мирно протече протестът на ресторантьорите. Те демонстративно събраха ключовете от своите таверни, за да ги предадат на премиера, в знак на протест срещу спрялата им дейност. От четвъртък в област Атика влизат в сила нови строги ограничения.

Училищата и магазините, които не са свързани със стоки от първа необходимост, ще бъдат затворени за 17 дни, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VСтудентите в Гърция, винаги са били най-будните ,интелигентните и смелите,те са умирали по барикадите за свободата на Гърция преди 50-60 години ,вдигайки възстания и борейки се срещу краля,който са изгонили за предателство и срещу хунтата на черните полковници. много от тях дават живота си за свободата на Гърция и са били избити,въпреки това ,отстояват интересите на страната си! България е спасила гърци бягащи от този режим на черните полковници.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До V"В Гърция хора без дипломи за средно масово учат вишо.Това всички го знаят но си затварят очите щото там партиите искат по дългосрочно да управляват."Еш па тоа па!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не се оборудват и протестиращите с каски, щитове и палки, че ке стане патакламъ.
2
4
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
В Гърция хора без дипломи за средно масово учат вишо.Това всички го знаят но си затварят очите щото там партиите искат по дългосрочно да управляват. В България 1000 лв за книжка.Как иска герб да управлява?На този изчезващ народ не му трябват душмани. Най хубуто е че и партиите от вида ф16 никога повече няма да дойдат на власт .Един вид ще има освобождение от американско владичество.Но това е като бонус. На изборите да дават повече записа на тиквата дето казва как щял да смачка някой си. Душман
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дръжте се гърци,не се оставяйте да ви мачкат!