СЗО: Ваксинацията не трябва да е условие за пътуване в чужбина

Причината – липсата на равен достъп до ваксини по света
14
СЗО: Ваксинацията не трябва да е условие за пътуване в чужбина
Снимка: БГНЕС

Пътуванията в чужбина не трябва да зависят от изискванията за задължителна ваксинация срещу коронавирус. Тази позиция на Световната здравна организация потвърди на днешния брифинг в Женева говорителят Тарик Яшаревич.

„СЗО заяви ясно от самото начало: не смятаме, че ваксината трябва да бъде условие за международни пътувания”, каза говорителят, цитиран от БГНЕС.

Основанието за такава позиция е фактът, че засега в света няма равен достъп до ваксини срещу COVID-19 и не трябва „да се добавя още една дискриминираща точка” по отношение на хората, които нямат такъв достъп, каза Яшаревич.

В същото време СЗО подкрепя въвеждането на „цифрови сертификати за ваксинация и работи по технологични решения по отношение на взаимодействието между сертификатите, които се използват днес“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 - не сме безсмъртни, просто не ни е страх да пукнем.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си празна тиква, мислеща си че ваксината те прави безсмъртен.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив,трябва да е задължителна и ще бъде. Като сте празни тиКВИ и мислите,че сте безсмъртни
10
0
 
10
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 години
Нали трябва да се събират по 90-100 лв за PCR от всеки.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я па тоя. Кво праи Яшара у СЗО-то. Брато со...керес бе.
8
15
 
3
 
! Отговори
Маке-ариец преди 2 години
Трябва! Трябва! Гане да си стои в Панелистан вместо да навлича по 4-5 якета по самолетите и да им тъпче джобовете с чорапи за да не плати 5 ойро за куфар <ФАКТ
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахха след колапса на туризма в световен мащаб и очакваните 4 трилиона долара загуби, от СЗО обърнаха палачинката.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и да имат достъп до ваксини защо трябва първо да се ваксинират,а не да се лекуват понеже при лечението ще имат персонално наблюдение с изследвания в подведомствени лаборатории,отделения в болници на място ще се водят поименно като лекуващи се към ведомството с отговорността за тяхното лечение,а не по някакви си номера за сертифициране,кат за тези сертификати няма поставено наименованието на сертифицираното по данни и регистрирано,кат задължително изучено по начините и методите на изчисление
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е условие само за Президента Радев. Той си джитка из Европа без здравен сертификат. За нас не дават. На кой да се оплачим? :D
4
0
 
25
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
"Доброто ченге" изказва симпатия и подкрепа, докато "лошото ченге" е свило юмрук и се готви за удар в стомаха на задържания. Толкова стара игра.
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е търсене на основание, тъй като много от сзо не са ваксинирани, за тва търсиха и намериха опция как да се изразят за да не ги спират да пътуват те, техните деца, родители, семейства и приятели, но правят и на мен услуга, защото така или иначе ваксина няма да си сложа, то не е и ваксина всъщност
2
25
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
ами сега ?! Лошите СЗО подкрепят *** :D
1
2
 
17
 
! Отговори
ПРИМОЦИЯ! преди 2 години
ВНИМАНИЕ! ПРОМОЦИЯ! Спечелете новата ни награда! Писна ли Ви от честото спъване и прескачане на досадните трупове? Това вече не е проблем, защото специално на Вашето внимание, екипът на НОЩ изобрети иновативна преносима пещ "Пуф-Паф" с която бързо и ефикасно може да се отървете от досадните трупове, които пречат на ежедневието Ви! Към наградата е включено и кратко ръководство за употреба с илюстрации! Всяка ваксина Ви носи бонус - разпалки.