Ваксинираните германци привилегировани при пътуване?

Окончателното решение след третата вълна в страната
Обновена: 4 апр 2021 19:13 | 4 апр 2021 18:38, Ния Христова
39
Ваксинираните германци привилегировани при пътуване?
Снимка: БГНЕС
Ваксинираните срещу коронавирус граждани в Германия ще могат да пазаруват, без да се налага да си правят тест за COVID-19, и да пътуват без да спазват карантина. Това заяви ръководителят на Министерството на здравеопазването на Германия Йенс Шпан в интервю за "Билд ам Зонтаг", предаде БГНЕС.
 
"Тези, които са получили ваксината, ще могат да пазаруват или да ходят в козметични и фризьорски салони без тестове. Също така, според института "Роерт Кох", вече няма да е необходимо да спазват карантина", каза Спан.
 
По думите му окончателното решение ще бъде взето след края на третата вълна на COVID-19 в Германия.
 
Ръководителят на Министерството на здравеопазването се позова на проучване на института "Роберт Кох", според което на 15-ия ден след приключване на ваксинацията хората са по-малко заразни от тези, които имат отрицателен тест за COVID-19 и нямат симптоми на болестта.
 
В момента в Германия е обявен локдаун, но не толкова тежък, колкото през зимата. Отворени са училища и детски градини, фризьорски салони, салони за красота, магазини за цветя и книги. Без тестове могат да се посещават само супермаркети.
 
Увеличението на броя на заразените намаля през януари и февруари, но от март процентите отново започнаха да нарастват експоненциално. Експертите отдават това на разпространението на по-заразен щам. Трябваше от 22 март уличните тераси на ресторанти, кина и театри ще могат да възобновят работата си, но тези планове все още се отлагат. Ограничителните мерки са удължени до 18 април и най-вероятно ще бъдат засилени.
 
Поне едната част от ваксината в Германия е получена от 12% от населението - малко над 10 милиона души. Напълно ваксинирани са 4,3 милиона. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швабите не са измислили концлагерите, а само са ги осъвършенствали. Първите лагери са от войната с Бурите в Африка през 19в.
6
12
 
4
 
! Отговори
КОРОНАТА преди 3 години
Аз искам да си люшкам сополите навсякъде и да ви заразява!Ходя без маска!Отказвам да се ваксинирам!Аз съм Герой! Пример за подражание!Всички у малата *** слушат!Забранявам ви да се ваксинирате!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Превежлам си поста за нмската конституция.Член Първи гласи:"Достойнството на човека е неприкосновенно."Само по този член могат да ги осъдят всички политици, които жигосват неваксипираните кабо ***.
4
21
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Стискам палци и у нас да го направят нака. Сега, като почне 4 мандат на Бащицата.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми е ясно защо ваксинираните трябва да имат предимство? Понеже не могат да разнасят вируса ли? Ами могат и още как. Това говори за тотално непознаване на смисъла на ваксинацията.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велнага Меркел на съд за дискриминация и потъпкване правата на човека.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали в демокрацията всички са равни? Обаче някои са по-равни от останалите.