Кината в Китай да пускат поне два пъти седмично пропагандни филми

Лентите трябва да възхваляват партията, родината и народа
6 апр 2021 23:00, Ния Христова
55
Кината в Китай да пускат поне два пъти седмично пропагандни филми
Снимка: БГНЕС
Нова заповед задължава китайските киносалони от тази седмица поне два пъти седмично да прожектират пропагандни филми в чест на стогодишнината от основаването на Китайската комунистическа партия, която ще бъде отбелязана през юли, предаде ДПА.
 
Целта на прожекциите е да създадат празнична и топла атмосфера в навечерието на паметната дата. Това заявиха китайските власти.
 
През цялата година киносалоните във всички провинции, региони и градове на Китай ще прожектират филми, които възпяват "любовта към партията, страната и социализма", се казва в изявление на китайския държавен орган, контролиращ филмовата индустрия.
 
В изявлението се изтъква още, че прожектираните филми трябва да възхваляват партията, родината, народа и героите на Китай.
 
Властите подчертаха, че членовете на комунистическата партия, функционерите и останалите зрителите ще трябва да се мобилизират, за да гарантират висока посещаемост на прожекциите.
 
Предвиждат се рекламни кампании, намаления на цените на билетите за прожекциите и "други начини" за гарантиране на посещаемостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41"...Как трябя да внимаваме и да пазим свободата си."Ама ти да не би да живееш в заблудата, че имаш някаква свобода?!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Напротив,мясово използваните у нас телефони и компютри са си точно китайски. Китайските сглобки на големите фирми си остават недостижими за масовия потребител в България. Неприятно но факт.
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43Китайски? Сглобени там, да, ама китайски ... ъъъъ не точно. Разбира се, произход и изобретение са малко абстрактни понятия.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е дааа, ама мислят за хората! Подават си ръка, првгръщат се, разбират се, изслупват се ... не са КАТ НАС!
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай това, Китай онова ама всички ползвате китайски телефони ( на изплащане) и компютри и се обичате от китайските,, молове"
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помним как преди всеки филм имаше кинопреглед.Там хвалеха всички успехи на Партията!
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държави като Китай, Русия, Беларус, СК и др ни напомнят всеки ден, какво НЕ трябва да правим ! Как трябя да внимаваме и да пазим свободата си. Защото военните престъпници чакат зад всеки ъгъл.
33
5
 
5
 
! Отговори
Бай Дън преди 3 години
Днес в Китай-утре в САЩ!
32
3
 
12
 
! Отговори
9 преди 3 години
Щом опират до пропаганда значи работата не върви добре за ККП и дугаря Си Дзин Пин вирусодарителя.
31
2
 
10
 
! Отговори
vsdfd преди 3 години
Пак не се учат от няколко хиляди години човешка история.Една диктатура никога не може да се задържи чрез пропаганда.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайцитя бягат от Китай с хиляди ... от 300 години.Щото е много хубаво с Китай, нали ;)Най емигрантската нация в света са.С филми ли ще ги задържат ?!
29
7
 
7
 
! Отговори
Ляв+ преди 3 години
Иййй, а за поръчковите филми на Холивууд какво да кажем? - Югославия, Ирак и т.н. - как добрите американци вършат чутовни морални и военни подвизи по време на окупациите....Само че Асандж и Сноудън показаха други попдвизи
28
7
 
2
 
! Отговори
Сульо Пулев преди 3 години
Защо пък да не пускат пропагандни филми? Особенно ако са качествени...Щото и Триумф на волята и Човек от народа са пропагандни филми, ама съвременната "демократична" помия не може да се мери и на малкия пръст на тези филми.Защото онези филми са с мащаб,въздействат, докато сега на "демократите" не им се дават пари за качествена пропаганда и ни облъчват с евтина помия.ТАка, че ако ще е пропаганда (щото и "демокрацията" и Америка е пълна с втина пропаганда) поне да е качествена.
27
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Много правилно. Ако хората не са обединени за родината си, много лесно ще се получи това, което направиха с България. От велика държава станахме територия.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък Холивуд бълва 24/7 либерастка пропаганда, възхваща гейове, феминистки, вегани и т.н. деграданти.
25
0
 
4
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Да бе, янките не знаели, че има китайски туристи и работници по цял свят, които си пътуват редовно - добре, че беше ти да ги "светнеш" горките,.. колко само са назад с информацията ! В някои европейски страни вече на всеки ъгъл китайски барчета, ресторанти, салони за красота, и 1001 стоки, ама... нямаше кой да им каже на тез прости янки !
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И правилно правят хората, така се прави държава
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Янките пуснаха вируса, ама им се върна. Надяваха се като тукашните ***, че Китай е затворен и че ще колабира, но стана точно обратото. Китайците освен високите технологии и шият маски, турчина даже чували праща на американските дебели подлузурковци.
22
3
 
5
 
! Отговори
Ай стига бе преди 3 години
Само 100 години ??! А вече толкова десетки милиони избити, репресирани и заробени от тях !! Доскоро се ^подвизаваха^ само на свой терен, но с тоя вирус вече се записаха и на международната сцена !
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кината в Китай да пускат поне два пъти седмично пропагандни филмиС тенденция догодина поне 7 пъти седмично да пускат пропагандни филми за успехите на партията и правителството. Урааа, да живее другаря Си. Вечна дружба с братския китайски народ, от векове за векове.